Trends in het kort | Week 8

27-2-2024

 • Trends we spotted
 • De Kunstfabriek Unit 699 Rotterdam - credits Photography by SegraphyDe Kunstfabriek Unit 699 Rotterdam - credits Photography by Segraphy
 • Growing animal muscle and fat cells inside rice grains credits Yonsei UniversityGrowing animal muscle and fat cells inside rice grains credits Yonsei University
 • Opening of the second Panda Express at the army base GrafenwöhrOpening of the second Panda Express at the army base Grafenwöhr
 • Starbucks debuts inclusive spaces framework - first store in Whashington DCStarbucks debuts inclusive spaces framework - first store in Whashington DC
 • The cocktail book by The Connaught Bar - Recipes and iconic creationsThe cocktail book by The Connaught Bar - Recipes and iconic creations
 • The purple lady for International Women's Day at THE DUCHESSThe purple lady for International Women's Day at THE DUCHESS

Op horecatrends.com spotten we dagelijks vele nationale en internationale trends. We kiezen de meest interessante uit om over te schrijven, de andere trends gebruiken we in onze wekelijkse column ‘Trends die we deze week gespot hebben’. Deze week met links naar artikelen over:

 • Recent is het ‘inclusive spaces framework’ van Starbucks geïntroduceerd. Hun eerste vestiging binnen dit concept is geopend in Washington D.C.
 • Koreaanse wetenschappers hebben het hybride voedsel, rijstkorrels met gekweekt rundvlees.
 • Panda Express heeft een tweede vestiging geopend in Europa. Ze hebben wereldwijd meer dan 2.400 winkels, met meer dan 90 vestigingen buiten de VS.
 • Heb je ooit gehoord van Coffee Omakase?
 • Een pop-up Pokémon Center opent deze lente in het ExCeL London International Exhibition centre.
 • In het weekend verkoopt Brioche Amsterdam – brioche croissants.
 • De legendarische Connaught Bar van het Connaught hotel publiceert in april een Je kunt dit boek met 100 signature cocktails nu voorbestellen.
 • De restaurants van THE ENTOURAGE GROUP in Amsterdam vieren Internationale Vrouwendag.
 • De Kunstfabriek | Unit 699 is onlangs geopend in Rotterdam, het is een kunstgalerij met een natuurwijnbar.

Veel leesplezier!

De Kunstfabriek Unit 699 | Natuurwijnbar en kunstgalerij in één

Op 22 februari is De Kunstfabriek | Unit699 geopend. Met hun 360 graden approach brengen bedenkers André Marques en Tim Wes een uniek concept naar de Maasstad. De Kunstfabriek | Unit699 wordt een plek waar kunst gecreëerd, bedacht en gevierd wordt. Onder het genot van een glas écht goede natuurwijn en een goed gesprek. Meer details in het persbericht op Miss Publicity, link de titel.

Koreaanse wetenschappers ontwikkelen rijstkorrels die gekweekt rundvlees bevatten

Koreaanse wetenschappers hebben gekweekte runderrijst gemaakt. Dit is gedaan door dierlijke spier- en vetcellen in rijstkorrels te kweken. De methode, die 14 februari werd gepresenteerd in het tijdschrift Matter, resulteert in een voedzaam en smaakvol hybride voedsel dat, eenmaal gecommercialiseerd, een betaalbaarder eiwitalternatief zou kunnen bieden met een kleinere ecologische voetafdruk. Meer details in het artikel op EVMI, link in de titel.

Restaurants van THE ENTOURAGE GROUP vieren International Women’s Day

Op 8 maart vieren we wereldwijd de kracht, passie en prestaties van vrouwen tijdens International Women’s Day. Om jezelf, je partner of elke vrouw om je heen in het zonnetje te zetten, heeft THE ENTOURAGE GROUP er een heel weekend van 8 tot en met 10 maart van gemaakt, waar je kunt genieten van de lekkerste gerechten, desserts en uiteraard dranken om een toast uit te brengen op de vrouw. Bekijk welke restaurants onder deze groep vallen op hun website, link in de titel.

