Trends in het kort | Week 5

4-2-2022

  • Chef Matthey kenney & #WorldPistachiosDay
  • Liemès Food District 3
  • TGI Fridays - APPreciation February 10
  • Trends we spotted afbeelding

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a.  de nieuwe Nordic Cuisine film, ‘A taste of Hunger’ en inspiratie van The Yard Milkshake Bar voor degenen die freakshakes serveren.

Liemès Food District in het iconische gebouw The Wall in Utrecht zoekt culinaire ondernemers! De 12 m2 grote stands zijn ook ideaal voor foodtruckhouders tussen de festivals door. Met name chefs die Zuid-Amerikaans koken, worden aangemoedigd om te reageren. Maar er is ook nog ruimte voor Aziatisch, Italiaans en standhouders die de beste burgers bakken.

Vanaf 1 maart moet in Frankrijk de herkomst van vlees dat in kantines en restaurants geserveerd wordt, vermeld worden en in Parijs hebben we een geweldige Valentijnsdagaanbieding gespot van de Bistrots Pas Parisiens. Leuk idee!

Hoewel we het feit hebben gemist dat het op 26 februari “World Pistache Day” is, vinden we het een top idee om dit vieren met een culinaire samenwerking! Wonderful® Pistachios werkt samen met de beroemde, plantaardige chef-kok, kookboekauteur en restaurateur Matthew Kenney om dit een maand lang te vieren.

TGI Fridays geeft op 10 februari een gratis voorgerecht aan bezorgers waarmee zij hun willen bedanken voor hun harde werken. En het Britse Borrow a Boat neemt de Nederlandse concurrent Barqo over.

Cedric Grolet in het Berkeley Café opent op 14 februari in Londen. Als je dan in Londen bent: je kunt daar vast een heerlijke Valentijnsdagverrassing kopen voor je geliefde.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nieuwe Nordic food film | A Taste of Hunger

A Taste of Hunger, sinds 28 januari in de bioscopen, is een nieuwe film gericht op de koortsachtige sfeer van een professionele keuken. De filmsterren Katrine Greis-Rosenthal als Maggie en Nikolaj CosterWaldau (ook bekend als Jamie Lannister van Game of Thrones) als Carsten, zijn een ambitieus stel met twee kinderen en willen hun stempel drukken op hun restaurant. Meer informatie in het artikel van Fine Dining Lovers of bekijk de trailer hier. De film is al vertoond op het Noordelijk Film Festival in november.

Liemès Food District zoekt culinaire ondernemers.

In het iconische gebouw The Wall in Utrecht zit Liemès Food District, een foodhall annex restaurant waar verschillende ondernemers en chefs hun wereldgerechten koken. Gasten bestellen bij de stands of via een QR-code aan tafel en de bediening serveert de bestelling vervolgens aan tafel.

Liemès biedt plaats aan elf ondernemers. De standhouders worden geselecteerd op het gebruik van verse producten en kwaliteit: wat op de borden komt, moet op restaurantniveau zijn. Om het aanbod te versterken is Liemès op zoek naar culinaire ondernemers die hun intrek willen nemen in een van de 12 m2 grote stands. Ook ideaal voor foodtruckhouders tussen de festivals door. Met name chefs die Zuid-Amerikaans koken, worden aangemoedigd om te reageren. Er is ook nog ruimte voor Aziatisch, Italiaans en standhouders die de beste burgers bakken.

Bij Liemès onderneem je zelfstandig, maar lift je wel mee op de 2,1 miljoen bezoekers per jaar van The Wall, de 360-graden-aanpak op gebied van marketing en pr en grote groepsboekingen en evenementen. Je begint je eigen onderneming op een toplocatie met 500 couverts, waarbij het grootste deel van alle opstartwerkzaamheden uit handen wordt genomen. Bovendien kun je gebruikmaken van zowel de expertise van Liemès als van collega-chefs. Kortom, een mooie kans voor gepassioneerde chefs en ondernemers om hun droom uit te laten komen op een A-locatie middenin Nederland! Een eigen stand, inclusief basisvoorzieningen, is al te huur vanaf € 3500,- per maand. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar chefs@liemes.nl of bel +31 307716909.

Nederlandse bootverhuurplatform Barqo overgenomen door Borrow A Boat

Borrow A Boat, marktleider op het gebied van jachtcharter en bootverhuur in Groot-Brittannië, heeft Barqo overgenomen. Barqo is Nederlands marktleider op het gebied van bootverhuur. Hiermee wil het Engelse botenplatform zijn positie in Europa versterken.

De overname van Barqo is niet de eerste stap in het buitenland voor Borrow A Boat. Vorig jaar werd het bedrijf actief in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dankzij de overname van Barqo krijgt het botenplatform toegang tot meer dan 5.000 extra boten en meer dan 100.000 klanten.

Borrow A Boat biedt toegang tot meer dan 35.000 boten in 65+ landen. Het bedrijf is opgericht in 2016 en sindsdien snel gegroeid. Borrow A Boat plant een potentiële beursgang in 2022, wat een wereldprimeur zal zijn voor een bootverhuur-marktplaats. Meer in het persbericht op Barqo, link in de titel.

The Yard Milkshake Bar | Inspiratie voor het serveren van freakshakes. 

