Trends in het kort | Week 8

22-2-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over 24H Chefs, dat tijdens een benefit avond een record bedrag heeft opgehaald voor het Rode Kruis en in Oakville, Ontario is het tweede ‘Poop Café’ geopend.

Verder brengen het WNF en Knorr een rapport naar buiten over de ‘50 Future Foods’, hiermee proberen zij een bijdrage te leveren aan het verminderen van de negatieve impact die het wereldwijde voedselsysteem heeft op onze planeet. En zou jij op deze manier wel één van de meest giftige vissoorten en delicatesse, de kogelvis, durven te eten?

Wie weet kan jij binnenkort wel je eigen cocktailbar voor laten komen rijden wanneer jij dat wil, om vervolgens allemaal drankjes te kunnen bestellen via de app!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Fletcher Hotels neemst 3 Golden Tulip Hotels over

Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, opent de deuren naar drie sportief georiënteerde hotels in de steden Kerkrade, Eindhoven en Weert, dankzij de overname van Golden Tulip hotels. Met Fletcher Hotel-Restaurant Parkstad-Kerkrade in Kerkrade kan Fletcher Hotels de gasten iets unieks aanbieden: het hotel heeft 78 kamers en ligt in de ring van het stadion van voetbalclub Roda JC. Het hotel heeft een eigen Skybox en enkele multifunctionele feest- en vergaderzalen met o.a. uitzicht op het speelveld.

Fletcher Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven is een begrip in Eindhoven. Het heeft 88 kamers, vele multifunctionele feest- en vergaderzalen, restaurant, bar, fitnessruimte en een prachtig binnenzwembad en ligt op slechts 20 minuten rijden van het Philips Stadion. Vele voetbalclubs die tegen PSV voetballen worden van oudsher hier ondergebracht. De hattrick wordt vervolmaakt met het vlakbij het station liggende Fletcher Hotel-Restaurant Weert in Weert. Dit 60 kamers tellende hotel heeft een fitnessruimte, restaurant, bar en multifunctionele feest- en vergaderzalen en ligt op slechts 20 minuten met de trein van het bekende voetbalstadion in Eindhoven. Fletcher Hotels zet met deze aankoop de teller vanaf 1 april 2019 op 95 hotels, verspreid over heel Nederland.

Gekweekte kogelvis is niet giftig

Wilde kogelvis eten wordt al jaren hoogstzelden gedaan. In Japan zijn er zelfs speciaal opgeleide chefs die als enige deze vis mogen klaarmaken. In China is de kogelvis nu echter weer een populaire – en legale – delicatesse. Wilde kogelvissen bevatten het uiterst giftige stofje tetrodotoxine, hetgeen komt uit algen die in de garnalen die kogelvissen eten. In Chinese kweekbassins hebben de pufferfish (de Engelse naam voor kogelvis) een ander dieet, waardoor ze zonder gevaar eetbaar zijn.

24H Chefs haalt recordbedrag op voor het Rode Kruis | € 55.600,=

Op zondag 17 februari 2019 stonden 24 topchefs, bartenders en BN’ers paraat om 400 gasten verspreid over 24 uur te voorzien van een 9 gangen diner, heerlijke cocktails en onderhoudend entertainment. De opbrengst van deze 24-uur durende kookmarathon was bestemd voor het Rode Kruis. In combinatie met een online veiling werd het recordbedrag van € 55.600,- opgehaald. Initiator en chefkok Tjitze van der Dam overhandigde samen met Rode Kruis ambassadeur Humberto Tan de cheque aan het goede doel.

Jelle Horst wint Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019

Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence in Driebergen won in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort van vijf talentvolle leeftijdsgenoten en vertegenwoordigt Nederland op 20 september tijdens de internationale finale in het Canadese Calgary.

Rapport van Knorr en WWF  | 50 Future Foods 

Afgelopen week presenteerden Knorr, een van de grootste voedselmerken in de wereld, het WWF, de toonaangevende organisatie voor natuurbehoud, en dr. Adam Drewnowski, directeur van The Center of Public Health Nutrition aan de Universiteit van Washington, gezamenlijk ‘The Future 50 Foods’. Hiermee wordt – een maand na de lancering van het Food, Planet, Health EAT-Lancet-rapport – een bijdrage geleverd voor het verminderen van de negatieve impact die het wereldwijde voedselsysteem heeft op onze planeet. ‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Lees er alles over in de link!

Drink making ‘cab’ Guido | An autonomous “barmobile”

Een robot bar geïnstalleerd in een zelfrijdend voertuig die bestelt kan worden wanneer je een drankje wilt. Gemaakt door het Italiaanse designbureau Carloratti Associati, in samenwerking met MIT, Coca-Cola en Bacardi Rum. De huidige versie van de Makr Shakr (naam van het eerste prototype) beschikt over 2 eenarmige robots. Deze cocktail robot taxi anticipeert op klantorders die  geplaatst worden via een app. Vervolgens komt de taxi, genaamd Guido, voorrijden en maken de robot armen cocktails waarbij zij gebruik maken van meer dan 60 verschillende ingrediënten. De leeftijd van klanten wordt gecontroleerd via een scan van hun ID en de betaling vind plaats via smartphones.