Met o.a. THE DUCHESS waar ze een Ice Cream Lady (een paarse Paris-Brest) serveren. En bij ZAKAYA Asian Kitchen & Bar serveren ze de Rosé Amabuki Sake. Deze drank wordt gebrouwen met bloesemgist van Nadeshiko en krijgt zijn onmiskenbare rosé tint door de toevoeging van een zwarte rijstsoort.

Starbucks introduceert ‘inclusive spaces framework’ in nieuwe Washington, D.C. vestiging

Een nieuwe vestiging in Washington, D.C., is de eerste locatie die gebouwd is met het nieuwe framework, inclusief toegankelijke functies zoals geoptimaliseerde akoestiek, deuren met krachtondersteuning, verbeterde functies voor klanten met beperkt zicht en meer. Starbucks kondigde onlangs aan dat het werkt aan een toegankelijkere ervaring in zijn Amerikaanse portfolio door middel van het concept ‘Inclusive Spaces Framework’. Voortbouwend op de toewijding van het bedrijf aan inclusie, toont het nieuwe ontwerpframework hoe Starbucks onafhankelijkheid, keuze en gemak voor alle mensen in zowel fysieke als digitale ruimtes zal uitbreiden. Meer details in hun Stories, link in de titel. Ze hebben al een story geschreven over wat een toegankelijkere en inclusievere Starbucks vestiging biedt. Bekijk de video hieronder.

Tweede vestiging voor Panda Express in Duitsland

Lagardère Travel Retail opende op 20 februari 2024 de tweede Panda Express-vestiging in Europa in de US Army Garrison Bavaria in Grafenwöhr. De eerste Panda Express van het bekende familiebedrijf uit de VS ging in première op de Ramstein Air Base in augustus 2022. Met meer dan 2400 vestigingen wereldwijd is Panda Express een van de grootste Aziatische Fast Casual concepten. Ze hebben 90 vestigingen buiten de VS.

Coffee Omakase

Ooit gehoord van Koffie Omakase? Wij kwamen deze omakase in een Instagram-post van Vanessa Techapichetvanich tegen. Ze laat de Koffie omakase van Cokuun zien, een koffiezaak in Minato-Ku in Tokio, Japan. Miki Suzuki is 3 keer Barista Kampioen van Japan en zij serveert elke koffie met speciale theeceremonie-instrumenten. Op het menu staan o.a. Glühwein koffie, gefilterde koffie, mocktail, umami melk en een sorbet om je smaakpalet te reinigen. Volgens Vanessa smaakte de umami melk als een zoete appeltaart. In de link in de titel staat hun website.

Een pop-up Pokémon Center opent deze lente in Londen

Een pop-up Pokémon Center opent deze lente in Londen. Van 4 tot 7 april zal het ExCeL London International Exhibition centre een hub worden voor diegenen verkleed als trainers en Pokémon komen (of voor diegene die met een blanco canvas komen om daar hun outfit te regelen!). Het reserveren van een tijdslot is vereist om de drukte te beheersen. Meer details in het artikel op Secret London, link in de titel.

Brioche Croissants uit Amsterdam

Brioche Croissants, we hebben er eerder over geschreven in een blog van Marjolein van Spronsen. Ze werden Broissants genoemd en geserveerd in een pop-up in het Landmark hotel. Maar nu kunnen we iets soortgelijks proeven in de weekenden in Amsterdam! Brioche Amsterdam bakt een luchtige brioche in combinatie met een knapperige croissant! Bekijk hun website in de titel en hun Instagram-post hieronder. Ziet er lekker uit!

De Connaught Bar | Recipes and iconic creations

De legendarische Connaught Bar, gelegen in het hart van het Connaught hotel in Mayfair, en het  team van master mixologen worden wereldwijd gevierd om hun buitengewone toewijding aan gastvrijheid en creatieve mixologie. Het team heeft ook talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder twee keer de titel ‘Beste Bar ter wereld’. Voor de allereerste keer zal het boek, De Connaught Bar: Recipes and iconic creations, lezers achter de schermen nemen bij deze iconische bar en presenteert het 100 signature cocktails die tijdloze klassiekers zijn geworden. Inclusief verhalen en instructies over hoe je de recepten en de sfeer van de Connaught Bar thuis kunt recreëren. Het boek wordt gepubliceerd door Phaidon en wordt wereldwijd gelanceerd op woensdag 10 april 2024. Voorbestellen via de link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.