Trends in het kort | Week 49

13-12-2021

  • horeca trendsTrends in het kort - Trends we spotted
  • Ruby Hotels
  • Bird Brewery - Apres KievitBird Brewery - Apres Kievit

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. SQUAREAT, een ‘vierkant’ maaltijdconcept en Ruby Hotels dat in 2025 hun tweede vestiging in Frankfurt opent.

Het is weer tijd voor winterbier: Bird Brewery creëerde ‘Apres Kievit’, een bier met kruidige tonen van Jägermeister. En FryAway, een plantaardig poeder, verandert bakolie in vast afval dat vervolgens gemakkelijk bij het afval kan worden geschept.

Bäckerei Krümel opent deuren in de Efteling en Pollinator Park is een VR-ervaring die een toekomst zonder bijen en andere pollenverspreiders verkent.

Aanstaande vrijdag 17 december vaart Titanic: The Exhibition Londen binnen! En GoodMaps verandert de manier waarop mensen en vooral slechtzienden door winkels navigeren Ze testen het momenteel in een supermarkt van ASDA in het VK. Zou ook een geweldige aanwinst zijn voor luchthavens en evenementenlocaties!

Wil jij de Barefoot x OREO THINS Red Blend Wine proeven? Een cookies & cream – rode wijn blend! En de Nederlandse vestiging van Jeunes Restaurateurs Europe beloonde het ondernemerschap in Nederland. Restaurant Lokaal in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem werd o.a. ‘Restaurant van het jaar’.

Ronald Giphart heeft het bewogen levensverhaal van eigenaar Ad Schaap van De Beren vast gelegd in een biografie.

 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Meal plan concept met vierkante maaltijden | SQUAREAT

SQUAREAT wil het bezorgen van maaltijden naar een hoger niveau tillen dankzij hun vierkante porties. Deze porties maken het mogelijk om de voedingsstoffen te behouden en gemakkelijke, smakelijke, praktische en lang houdbare maaltijden te garanderen.

The Squares zullen in eerste instantie verkrijgbaar zijn in 15 verschillende smaken: (kip, rundvlees, zalm, zeebaars, basmatirijst, zoete aardappel, quinoa, broccoli & spinazie, asperges, courgette, vegan burger, chocolade pannenkoek, hazelnoot, pinda en pistache & cashew) en deze elementen kunnen worden gebruikt in 5 verschillende maaltijdplannen die weer aangepast kunnen worden aan elke voedingsbehoefte en het aantal calorieën dat iemand wil eten.

Squareat

 

Ruby realiseert tweede hotel in Frankfurt  

Na de succesvolle opening van Ruby Louise Hotel & Bar in Junghof Plaza in juni 2021, heeft de in München gevestigde Ruby Group een nieuwe locatie voor haar tweede hotel in Frankfurt verworven. De locatie bevindt zich in het Allerheiligenviertel – gelegen in het centrum van Frankfurt nabij Konstabler Wache. Dit gebied heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en zal zich blijven ontwikkelen met de opkomst van de nieuwe wijk MAIN YARD waar onder andere ook een groot aanbod aan kunst, cultuur en gastronomie gevestigd zal worden.

Het nieuwe gebouw voor dit Ruby Hotel van zeven verdiepingen zal 284 kamers en een uniek dakterras hebben. Door de samenwerking met de ORT Group heeft Ruby een sterke partner aan haar zijde om dit project in het centrum van Frankfurt te realiseren. De opening van het hotel is gepland voor het voorjaar van 2025.

De Apres Kievit Oak Aged Jägermeister van Bird Brewery

De eerste sneeuwvlokken zijn gevallen en de vele Apres Ski hits knallen uit de speakers. Het is weer de hoogste tijd voor het jaarlijkse winterbier van Bird Brewery, Apres Kievit. En ook dit jaar is de versie met de kruidige tonen van Jägermeister gebrouwen, Apres Kievit Oak Aged Jägermeister. Een mooi gebalanceerd winterbier, ideaal voor de koude, donkere dagen. Het verlangen naar een Apres Ski gevoel is misschien nog nooit zo groot geweest! “Met de winterse maanden voor ons is het natuurlijk weer tijd voor een mooi winterbier” vertelt Ralph, één van de oprichters van Bird Brewery. “We hebben weer een op eikenhout gerijpt winterbier gebrouwen, met de warme, kruidige tonen van Jägermeister. Zo krijg je toch nog een beetje het gevoel van de Apres Ski mee.”

Supermarktketen Asda test app om winkel toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden

De Britse supermarktketen Asda test in Stevenage nieuwe technologie die het voor blinde en slechtziende klanten gemakkelijker maakt om hun weg te vinden in de winkel. Sinds 3 december is de Asda-supermarkt in Stevenage als eerste in het Verenigd Koninkrijk geïntegreerd in de GoodMaps app. Die kan de locatie van de gebruiker tot op een meter nauwkeurig bepalen en biedt vervolgens aanwijzingen naar een gebied of object via spraaktechnologie, vergrote visuele elementen en aanraakopdrachten. Interessante ontwikkeling om meer openbare plekken toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden, zoals vliegvelden, stations maar ook voor bepaalde type musea, pretparken enzovoorts. Meer in het artikel op Retail Detail België, link in de titel.

