Marathon du Medoc | de marathon voor foodies!

19-9-2016

10 september vond de Marathon du Medoc plaats in het bekende Franse wijngebied Bordeaux. Jaren geleden hoorden we al van deze Marathon, vanaf dat moment spoorde ik onze collega’s aan om deze typisch Franse marathon te lopen. Destijds waren de internationale marathons nog niet zo populair en werden er voornamelijk lokale marathons gelopen. Vandaag de dag kunnen de meeste van hun zeggen over internationale marathons; Londen, geweest, New York, gedaan. Restaurant Le Saint Julien maakte impressies van de marathon van dit jaar. Ik ga zeker kijken en proosten met de collega die de uitdaging aangaan, zoals wordt gezegd is dit de enige marathon ‘to pull a cork and a muscle’.

Wat werd er dit jaar geserveerd tijdens de Marathon du Medoc in 2016?

Tijdens de 32ste Marathon du Medoc liepen 8.500 lopers uit 71 landen verkleed in de meest bizarre thema’s mee. De 32ste editie toonde aan dat het gematigd nuttigen van alcohol voor topsporters geen probleem hoeft te zijn om de finish te bereiken! Om de verkramping van de spieren even te kunnen vergeten kunnen de lopers tijdens de marathon genieten van kleine wijnproeverijen, gourmet hapjes (oesters en steak op de 37ste kilometer) en zelfs ijs. De lopers hebben in totaal 6,5 uur de tijd voor de gourmet hapjes, wijn en natuurlijk de 42 kilometer. De organisatie van de marathon zegt dat dit de langste marathon van de wereld is. Op alle foto’s die we tegenkwamen zagen we het plezier van de renners! ^Marjolein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.