Chiqueolatte | Espressobar, lunchroom en restaurant in één met internationale ambities

18-6-2021

  • 'Huisjes' in Chiqueolatte
  • Instagrammable drinken bij Chiqueolatte
  • Chiqueolatte Fondue
  • Lunchgerecht bij Chiqueolatte

Chiqueolatte is een modern concept wat een combinatie is van een espressobar, lunchroom en restaurant. Zij bieden hun gasten een warme omgeving waar zij de hele dag ‘food & drinks to feel good’ met een verhaal, kunnen bestellen. Deze bestaan voornamelijk uit goede koffies, chocola en brunchgerechten zoals sandwiches, melttasty’s, healthy bowls, salades, burgers en Mexicaanse gerechtjes. Ze staan voor goede producten en dragen waar mogelijk een steentje bij naar een gezonde duurzame keten. Ze hebben bijvoorbeeld alleen koffie waar de koffieboer een goede inkoopprijs voor heeft gekregen en ze steunen door direct trade, vrouwelijke koffieboerinnen in Rwanda. Naast het verhaal achter hun producten zijn hun gerechten en dranken ware food-designs die allen Instagrammable zijn.

Wij hadden nog nooit gehoord van Chiqueolatte, maar wij waren gelijk enthousiast toen we het voorbij zagen komen! De schattige ‘huisjes’ in hun cafés zijn perfect om samen met een vriend/vriendin lekker de hele middag te genieten van hun Sky High Tea Time.

Leestijd: 1 minuut

Het ontstaan van Chiqueolatte

Het begon allemaal met het idee om een boekencafé te openen in Amsterdam. Hier vestigde zich dan ook het eerste concept op Plein 40/45 in Amsterdam Nieuw-West. Waar het begon als boekencafé groeide het uit tot een chocolade en espresso café, waar het concept tegenwoordig voornamelijk om draait. Op een gegeven moment werd de locatie in Plein 40/45 te klein en zijn ze verhuisd naar nieuwe locaties in Amsterdam en Utrecht. De restanten van het boekencafé zie je terug in de ‘huisjes’ waar men in kan zitten en de vele boeken die op planken aan de muur hangen. De naam van het café bestaat uit een samenstelling van woorden, en je spreekt het uit als de drie losse woorden, chique-o-latte. De gedachtegang achter de naam is dat Chiqueolatte een hoogwaardige omgeving is waar je goede koffie kan drinken.

De spreiding en uitbreiding van de locaties

Voor een jong bedrijf is Chiqueolatte al ver verspreid in de wereld. Met locaties in Luxemburg en Chicago zitten zij al vertegenwoordigd op meerdere continenten, en ze hebben grootse plannen om  door te groeien. Deze spreiding is te danken aan de founders en partners van het bedrijf die gevestigd zijn in Nederland, Luxemburg en Londen. Door het succes in Amerika zijn er plannen om daar binnenkort nog een tweede en derde filiaal te openen, en er liggen plannen klaar voor de opening van een filiaal in Londen. Ondertussen nemen ze twee filialen van Coffeelicious over, waarvan ze er al eentje in Rotterdam hebben overgenomen. Daarnaast zijn ze actief opzoek naar nieuwe geschikte locaties in Nederland en willen dit jaar meer vestigingen aankondigen.

Website: Chiqueolatte

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.