Een nieuwe manier om gebruikte kookolie te verwijderen

Ooit heb je misschien gehoord dat je gebruikte frituurolie nooit door de afvoer moet gieten. Dit komt doordat de olie in de leidingen en rioleringen stolt en verstopt. In extreme gevallen kan dit leiden tot een vetberg – een verbeende afzetting van olie, vet en andere stoffen, zoals vochtige doekjes, die ook niet mogen worden doorgespoeld. In 2015 zat een record brekende vetberg van 10 ton in een riool in het  VK, wat £ 400.000 kostte om te repareren. Nu belooft een nieuw product dat verstopte en kapotte pijpen tot het verleden behoren.

FryAway is een plantaardig poeder dat vloeibare olie omzet in een vaste stof die vervolgens gemakkelijk bij het afval kan worden geschept. De oprichter van het bedrijf, Laura Lady, werkte voorheen in marketing en productontwikkeling voor kinderspeelgoed. Ze had in Japan over een soortgelijk product gehoord en besloot haar eigen oplossing te ontwikkelen. Lady deed onderzoek naar manieren om olie te laten stollen en te hydrogeneren. Lees meer over dit product in het artikel dat in de titel is gelinkt!

Bäckerei Krümel opent deuren in de Efteling

Bäckerei Krümel, het nieuwe restaurant en ambachtelijke bakkerij op het Max & Moritz Plein in attractiepark de Efteling, heeft op 4 december de deuren geopend. In het restaurant worden ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s geserveerd. Het restaurant heeft 125 zitplaatsen binnen en 50 buiten, is duurzaam gebouwd en wordt gasloos verwarmd.

Bäckerei Krümel en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Projectmanager Horeca Melvin van Brakel licht toe: “Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse Konditorei met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele deckoven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner.” Er worden ook gezondere alternatieven aangeboden, zoals volkoren- of groentevarianten en er zijn dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten.

JRE bekroont ondernemerschap

Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen is dinsdag 30 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar 2022. Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy in Epe mag zich Chef van het Jaar 2022 noemen en de award voor Restaurant van het jaar ging naar Restaurant Lokaal in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

JRE-Nederland is een restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

Ronald Giphart overhandigt 1e exemplaar biografie horeca ondernemer Ad Schaap

Met ruim 75 vestigingen in heel Nederland, tikt de teller voor restaurantketen De Beren nog altijd door én lonkt inmiddels ook het buitenland. Redenen genoeg voor auteur Ronald Giphart om deze bijzondere prestatie én bijbehorend bewogen levensverhaal van eigenaar Ad Schaap vast te leggen in een biografie.

Tijdens de onthulling van de nieuwe huisstijl van De Beren, overhandigde de schrijver vandaag het eerste exemplaar aan Ad Schaap. “We staan aan het begin van een nieuwe periode voor De Beren, met een nieuwe uitstraling die past bij onze plannen voor de toekomst. Dit boek is een mooie weergave van de uitdagende weg hier naartoe” vertelt Schaap.

Pollinator Park | De toekomst zonder bijen verkennen in een VR-ervaring

Pollinator Park is een VR-ervaring die een toekomst verkent zonder bijen en andere pollenverspreiders. Na het winkelen voor boodschappen in een wereld zonder bestuivers, dat zich afspeelt in 2050, kunnen gebruikers de planeet opnieuw bevolken. Het project is bedacht door het EU Pollinators Initiative in samenwerking met ‘archibiotect’ Vincent Callebaut.

Titanic: de tentoonstelling | Opent in Londen op 17 december

Het zinken van de RMS Titanic meer dan 100 jaar geleden is in menig boek, documentaire en film te zien geweest. Echter zoals de tentoonstelling doet lijken, moet deze erg bijzonder worden – en dat is waarschijnlijk de reden waarom er zo’n grote vraag is naar Titanic: The Exhibition-tickets. Hierdoor hebben de organisatoren besloten de openingsdatum te vervroegen! De tentoonstelling zou oorspronkelijk in februari 2022 worden geopend, maar gaat aanstaande vrijdag, 17 december, in Londen aankomen. De persoonlijke verhalen van de noodlottige reizigers aan boord staan op de voorgrond.

De tentoonstelling, die nog nooit eerder in het VK is getoond, zal meer dan 200 originele voorwerpen tonen, evenals ontroerende getuigenissen van degenen die het zinken van het schip hebben overleefd, met behulp van dynamische audiogidsen en reconstructies van de cabine die bezoekers  terugvoeren naar 15 april 1912.

Barefoot x OREO THINS Red Blend Wine | Een mix van koekjes & room en rode wijn

Een paar weken geleden schreven we over ‘La Moutarde Vin’ in onze trends in het kort week 41, een initiatief van mosterdbedrijf Grey Poupon. We konden ons toen niet voorstellen dat dat lekker zou smaken maar bij deze combinatie hebben we dat helemaal!

OREO THINS heeft recent de bijzondere samenwerking aangekondigd met het #1 wijnmerk in de Verenigde Staten. Samen met Barefoot Wines zullen de twee bedrijven een kleine partij “Barefoot x OREO THINS Red Blend Wine” op de markt brengen. De smaak van deze rode wijn is direct geïnspireerd op OREO THINS met tonen van chocolade, koekjes-en-crème en eikenhout gecombineerd met natuurlijke smaken van bramen en donkere kersen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.