Chinese streetfood | Chun bings bij Junzi Kitchen

31-10-2018

  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York
  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York
  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York
  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York
  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York
  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York
  • Junzi Kitchen New YorkJunzi Kitchen New York

Junzi Kitchen is een modern fast-casual restaurant met op de menukaart onder meer Noord-Chinese ‘bings’ en noodles. Het restaurant werd opgericht door een aantal afgestudeerde Chinese studenten aan de Yale University en heeft locaties in New Haven en New York City, Amerika. Met het concept wilt Junzi Kitchen Chinese culinaire tradities combineren met nieuwe ideeën. Hun missie: meer mensen en culturen via eten met elkaar verbinden. De bings krijgen veel aandacht als Chinees streetfood!

Wat zijn Chinese chun bings?

Op het menu bij Junzi Kitchen vind je vooral veel noedels en de Chinese bings. De chun bings maken ze zelf en het is een Noord-Chinees dun, geperst deeg, dat kan worden vergeleken met een burrito. Deze Chinese wrap vullen ze met een mix van gestoofd vlees, saus en geroerbakte en gepekelde groenten. Het restaurant biedt vijf aanbevelingen van de chef maar gasten kunnen ook creatief hun eigen bings samenstellen.

Junzi Kitchen | Noodle bowls

De noedels worden zonder bouillon geserveerd en gemixt met een saus, gestoofd vlees, groenten en andere garnering. Het zijn brede noedels met een verschillende texturen en diktes. De standaard noedel is afkomstig uit de Qin-dynastie, de eerste keizerlijke dynastie van China. Ze serveren ook lente-noedels die afkomstig zijn uit het stroomgebied van de langste rivier in Azië, de Yangtze-rivier. Deze noedels zijn dunner en worden het vaakst gegeten met groenten en lente-uitjes. Ze heten lente-noedels als eerbetoon aan het seizoen waarin ze het vaakst worden gegeten.

Naast de bings en noedels in Noord-Chinese stijl biedt Junzi Kitchen ook menu’s die wat meer experimenteel zijn. Dit gebeurt tijdens de ‘Junzi After Hours’ en een Chef’s Table, een vijf-gangen menu dat maandelijks plaatsvindt. Junzi Kitchen opende net haar tweede locatie in Greenwich Village in New York City en opent binnenkort nog een Midtown-locatie naast Bryant Park.

Junzi Kitchen | Chef Lucas Sin

Chef Lucas Sin opende zijn eerste restaurant toen hij 16 was, in een verlaten krantenfabriek in zijn woonplaats Hong Kong. Hoewel hij jarenlange Cognitive Science en Engels studeerde op Yale, runde hij ook daar al een studentenkamer restaurant, wat bekend stond als Y Pop-up. Lucas heeft ook gewerkt bij Kikunoi Honten in Kyoto, Modernist Cuisine in Seattle en Nur in Hong Kong (inmiddels gesloten).

Website: Junzi Kitchen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.