Trends in het kort | week 48

7-12-2021

  • horeca trendsTrends in het kort - Trends we spotted
  • Williams Premium Canned CocktailsWilliams Premium Canned Cocktails
  • Bacardi Global Master BlenderBacardi Global Master Blender

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Bacardi, die heeft namelijk Astrophel “Troy” Arquiza aangekondigd als de nieuwe Global Master Blender voor BACARDÍ® rum (de “Maestro de Ron”). En hoogwaardige cocktails van Williams Premium zoals de Margarita, Daiquiri, Espresso Martini en Old fashioned zijn nu verkrijgbaar in blik.

De slager en steakhouse eigenaar John Stirk, vond de prijs voor een ‘gouden’ tomahawk steak in het nieuwe restaurant van Salt Bae (in Londen) een beetje te duur. Nu staat er dus een betaalbare gouden ‘’Stirk-Bae’’ op hen menu van zijn Stirk’s Italian Steakhouses….

In Japan ‘’trek’’ je Wagyu biefstuk tegenwoordig gewoon uit een automaat. Nieuw op de markt is het food safety apparaat van Asus, dat laat weten of je je groenten en fruit voldoende hebt gewassen.

In 2013 schreven wij over de overname van FoodSpotting.com door OpenTable. De app is niet meer: ChefsTemp zoekt uit wat er met deze app is gebeurd. De jaarlijkse special-edition waterfles van Evian is dit jaar ontworpen in samenwerking met Moncler door Not Vital.

Een leuke, ludieke reclamecampagne uit Engeland voor ‘the Holiday Season’: The Lonely Bounty. En Online kooklessen op de website Fine Dining Lovers: ‘The Secrets of French Cuisine’. Bij ons de video over de ultieme croque monsieur!

Het kortstondige restaurant ADMO werd op 9 november geopend de bovenste verdieping van het Musée du Quai Branly in Parijs. Nog ruim 60 dagen kun je eten bij de chefs: Alain Ducasse en Albert Adrià.

Chiqueolatte opent in Den Haag haar achtste vestiging en The Hoxton opent in 2022 vier nieuwe hotels in Europa. En de bouw van een eigen fabriek voor Tony’s Chocolonely gaat voorlopig niet door.

Leestijd: 4 minuten

 

 Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

BACARDI | Nieuwe Global Master Blender

Bacardí heeft Astrophel “Troy” Arquiza aangekondigd als de nieuwe Global Master Blender voor BACARDÍ® rum (de “Maestro de Ron”). Troy, die oorspronkelijk uit de Filippijnen komt, heeft meer dan twee decennia doorgebracht bij familiebedrijf Bacardí. Hij heeft daar zijn vak als rummenger verfijnd en vele jaren getraind onder industrie-legende José “Joe” Gomez, die na 41 jaar bij Bacardí  met pensioen gaat en die Troy nu opvolgt in deze prestigieuze rol.

“Troy heeft alles wat nodig is om een echt geweldige Master Blender te zijn – een oog voor kwaliteit, diepe kennis van en liefde voor het rummaakproces, respect voor het verleden en een visie voor de toekomst,” aldus Jean-Marc Lambert, Senior Vice President, Global Operations voor Bacardi. “Het is een spannend en historisch moment nu hij de Maestro de Ron wordt voor BACARDÍ.”

Bacardi Global Master Blender

Bacardi Global Master Blender

 Hoogwaardige cocktails in blik | Williams Premium Canned Cocktails

Komende kerstdagen is het mogelijk om jouw (lockdown-)diner of party een kleurrijke én smaakvolle upgrade te geven. Vanaf vorige week zijn de hoge kwaliteit ‘ready to serve’ cocktails van Williams Premium Canned Cocktails namelijk aan huis te bestellen! Ontdek de all-time favourites; Negroni, Pornstar Martini, Margarita, Daiquiri, Espresso Martini en Old fashioned. De cocktails worden handgemaakt door een ervaren bartender en verpakt in opvallende 100% recyclebare conservenblikken. In blik bezorgd en -na een 5 second shake -in fraai glaswerk door jou te presenteren. Ready to serve drinks winnen wereldwijd aan populariteit. In Engeland, Amerika en Australië verplaatst het drinken van een cocktail zich in rap tempo van de bar naar thuisgebruik. Met de lancering van Williams Premium Canned Cocktails is nu ook Nederland aan de beurt. De classics in blik zijn verkrijgbaar via hun webshop.

Williams Premium Canned Cocktails

Williams Premium Canned Cocktails

Wat is er gebeurd met de app FoodSpotting?

