Trends in het kort | Week 13

30-3-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de moodfoodmobiel van Maison van den Boer, de app Too Good To Go werkt nu ook in Nederland en door Disneyland wandelen vanuit je luie stoel!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De moodfoodmobiel van Maison van den Boer | Van thee tot sushi

Een YouTube video van de moodfoodmobiel van Maison van den Boer, ontworpen door Annelies Hermsen, waarop zij gerechtjes op hele nieuwe manieren presenteren. Vooral het door vinologe Violet gedemonstreerde thee- en refreshmentsconcept lijkt ons erg leuk, zeker ook voor cocktails.

Feel the spark | Sergio Herman over de Ruby chocolade van Callebaut

We schreven er al over in september vorig jaar, na puur, melk en wit is er nu ruby: een roze chocolade van een ‘ruby’ cacaoboon. Als je op de link in de titel klikt zie je hoe Sergio Herman de Ruby RB1 ervaart. Volgens Callebaut, de producent is Ruby RB1 een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.

De Hoefslag wordt HFSLG

De Hoefslag is al 111 jaar een culinair begrip in Nederland. Sinds jaar en dag vind je er een kleine bistro, ook wel bekend als ‘de Ruif’, en een groot fine dining restaurant met Michelinster onder één dak. Nu vinden ze het tijd om te veranderen. Wat voorheen de bistro was, wordt nu het sterrenrestaurant. De ruimte wordt verbouwd en opnieuw ingericht. “We blijven daar uiteraard koken op sterrenniveau, uitsluitend voor diner, met bijbehorende service en ambiance. Met maximaal tien tafels kunnen we dan naast een culinaire beleving ook een intieme sfeer bieden aan onze gasten.”

Oprichter Bagels & Beans begint boutique platenlabel

‘‘Een LP is een rondje met een gat erin, net als een bagel.’’ – Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans.

Ronald Bakker gaat onder de naam JuiceJunkRecords vinyl persen. Onlangs tekende hij Jennie Lena, een Nederlandse zangeres die al meer dan 50 miljoen keer is bekeken op YouTube. Bagels & Beans ontvangt regelmatig enorm getalenteerde artiesten en muzikanten. Maar voor veel van deze talenten is het moeilijk om voet aan de grond te krijgen in de muziekwereld. De ondernemer besloot er zelf wat aan te doen en richtte een boutique platenlabel op. ‘’Kleinschalig, zodat het overzichtelijk blijft met volle aandacht voor de artiesten.’’  Hoewel JuiceJunkRecords feitelijk een uit de hand gelopen hobby betreft, is Ronald ondernemer genoeg om er een succes van te willen maken. Ronald: ‘‘Toen ik de plannen in kleine kring bekend maakte, kwamen er fantastische artiesten op mijn pad. Inmiddels hebben we twee veelbelovende zangeressen getekend: Jennie Lena en JUNE. Voor de distributie werken we samen met Suburban Label Services.’’

Too Good To Go | Nu ook in Nederland

Laat goed eten weer op een bord belanden in plaats van in de vuilnisbak. Ook in Nederland kun je je sterk maken tegen voedselverspilling door mee te doen met Too Good To Go. We schreven al over dit initiatief in 2016 en op 22 januari werd de app in Amsterdam gelanceerd met 25 locaties in Amsterdam, waaronder STACH en De Bakkerswinkel. Twee maanden later zijn dit er meer dan 50, waaronder het Vlaamsch Broodhuys, Le Pain Quotidien, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt. Volgens de organisatie worden er dagelijks nieuwe locaties toegevoegd en zijn er inmiddels meer dan 1500 maaltijden ‘gered’.

Je kunt nu doen alsof je in Disneyland bent op Google Maps

Als je altijd al Walt Disney World in Orlando of Disneyland in Californië wilde bezoeken, maar het idee van lange rijen, vochtig weer en duizenden mensen om je heen niet leuk vindt, is er goed nieuws. Google brengt 11 Disney-parken naar Google Maps Street View, zodat je deze toeristische bestemmingen virtueel kunt bezoeken vanuit je luie stoel. Nu nog wachten tot we ook virtueel de attracties kunt ervaren…

Armand de Brignac | Exclusieve champagne

Armand de Brignac, de ‘schoppenaas’ van de champagnewereld, lanceerde onlangs één van zijn meest exclusieve champagnes, de Blanc de Blancs en Magnum. Geproduceerd met 100% Chardonnay, zijn deze bubbels de nieuwste editie van de prestigieuze cuvée-collectie van het merk. De assemblage bestaat uit de wijnjaren 2005, 2006 en 2008, waardoor het een grotere verrassing was dan werd verwacht.

SiteMinder | Je kunt nu je hotelkamer op Airbnb plaatsen

SiteMinder is een partnerschap aangegaan met Airbnb om de eerste real-time ‘channel manager connection’ voor hotels tot stand te brengen. Onder deze nieuwe samenwerking kunnen hotels die SiteMinder gebruiken en voldoen aan de gastvrijheidsstandaarden van Airbnb snel en naadloos kamers op Airbnb plaatsen en boekingen ontvangen vanuit de Airbnb-gemeenschap. Deze nieuwe technologie maakt het nu mogelijk om als hotel je boekingsinformatie in realtime aan je bestaande managementsysteem te koppelen. Dit is essentieel voor een geweldige gastervaring en potentiële dubbele boekingen en gedwongen annuleringen worden geminimaliseerd.

Asia’s 50 Best Restaurants | Voor de vierde keer gewonnen door Gaggan Anand

Nadat hij voor de vierde keer de verkiezing ‘50 beste restaurants van Azië’ won, vertelde Gaggan Anand op het podium waarom dit de laatste keer is en onthulde hij zijn plannen om eindelijk een Thais restaurant in Bangkok te openen. Gaggan zou sowieso al sluiten in 2020 om in Japan GohGan te openen met chef-kok Takeshi ‘Goh’ Fukuyama in Fukuoka, een restaurant met 12 zitplaatsen dat om en om een maand open zal zijn en gesloten. Leuk artikel om te lezen op Fine Dining Lovers.

Restaurant Amber in Hong Kong van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus staat trouwens op de zevende plaats en is verkozen tot het beste restaurant van China.

Lexus Hybrid Cuisine | Eerste culinaire evenement van belang in Polen

Lexus Hybrid Cuisine is een culinair evenement met internationale beroemdheden uit de foodwereld, dat plaatsvindt op 11 en 13 april. Warschau wordt dan bezocht door zeven chefs met in totaal tien Michelin-sterren. Ze zullen koken voor gasten, die een kaartje voor de lunch of het diner hebben gekocht. De hoofdsponsor van Lexus Hybrid Cuisine is het merk Lexus. Mediapartners zijn onder andere Fine Dining Lovers, Kukbuk en Food Service. AdComms is verantwoordelijk voor het idee en de uitvoering van dit evenement.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.