Trends in het kort | Week 7

18-2-2022

  • Chef Chad Rosenthal's TiNDLE Picnic Chicken SandwichChef Chad Rosenthal's TiNDLE Picnic Chicken Sandwich
  • Denny's Las Vegas Wedding Chapel for Valentine's DayDenny's Las Vegas Wedding Chapel for Valentine's Day
  • Tasty by Greggs at Primark BirminghamTasty by Greggs at Primark Birmingham

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. dat de Michelin Gids Nederland 2022 wordt gepresenteerd op 30 mei en Michelin laat de koppeling met het 3-gangenkeuzemenu en de prijs daarvan los v.w.b. een Bib Gourmand.

Ook IKEA Nederland pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan en ‘Tasty by Greggs’ Café is geopend in een Primark in Birmingham, zij gaan ook de limited edition Greggs collectie verkopen.

Spannende verhalen vertellen is naast het koken een passie van Bart Ausems, meesterkok van Tout à Fait in Maastricht. En er is een nieuw verhaal uit om van te smullen: Het geheim van het bos.

En nog wat laatste Inspiratie rond Valentijnsdag 2022 voor 2023, zo hebben we een trouwkapel op Valentijnsdag bij Denny’s in Las Vegas gespot en Topo Chico Hard Seltzer stuurde je ex een cactus op deze dag.

Op 25 augustus kun je genieten van een eerbetoon aan de Beatles in de binnenhof van het Musée de Montmartre in Parijs, hun Candlelight Open Air is misschien inspiratie voor andere musea. En voor alle Harry Potter fans, je kunt een pop-up diner in een ‘Zweinstein’-achtig kasteel bijwonen in Frankrijk!

McDonald’s heeft plannen om een virtueel restaurant online te gaan exploiteren met thuisbezorging, in de Metaverse! En de nieuwe  Michelin-gids voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland 2022 is uit! Met een nieuw drie-Michelin-sterrenrestaurant – L’Enclume.

Next Gen Foods, producent van TiNDLE, het populaire kipproduct gemaakt van planten, kondigde deze week aan dat zij $100 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde. En TiNDLE is nu ook verkrijgbaar bij restaurants in de USA, bekijk waar!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De Michelin Gids Nederland 2022 wordt gepresenteerd op 30 mei

De bekendmaking van de Nederlandse MICHELIN sterren wordt twee maanden uitgesteld. Plaats van afspraak blijft het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het organiseren van fysieke bijeenkomsten blijft momenteel beperkt. Door de Michelin Star Revelation Nederland 2022 met 2 maanden uit te stellen, wil de MICHELIN Gids alles in het werk stellen om de sector opnieuw samen te brengen om zijn nieuwe jaargang te vieren. Meer informatie in hun persbericht, link in de titel.

In afwachting van de Michelin Star Revelation Nederland 2022, nodigt de Michelin Gids alle foodies uit om hun website guide.michelin.com regelmatig te raadplegen. Sinds het najaar van 2021 onthullen hun Michelin inspecteurs iedere maand drie nieuwkomers in de Nederlandse selectie.

Daarnaast werd recent bekend gemaakt dat Michelin de koppeling met het 3-gangenkeuzemenu en de prijs daarvan loslaat v.w.b. een Bib Gourmand. Dit is te lezen in een bericht op Misset, voor degene die geen abonnement hebben: Astrid Schreuders heeft het gedeelte hierover op haar Facebookaccount gezet.

IKEA pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan

Consumenten kunnen vanaf nu overgebleven IKEA maaltijden en delicatessen bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een IKEA winkel in Nederland. IKEA biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel – zoals de balletjes – tegen lagere prijzen aan. Ongeveer een derde van al het voedsel wereldwijd wordt weggegooid of gaat verloren – reden voor IKEA om dit probleem aan te pakken. De samenwerking met Too Good To Go draagt bij aan het behalen van het doel om eind 2022 voedselverspilling in IKEA winkels wereldwijd met 50% te verminderen. Daarnaast wil het woonwarenhuis meer plantaardige producten aanbieden. Zo introduceerde IKEA Food in 2021 VÄRLDSLOK, plantaardig gehakt. IKEA wil dat het aanbod van warme gerechten in 2025 voor 50% uit plantaardige producten bestaat. Op dit moment is dat 43%. Meer in hun persbericht, link in de titel. Nederland is na Noorwegen, Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en België het achtste land waar IKEA samenwerkt met Too Good To Go.

