Poop Café | Toronto’s eerste restaurant met een ‘poep’ thema

7-6-2017

In 2016 werd het Poop Café, Toronto’s eerste restaurant met een ‘poep’ thema, geopend in Korea Town Toronto op Bloor Street West. Het toiletpot-thema-café, serveert net als zijn tegenhangers in Azië (je hebt bijvoorbeeld ook ‘poop’ café’s in Seoel), serveert desserts rondom het thema van de grote drol.

Toronto’s eerste restaurant met een ‘poep’ thema

In het Poop Café op Bloor Street serveert eigenaresse Lien Nguyen derrière-delicatessen zoals chocolade-ijs, Taiwanees ijs, Hongkong-wafels, freakshakes, pudding en andere bruine lekkernijen. Ze serveren de koffie ook in ‘toilet’- kopjes! Gasten zitten op nep toiletten en moeten eten uit toilet- en unirale vormige bakjes en borden. De emoji van poep is overal, op het menu, als decoratie, in het logo en op hun sociale media.

‘Poep’ Café’s wereldwijd

Vorig jaar is Ddong Café geopend in Seoel, Zuid-Korea. Ddong is poep in het Koreaans en moet volgens artikelen die we hebben gelezen een symbool van geluk zijn in Korea. In Taiwan hebben ze ‘The Modern Toilet Restaurant’ met meerdere vestigingen, waar je zelfs ‘poep’ souvenirs kunt kopen! Het verschil met het Aziatische equivalent is dat ze alleen ‘bruine drollen’ desserts serveren in Toronto en geen ander voedsel.

Toen we in 2007 met horecatrends begonnen, gaven we regelmatig voorbeelden op de website laten van ‘weird’ restaurants, zoals The Clinic restaurant in Singapore (ondertussen gesloten) waar je als een patiënt in plaats van gast werd behandeld. Gewoon googlen voor ‘weird’ restaurants en je vindt direct een paar lijstjes met voorbeelden!

Wij vinden het verwonderlijk dat een restaurant met een ‘poep’ thema zo populair is als het Poop Café in Toronto. Verrassend! Ga jij er deze zomer zittend op een toiletpot een dessert eten? We ontvangen graag foto’s en opmerkingen!

Website: Poop Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.