Trends in het kort | Week 11

16-3-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de pop-up shop van Hema voor Pasen, de inschrijving voor Marathon du Medoc is geopend en het Leger des Heils opent in Amerika een non-profit supermarkt.

Hema | Pop-up shop voor Pasen

Hema heeft een paasei pop-up shop geopend! Je kunt hier je favoriete paasei smaken scheppen en een duik nemen in een discodip ballenbak. Dagelijks geopend tot en met zondag 1 april op  de Runstraat 25, in de negen straatjes in Amsterdam.

Slager en distilleerderij maken samen worst

Slagerij De Smokerie en de ambachtelijke distilleerderij Rutte uit Dordrecht zijn gaan samenwerken. Het resultaat is de Dordtse borrelworst, een worst met alcohol. Er zijn twee soorten: een worst met gin en één met korenwijn. “De alcohol is bijna helemaal vervlogen, dus je kunt gerust een hele worst eten zonder er dronken van te worden”, zegt Slager Dennis van Kooij in AD de Dordtenaar.

Diageo komt met ‘Jane Walker’ whisky om vrouwen te trekken

Johnnie Walker komt binnenkort met een whisky waarbij Johnie Walker in het traditionele logo vervangen is door een vrouw, Jane Walker. Een poging om ook vrouwen kennis te laten maken met whisky, wat over het algemeen toch meer gedronken wordt door mannen. De ‘Jane Walker-edition’ is beperkt verkrijgbaar en bevat een etiket met daarop een vrouw die met kenmerkende hoed een grote stap neemt.

Inschrijven kan weer voor de Marathon du Medoc

In 2016 schreven we over de meest leuke marathon ter wereld: le Marathon du Medoc. Een aanrader om naartoe te gaan met een groep vrienden of collega’s om hard te lopen, wijn te proeven, naar muziek te luisteren, kaas te proeven en natuurlijk naar andere hardlopers te kijken.. Je kunt je nu inschrijven voor komende editie die 8 september plaats zal vinden.

Hawker Chan | Met Michelin ster bekroond street food restaurant kookt in Londen

De inmiddels beroemde Hawker Chan uit Singapore, die ’s werelds goedkoopste Michelin-sterrenmaaltijd serveert (Soyasaus kip met rijst voor slechts £ 6), was deze week in Londen. Hij is sinds woensdag te zien op de KERB markt in Kings Cross en zal tot vandaag (vrijdag 16 maart) 200 porties van zijn wereldberoemde gerecht verkopen.

Leger des Heils opent nieuwe supermarket in Amerika | DMG Foods

The Salvation Army, het Amerikaanse Leger des Heils, heeft de eerste non-profit supermarkt van het land geopend. De liefdadigheidsorganisatie hoopt het concept landelijk uit te breiden onder de naam DMG Foods (naar het motto van de organisatie: ‘Doing the Most Good’). Het doel van de winkel is om ‘een duurzaam model te presenteren dat aanspreekt om onder meer gezonder, slimmer en goedkoper te eten’, liet Gene Hogg, commandant van het Leger des Heils in Baltimore, weten aan The Shelby Report.

Starbucks Coffee Company | Opent bezoekerscentrum bij koffieboerderij in Costa Rica

Starbucks heeft de deuren geopend van haar bezoekerscentrum in Hacienda Alsacia, gelegen op de 600 hectare grote koffieboerderij van het bedrijf in Costa Rica. Het bezoekerscentrum is 46.000 vierkante meter groot en informeert gasten over de gehele levenscyclus van duurzaam geteelde,  arabica-koffie. Van het zaaien tot aan het plukken, het malen, branden en uiteindelijk het koffie zetten.

Argan oil | Het moeilijk vindbare ingrediënt waar chefs naar op zoek zijn tegenwoordig

Soms lees je een artikel en herinner je opeens de smaak van een gerecht… Ik heb ooit een klein stukje Mediterrane vis gegeten dat gemarineerd was in arganolie. Heerlijk! Arganolie wordt gebruikt voor medische doeleinden en is ook ontdekt door de cosmetica industrie en volgens dit artikel van Bloomberg gebruiken veel chef-koks het nu ook in hun keuken! Interessant om te lezen! ^ Marjolein

ENLIGHTENED | Geglaceerd donutijs

ENLIGHTENED maakt ijs met de filosofie van ‘meer eiwitten, minder suiker’. Hun nieuwste smaak is donutijs wat smaakt naar geglaceerde (ongezonde) donut maar toch beschikt over meer eiwitten en minder suikers dan een normale donut. Naast de ‘Glazed Donut Ice Cream’ heeft ENLIGHTENED nog 25 andere smaken als popcorn, cookies & cream en French toast te koop. Allemaal laag in de calorieën en hoog in smaak.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.