Bart Ausems verhaaltjes om van te smullen | Het geheim van het bos 

Spannende verhalen vertellen is naast het koken een passie van Bart Ausems, meesterkok van Tout à Fait in Maastricht. Tot voor kort konden alleen zijn eigen kinderen genieten van zijn korte en spannende verhalen. Maar in coronatijd gaf hij zich geheel over aan het uitschrijven van de verhalen die al jarenlang in zijn hoofd rondspookten. Recent verscheen inmiddels het tweede boekje uit de reeks ‘Verhaaltjes om van te smullen’ die in totaal 5 delen zal tellen: Het geheim van het bos. Met illustraties van Guusje Kuntzelaers.

‘Tasty by Greggs’ Café geopend in een Primark in Birmingham 

De Britse horecaketen Greggs en winkelketen Primark hebben recentelijk aangekondigd dat zij een samenwerking aangaan, waar fans vanuit het hele VK zeker enthousiast over zullen zijn. Greggs opende afgelopen zaterdag, 12 februari een ‘Tasty by Greggs’ Café in de Primark in Birmingham. Zij hebben een limited-edition ‘Greggs’-collectie van 11 kledingstukken dat verkocht zal worden in alle Primark winkels in het VK vanaf 19 februari. Erg leuk voor de 103k volgers op Instagram van Greggs! Bekijk hun aankondiging op Gregg’s social mediakanalen, de tekst gaat onder de video verder.

Inspiratie voor 2023 | Trouwkapel op Valentijnsdag bij Denny’s

Een Denny’s pop-up trouwkapel in Las Vegas waar je gratis kunt trouwen of je trouwgeloftes kan vernieuwen op Valentijnsdag. Denny’s zorgde er ook voor dat de speciale ceremonie gratis te volgen was voor vrienden en familie via een livestream. De livestream was de hele dag door te zien op Denny’s YouTube pagina. Het Denny’s Las Vegas Valentijnsdagpakket was inclusief ceremonie: gebruik maken van de op Denny’s geïnspireerde trouwkapel, een ambtenaar ter plaatse, Denny’s bruid en bruidegom shirts, en muziek. Receptie: Denny’s bruiloft decoratie, die andere liefde van je leven (een heerlijk Denny’s dessert), en een champagne toast. Twee Original Grand Slams® vouchers voor de gelegenheid om te gebruiken bij je volgende bezoek aan Denny’s. Deze limited actie was alleen beschikbaar op Valentijnsdag van 11:00 tot 18:00 uur bij Denny’s op 450 Fermont Street in Las Vegas.

Inspiratie voor 2023 | Topo Chico Hard Seltzer stuurt je ex een cactus op Valentijnsdag

Een beetje het tegenovergestelde van een trouwkapel: Topo Chico Hard Seltzer bood afgelopen Valentijnsdag aan om ieders ex-geliefde een cactus te sturen! De mensen die dachten dat dit wel een geschikt cadeau was voor hun oude vlam, konden alle informatie invullen op prickly.topochicohardseltzerusa.com (link in de titel) Topo Chico Hard Seltzer regelde de rest voor je.

Candlelight Open Air | Een Beatles eerbetoon bij het Musée de Montmarte in Parijs

Na een succesvolle Kersteditie, komen er weer een aantal Candlelight Open Air festivals deze zomer.  Op 25 augustus kun je genieten van een eerbetoon aan de Beatles in de binnenhof van het Musée de Montmartre in Parijs. Je kunt dan genieten van alle Beatles hits, in een rijkelijk gedecoreerde setting met vele lichtjes. Luisteren naar de mooiste ballads met op de piano de virtuoos Fabrizio Grecchi, wie alle legendarische titels van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr zal spelen. Op 15 juni zal er bij hetzelfde museum een Candlelight Open Air Michael Jackson tribute zijn. Inspiratie voor andere musea met binnenplaatsen of tuinen?