Een artikeltje op ChefsTemp (link in de titel) over wat er gebeurd is met de app ‘FoodSpotting’ waarover wij kort schreven in 2013 toen het werd gekocht door OpenTable. Deze FoodSpotting app gaf consumenten de mogelijkheid foto’s te uploaden van de gerechten die zij geconsumeerd hadden in een restaurant. Veel ‘trends’ die wij spotten komen uiteindelijk niet echt van de grond, in dit geval schreven wij echter over het feit dat de app was gekocht door OpenTable, toch een teken dat een grote organisatie er iets in zag. Leuk om de achtergrond te lezen, en misschien tot dezelfde conclusie te komen als wij dat de app door OpenTable is gekocht om concurrentie uit te sluiten, een beproefde methode die we ook de afgelopen jaren vaker hebben gezien.

Sommige Britse chef-koks ‘vervalsen’ een met goud bedekte ‘Salt Bae’ Tomahawk steak

“Salt Bae” opende vorige maand een van zijn Nusr-Et Steakhouses in Londen, en sommige menuprijzen deden de mond openvallen. De rekening van één tafeltje ging viraal nadat hun vierpersoonsdiner: £ 37.023 ($ 50.888). Hoewel deze extreem hoge rekening meer dan $ 40.000 aan wijn bevatte, bevatte het ook Salt Bae’s kenmerkende gerecht, een 24-karaats gouden tomahawk-steak, waarvoor je meer dan $ 1.100 betaald. De Britse slager en steakhouse-eigenaar John Stirk pakte zijn moment en besloot hetzelfde aan te bieden voor een fractie van de prijs. Zijn mening: het is een onzinnige gimmick die niets toevoegt aan de smaak. Volgens The Guardian heeft John Stirk zijn eigen versie van het gerecht gemaakt en biedt hij het aan voor £ 100 ($ 136,50). De “Stirk-Bae” tomahawk steak, is te eten in de beide Italiaanse steakhouse restaurants van John Stirk in Belmont en Sunderland in Engeland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordon (@purelybeltabait)

Een Japanse biefstuk automaat met Waqyu vlees

Als mensen in Japan opeens trek hebben in een dure Wagyu-biefstuk, dan is er bij de Tanizawa Ranch een automaat waar je die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar uit de ‘muur’ kunt trekken. Zoals gemeld door SoraNews24 (link in de titel), kun je bij deze automaat rond de klok hoogwaardige Wagyu-biefstukken halen. Na aankoop worden de stukken Wagyu-rundvlees geleverd in een vacuüm verpakking om premium versheid te garanderen. Een automaat van Yutakaushi.

Een food safety apparaat dat beoordeelt of groenten & fruit gewassen moeten worden | Asus

Asus is een merk dat vooral bekend staat om zijn computers, laptops, telefoons en gaming-apparaten, maar het bedrijf wil zijn technologische bekwaamheid gaan uitbreiden. Onder andere met de PureGo PD100. Dit apparaat is een voedselveiligheidsdetector die is ontworpen om de consument erachter te laten komen of uw groenten en fruit voldoende schoon zijn.

Gebruikers hoeven alleen maar de voedselveiligheidsdetector toe te voegen aan een bak met water waar de fruit en groenten in zitten. Op dit punt analyseert het optische filter van het apparaat het water om te beoordelen of er schadelijke pesticiden of andere onsmakelijke chemicaliën in het water aanwezig zijn. Het apparaat knippert vervolgens groen als het product veilig wordt geacht om te eten of oranje of rood als het meer gewassen moet worden.

Designerwater | Moncler X Evian’s limited-edition waterfles by Not Vital

De nieuwste limited-edition 75 cl glazen fles van Evian is ontwikkeld in samenwerking met Moncler.  Het duo heeft de Zwitserse kunstenaar Not Vital uitgenodigd om de fles te ontwerpen, waardoor dit de eerste keer is dat Evian met een hedendaagse kunstenaar samenwerkt. Met een knipoog naar de tijd die de creatieveling als kind in de Alpen doorbracht, is de aangepaste fles bedekt met afbeeldingen van sneeuwvlokken. Het ontwerp is ook opgedragen aan de plaats waar Evian en Moncler vandaan komen. “Mijn oorsprong in de Alpine Mountain is een rode draad door mijn werk geweest en ik ben altijd geïnspireerd door sneeuw en ijs”, deelde Not Vital in een persbericht. “Door onze samenwerking heb ik het gevoel van in de sneeuw zijn gebotteld – geïnspireerd door de sneeuwvlok.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door evian (@evianwater)

Ludieke campagne voor de Bounty | The Lonely Bounty

Gewoon weer een gave reclame voor rond de feestdagen: ‘De Lonely Bounty’. Deze campagne werd bedacht na een onderzoek waaruit bleek dat de Bounty het minst wordt gewaardeerd uit een doos met Celebrations. Meer dan de helft (52%) van de Britten beweert dat het hun minst geliefde chocolade is. De nieuwe campagne promoot een ‘Bounty Return-regeling’ die klanten de kans geeft om ongewenste Bounty-repen uit Celebrations-tubs terug te geven en deze te ruilen voor Maltesers Teasers. Bekijk de grappige campagne hieronder, de tekst gaat onder de video verder.