Een Facebook post van Demotivateur Food, link in de titel, over de milkshakes die gemaakt worden door The Yard Milkshake Bar. Zij zijn een inspiratie voor degenen die nog Freakshakes serveren. De milkshakes die hier geserveerd worden (op ongeveer 20 locaties) in de Verenigde Staten lijken op een combinatie van de welbekende Freakshakes en “pie”shakes. Alhoewel, ze een stuk taart bovenop hun shakes leggen!

Vanaf 1 maart, moet in Frankrijk, de oorsprong van het vlees dat in kantines en restaurants in geserveerd word worden vermeld.

Vanaf 1 maart verplicht de overheid in Frankrijk dat van al het vlees dat buitenshuis geserveerd word de oorsprong van het vlees vermeld moet worden. Van schoolkantine tot restaurants. Dit besluit werd donderdag 27 januari bekend gemaakt volgens het “Journal Office”.

Deze kwalificatie, die al maanden geleden door de regering is aangekondigd en door verschillende sectoren word gewenst zal van toepassing zijn op pluimvee-, schapen-, varkens-, en geitenvlees en niet langer alleen op rundvlees. Sinds 2002 moet in de catering en restaurant industrie de herkomst van rundvlees benoemd worden. Dit komt onder andere door de crisis rond de gekkekoeienziekte. Op het label moet het land van herkomst en van welk bedrijf het vlees komt vermeld worden. Het is van toepassing op al het vlees dat rauw wordt gekocht en door restaurants zelf bereid. Niet op vlees dat reeds bereid of gekookt gekocht is.

Speciale Valentijnsdag deal bij Bistrots Pas Parisiens in Parijs.

Bistrots Pas Parisiens heeft een gave actie voor aankomende Valentijnsdag. Op 14 februari 2022 bieden hun bistro’s (Splash, Macaille, Sapristi, LaHaut, Saperlipopette..) aan hun gasten een gratis menu, op voorwaarde dat je in trouwkleding komt. Een origineel aanbod en een bijzondere manier om de liefde te vieren met een nieuwe date. Maar de maaltijd is gratis voor de hele tafel, mits je in trouwkleding komt. Meer informatie hierover vind je in het Franse artikel Sortir A Paris, link in de titel.

26 Februari | World Pistachio Day

In afwachting van “World Pistachio Day” op 26 februari, kondigde Wonderful® Pistachios onlangs een nieuwe culinaire samenwerking aan met de beroemde, plantaardig kokende chef-kok, kookboekauteur en restaurateur Matthey Kenney om dit de hele maand lang te vieren. In februari gaan Matthew Kenney’s restaurants, Sutra in New York, Plant Food + Wine in Los Angeles, Althea in Chicago en Liora in Baltimore, een tijdelijk menu-item aanbieden in samenwerking met Wonderful Pistachios, een Kabocha Carpaccio ($ 16) met citrus en een heerlijke smaak van pistachenoten. Inspiratie voor het maken van gerechten met pistachenoten nodig? Lees het persbericht van Wonderful Pistachios, link in de titel.

TGI Fridays geeft op 10 februari een gratis voorgerecht aan alle bezorgers om ze te bedanken voor hun harde werk.

Omdat februari de maand van de liefde is, wijdt TGI Fridays in Amerika donderdag 10 februari als een dag van de ‘app’-reciatie voor bezorgers. Diegenen die elke dag komen opdagen om o.a. restaurants en bedrijven te bevoorraden en dit soepel te laten verlopen. Iedere vrachtwagenchauffeur, elke FedEx-UPS-, USPS- en DHL-bezorger; elke koerier, vervoerder, die er niet alleen voor zorgde dat de kerstcadeaus werden bezorgd maar, maar ook dat het eten uit elk TGI Fridays-restaurant bij de gasten terecht kwam. Dankzij deze hardwerkende mensen is de wereldwijde toeleveringsketen nooit gebroken. Hoe gek de afgelopen twee jaar ook zijn geweest. Op 10 februari hoeven bezorgers alleen naar de deelnemende filialen te gaan in hun werkuniform of zich identificeren door hun inloggegevens te laten zien en de barman of serveerder te vertellen dat ze bezorger zijn. En TGI Fridays zal hun ‘app’-reciation tonen door hun een keuze aan te bieden uit de volgende voorgerechten: ‘Green Bean Fries’, ‘Loaded Potato Skins’, ‘Philly Cheesesteak Eggrolls’, ‘Warm Pretzels’, ‘Hips & Salsa’, ‘Pan-Seared Potstickers’ of ‘Spinach & Artichoke Dip’. Bekijk het persbericht voor meer details, link in de titel.

Cedric Grolet opent op 14 februari in het Berkeley Café in Londen  

Als je je geliefde graag wil verrassen met iets zoets, neem dan haar of hem mee naar het Berkeley Café op Valentijnsdag! Volgens de post van The Berkeley op Instagram (link in de titel) gaat ‘Cedric Grolet at the Berkeley’ op 14 februari om 08.00 uur open. Over de aankondiging van Cedric Grolet in het Berkeley schreven we al in onze ‘trends in het kort week 50. Zijn gebakjes zijn kleine kunstwerkjes!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.