Voor alle Harry Potter fans | Je kunt een diner in een ‘Zweinstein’-achtig kasteel bijwonen in Frankrijk

Welke Harry Potter fan heeft er nooit van gedroomd om een ​​banket bij te wonen op ‘Zweinstein’? In Bretagne is het Portail Château Le Rocher omgetoverd tot een school van tovenaars. Hier kun je een diner in de Grote Zaal bijwonen, inclusief aankomst per boot en ceremonie van de Sorteerhoed. En dat allemaal op maar twee uur van Parijs. Omdat het kasteel omgeven is door water, komen de gasten bij het vallen van de avond aan per boot. Hologrammen in de gangen of in de lucht, goocheltrucs, bezoeken aan klaslokalen en slaapzalen… Aan alles is gedacht om de magische sfeer van de avonturen van de beroemde tovenaar zo getrouw mogelijk na te bootsen.

In totaal worden er 15 avonden van elk 200 gasten gepland. Als de bijzondere avonden in de wereld van Harry Potter met succes worden bekroond, denkt Manuel Roussel, eigenaar van Château Le Rocher Portail, er zelfs aan om er een jaarlijks evenement van te maken.

McDonald’s gaat geld verdienen in de Metaverse | Online een virtueel restaurant exploiteren met thuisbezorging

McDonald’s heeft onlangs aanvragen ingediend bij het U.S. Patent and Trademark Office, wat volgens velen aangeeft dat de wereldwijde fastfoodketen zich aan het voorbereiden is om een vestiging te openen in de Metaverse. De toepassingen ervan draaien grotendeels om de expansie van het bedrijf met een waarde van $36 miljard in de ‘virtuele voedsel- en drankensector’. Maar McDonald’s gokt niet alleen op de vraag naar digitale hamburgers of Golden Arches NFT’s. In dit interessante, maar voor veel restaurants futuristische artikel op de website van INC, link in de titel, geven ze drie indicatoren die bedrijven kunnen helpen bij een slimme strategie om deel te nemen aan – en geld te verdienen in – de Metaverse. 1. Verkoop wat voor je verkoopt. 2. Ontmoet mensen waar ze zijn, (in de Metaverse in dit geval) en 3. Bied een duidelijke waarde.

We begrijpen de indicatoren die toch weer terugkomen op een basis marketingstrategie maar wat nou precies de Metaverse is? Voor degene die dit ook niet weten, hierbij de definitie:  Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren. Het omvat naast virtuele werelden, augmented reality, o.a.: online digitale platformen, RPA, Micro local concepten, nieuws, advertentie modules en meer en speelt zich af op het internet.

Michelingids Verenigd Koninkrijk & Ierland 2022 | Met een nieuw 3 sterrenrestaurant

De nieuwe Michelin-gids voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland 2022 is uit! Met een nieuw drie-Michelin-sterrenrestaurant – L’Enclume, in Cartmel, Cumbria, van chef-kok Simon Rogan. Ze kregen ook een Groene Michelinster. Bekijk het artikel over alle nieuwe sterren op de website van Fine Dining Lovers.

Next Gen Foods haalt $100 miljoen en gaat van start in de Verenigde Staten

Next Gen Foods, producent van TiNDLE, het populaire kipproduct gemaakt van planten, kondigt vandaag aan dat zij $100 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Deze ronde is tot nu toe de grootste financieringsronde voor een plantaardig vleesbedrijf.

Nieuwe investeerders zijn onder meer Alpha, een Venture Capital-investeerder uit Zuidoost-Azië, het in Singapore gevestigde internationale investeringsfonds EDBI en MPL Ventures. Terugkerende investeerders uit eerdere rondes zijn Temasek, via het onlangs opgerichte Asia Sustainable Food Platform, GGV Capital, K3 Ventures en Bits x Bites. Next Gen Foods wil dit jaar wereldwijd aanwezigheid groeien. Na een investeringsronde van $30 miljoen afgelopen zomer bedraagt het totale investeringsbedrag in de startup nu meer dan $130 miljoen. Bekijk in het persbericht in welke restaurants in de USA je de TiNDLE kunt proeven, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.