Mr. Bing | In de Vanderbilt foodhal in New York City

Jianbing, is een populair lunchgerecht in New York City aan het worden. In deze video meer informatie over ‘Mr. Bing’ waar dit Chinese streetfood gerecht door oprichter Brian Goldberg wordt geserveerd. In het kort, een jianbing is een soort crêpe gemaakt van beslag van mungbonen met roerei er bovenop, ze voegen er gehakte lente-uitjes, sesamzaad, Hoisinsaus, chilipasta, knapperige wontons aan toe en je kunt verder kiezen uit één van de vele vullingen.

In oktober schreven we over Junzi Kitchen, dat een modern fast-casual restaurant is met op de menukaart onder meer Noord-Chinese ‘bings’ en noodles. Het restaurant werd opgericht door een aantal aan de Yale University afgestudeerde Chinese studenten en heeft locaties in New Haven en New York City, Amerika. Met het concept wilt Junzi Kitchen Chinese culinaire tradities combineren met nieuwe ideeën. Hun missie: meer mensen en culturen via eten met elkaar verbinden. De bings krijgen veel aandacht als Chinees streetfood!

Het tweede ‘Poop Café’ wordt geopend in Oakville, Ontario

n 2016 opende het Poop Café, Toronto’s eerste dessertbar met toiletthema, in Korea Town Toronto op de Bloor Street West. Het café met het ‘poep’ thema, serveert nagerechten in de vorm van poep, net zoals dit soort cafés in Azië (je vindt bijvoorbeeld ook poepcafé’s in Seoul). We hebben erover geschreven maar we konden ons niet voorstellen dat het een enorm succes zou worden. Toch is het zo! Ze hebben voor een café, een flink aantal volgers op Facebook (20.000+) en nu openen ze een tweede locatie in Oakville Ontario. We kunnen ons nog steeds niet voorstellen dat een café zoals dit een groot succes zou worden in Nederland, maar ook hierin kunnen we ons zomaar vergissen!

De Harry Potter studiotour opent een magische nieuwe attractie

De Harry Potter Studio Tour heeft aangekondigd dat je vanaf april in de gewelven van Gringotts Bank kunt stappen, voor een betoverende nieuwe reis naar de Potterverse – zoals onthuld in een verleidelijke video achter de schermen. Bekijk de video op de website van Secret London.

The World Restaurant Awards 2019

Deze Awards, georganiseerd door Joe Warwick en Andrea Petrini, zijn afgelopen week in Parijs uitgereikt. Er waren een groot aantal restaurants van over de hele wereld genomineerd in tal van categorieën. De prijs ‘Restaurant van het Jaar’ ging naar het kustrestaurant Wolfgat in Zuid-Afrika, dat ook werd bekroond in de categorie Off-Map. Voor in deze categorie genomineerde restaurants is de reis om er te komen deel van hun verhaal! In een video op de website van Fine Dining Lovers vertelt Chef-kok Kobus van der Merwe over wat het winnen betekent voor zijn restaurant en de Zuid-Afrikaanse keuken.

The Basque Culinary World Prize 2019

En een ander artikel op de website van Fine Dining Lovers over de ‘Basque Culinary World Prize 2019. Dit is al weer de vierde editie van deze culinaire prijs, de internationale prijs die is bedoeld om de schijnwerpers te zetten op de kracht van de gastronomie om de samenleving te veranderen. De prijs wordt gepromoot door de Baskische regering en het Basque Culinary Center. De voorzitter van de  interdisciplinaire jury van dit jaar is Joan Roca (Spanje) en daarnaast zitten in de jury onder andere Massimo Bottura, Gastón Acurio, Ferran Adrià, Michel Bras, Yoshihiro Narisawa en Enrique Olvera, evenals academici en gerenommeerde internationale experts in de gastronomie. De winnaar wordt op 15 juli in San Francisco bekend gemaakt, en ontvangt een prijs van 100.000 euro voor hun goede doel. Dit gebeurt tijdens een evenement georganiseerd door Dominique Crenn.

Zorbing in OGO Rotorua in New Zealand

OGO Rotorua is ’s werelds grootste heuvelachtige ball-rolling park en het is gelegen in Nieuw-Zeeland. Ze hebben verschillende tracks, waaronder de Mega Track, ’s werelds langste, snelste en steilste pad voor zorbing. De Towgo voert de zorbs naar de top. Bekijk de video van ‘Buzzfeed Bring Me’ in de link! Het lijkt ons ook gaaf om dit in de zomerse Alpen te doen!

 

 

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.