Online kooklessen ‘The Secrets of French Cuisine’

Sinds de 18e eeuw zijn Frans eten en de Franse keuken de gouden standaard voor koken. Het brigade-systeem ontwikkeld voor Franse restaurants door Auguste Escoffier werd de structuur voor alle restaurantkeukens en deze wordt vandaag de dag nog steeds nageleefd. De technieken ontstaan door de Franse chef-kok Marie-Antoine zijn nog steeds in alle landen van de wereld op het bord te zien.

De Franse keuken heeft ons duurzame klassiekers opgeleverd zoals de salade niçoise, coq au vin, tarte tatin en confit de canard, om er maar een paar te noemen! De klassieke Franse gerechten maken deel uit van ieders oeuvre, of het nu professionele koks zijn of enthousiaste thuiskoks. Fine Dining Lovers heeft een serie online kooklessen ontwikkeld genaamd The Secrets of French Cuisine: een introductie tot de technieken die deze gerechten zo heerlijk en klassiek maken.

Deze stapsgewijze recepten en video’s openen de wereld van de Franse keuken door uit te leggen hoe u klassieke technieken toepast. Ze hebben ook een handige handleiding toegevoegd voor het bouwen van je voorraadkast, zodat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Hieronder als voorbeeld de ‘ultimate Pastrami Croque Monsieur’ – de tekst gaat onder de video verder.

Alain Ducasse en Albert Adrià bundelen creativiteit voor 100 dagen

Het kortstondige restaurant ADMO werd op 9 november geopend de bovenste verdieping van het Musée du Quai Branly in Parijs. Aan het hoofd staat een trio dat recent stopte in de Parijse gastronomische scène: Alain Ducasse, Romain Meder en Jessica Préalpato. Maar dat is nog niet alles – het menu van dit restaurant, dat voorbestemd is om slechts honderd dagen te bestaan, wordt gecompleteerd door de culinaire magie van de beroemde Spaanse chef-kok Albert Adrià met inbreng van Vincent Chaperon, keldermeester van Dom Pérignon.

Fine Dining Lovers onthult alles wat u moet weten over ADMO, van het ontstaan van dit waanzinnige project, tot de alliantie van deze chef-koks, elk met een eigen culinaire signature. Leuk om te gaan eten als je de komende weken naar Frankrijk gaat.

Chiqueolatte opent in Den Haag haar achtste vestiging

Vanaf 25 november is Chiqueolatte Den Haag officieel geopend. Dit is de derde vestiging die in 2021 open gaat in Nederland en hiermee komt de teller van alle Chiqueolatte’s wereldwijd op acht. Vanaf heden kun je dan ook genieten van food & drinks to feel good van Chiqueolatte in Den Haag. Na meerdere vestigingen in Nederland, Luxemburg, Chicago (VS) en Dubai (VAE) is dit de jongste Chiqueolatte-vestiging.

Eelco van de Glind (directeur): Chiqueolatte is een modern concept wat een combinatie is van een espressobar, lunchroom en restaurant. We bieden onze gasten een warme omgeving in een stijlvolle setting, waar we de gehele dag ‘food & drinks to feel good’ mogen serveren met een verhaal.

Een aantal weken terug hebben we een leuk artikel geschreven over Chiqueolatte, klik hier om er over te lezen!

The Hoxton opent in 2022 vier nieuwe hotels in Europa

The Hoxton gaat zijn grootste jaar ooit tegemoet: in 2022 breidt het merk zijn aanwezigheid verder over Europa. The Hoxton heeft hotels in Europa en Noord-Amerika. In Noord-Amerika zijn de hotels te vinden in New York, Portland, Chicago en Downtown LA. In Europa zijn dat vier steden: Amsterdam, Parijs, Rome en op drie locaties in Londen: Shoreditch, Holborn en Southwark. Daar komen in 2022 de nieuwe steden Barcelona, Brussel en Berlijn, en een vierde hotel in Londen in Shepherd’s Bush bij.

Tony’s Chocolonely ziet af van bouw eigen chocoladefabriek in nabije toekomst

Chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely staakt voorlopig de plannen voor de bouw van een eigen chocoladefabriek in Zaandam. De onderneming had de bouw eerder al gepauzeerd en wijzigt nu de strategie. Topman Henk Jan Beltman zegt in een toelichting dat het idee voor de fabriek zeker niet van de baan is, maar door de coronacrisis trok een investeerder zich terug.

Een eigen fabriek zou nodig zijn omdat chocoladerepen van het merk steeds beter verkopen. Daarbij hoort een fabriek in het buitenland misschien ook tot de mogelijkheden. Volgens de onderneming verdrievoudigde de omzet bijna in landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland was sprake van een ruime verdubbeling. Sinds het begin van de coronapandemie kochten mensen al meer chocolade van het merk. De overname van de fabriek van de Belgische chocolademaker Althaea-De Laet, waardoor Tony’s ook zelf chocola kan maken, was een “belangrijke bijdrage” aan de groei.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.