Trends in het kort | Week 47

28-11-2023

 • Trends we spotted
 • Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2023Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2023
 • Het Schrobbelèr KookboekHet Schrobbelèr Kookboek
 • Bear Robotics and Sodexo partner to improve healthcare operations with service robotsBear Robotics and Sodexo partner to improve healthcare operations with service robots - credits Business Wire
 • Blendid Robotic food automation platform in actionBlendid Robotic food automation platform in action
 • Mandarin Oriental hotels celebrate 'Silent Night' - image Mandarin Oriental MarrakechMandarin Oriental hotels celebrate 'Silent Night' - image Mandarin Oriental Marrakech

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over o.a.:

 • Een prachtige cake; leuk idee voor shared dining tijdens het kerstdiner.
 • De kerstboom van het Pulitzer hotel in Amsterdam is gedecoreerd door ROKSANDA.
 • Wij zijn benieuwd wanneer de eerste vestiging van BelChicken, een snel groeiende Belgische keten, opent in Nederland.
 • Vijftig jaar aan bijzondere verhalen, tradities en recepten in het Schrobbelèr Kookboek.
 • Voor de zevende editie van Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt vormen de vier varianten een eerbetoon aan het gedeelde vakmanschap dat schuilgaat achter kenmerkende Latijns-Amerikaanse destillaten.
 • In de Verenigde Staten openen binnenkort autonome robotkiosken die worden aangedreven door de Blendid-technologie en van waaruit ze smoothies met Thor’s Skyr gaan verkopen.
 • Sodexo, wereldwijd marktleider op het gebied van ‘quality-of-life services’, breidt zijn samenwerking met Bear Robotics uit om de patientenzorg te vergemakkelijken.
 • De Mandarin Oriental hotels tillen hun wellness naar een hoger niveau terwijl ze tegelijkertijd mindfulness, stilte en een digitale detox promoten. Op 13 december vieren zij hun ‘Stille Nacht’.

Veel leesplezier!

Kerstboom ROKSANDA x Pulitzer Amsterdam

De prachtige kerstboom van het Pulitzer Amsterdam is opgedecoreerd door ROKSANDA – een samenwerking die synoniem staat voor vakmanschap, creativiteit en natuur. Wie horecatrends volgt, weet dat we dol zijn op het idee van samenwerkingen rond de decoratie van een kerstboom!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roksanda Ilinčić (@roksandailincic)

Inspiratie voor ’t kerstdiner | Prachtig dessert voor shared dining

In de link in de titel vind je het Instagram account van Shaniabelle Cake. Zij maakt prachtige cakes die zeker ook gaaf zijn om als shared dining dessert op tafel te zetten. Bekijk het ouderwetse kerstbal dessert hieronder! Ze heeft ook een YouTube kanaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door shaniabelle_cake (@shaniabelle_cake)

BelChicken | Een snel groeiende Belgische keten

Wij zijn benieuwd wanneer de eerste vestiging van BelChicken, een snel groeiende Belgische keten, opent in Nederland. De eerste locatie opende in 2016 en ondertussen hebben zij in België 42 locaties, 3 in Duitsland en 1 in Frankrijk. In 2020 tijdens de pandemie hebben zij 12 nieuwe vestigingen geopend en ze streven naar 70 filialen in België rond 2025.

Het Schrobbelèr Kookboek | Vijftig jaar aan bijzondere verhalen, tradities en recepten

De Brabantse kruidenlikeur Schrobbelèr lanceert in het kader van hun gouden jubileum een exclusief kookboek. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan Els Eijsermans-Wassing, dochter van de bedenker Jan Wassing. Het kookboek is ontstaan door recepturen van enthousiaste Schrobbelèr-liefhebbers gemixt met vakkundige gerechten van bekende en minder bekende chef-koks. Naast diverse gerechten zijn er ook mooie verhalen te lezen over de geschiedenis van dit kruidenlikeur. Meer details in de link in de titel.

Hertog Jan onthult Grand Prestige Vatgerijpt 2023

Limburgs bier met de smaak van Latijns-Amerikaanse tradities. Hertog Jan heeft deze week de smaken van de jaarlijks terugkerende Grand Prestige Vatgerijpt bieren bekend gemaakt. Bij deze bieren wordt het bier gerijpt op vaten van andere dranksoorten. Voor deze zevende editie vormen de vier varianten een eerbetoon aan het gedeelde vakmanschap dat schuilgaat achter kenmerkende Latijns-Amerikaanse destillaten: Braziliaanse Cachaça, Caraïbische Rhum Agricole, en Mexicaanse Reposado Tequila en Mezcal. Meer details in de link in de titel. Op dinsdag 5 december gaat de Grand Prestige Vatgerijpt 2023 via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. De bieren zijn op zaterdag 2 en zondag 3 december al te koop in de brouwerijwinkel in Arcen.

Thor’s Skyr smoothie robotkiosken

Blendid®, een leider op het gebied van robotoplossingen voor foodservices kondigde onlangs aan dat Thor’s Skyr, een in Amerika geproduceerde merk Skyr, later dit jaar zijn eerste autonome robotkiosken zal openen. Skyr is een soort yoghurt dat gebruik maakt van IJslandse methodes die al meer dan 1000 jaar worden gebruikt en wat van volledig natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt. Deze autonome robotkiosken worden aangedreven door de Blendid-technologie. De Thor’s Skyr by Blendid-locaties zullen de eerste robotkiosken in de Verenigde Staten zijn die smoothies op basis van Skyr gaan aanbieden aan consumenten. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Sodexo en Bear Robotics revolutioneren de patiëntenzorg

Sodexo, wereldwijd marktleider op het gebied van ‘quality-of-life services’, breidt zijn samenwerking met Bear Robotics uit. Deze innovator uit Silicon Valley maakt zelfrijdende servicerobots voor gebruik binnenshuis. Samen willen ze de gezondheidszorg hervormen en luiden ze een nieuw tijdperk in van patiënten- en personeelsondersteuning in de zorg. Deze samenwerking zorgt voor een revolutie in de patiëntenzorg met behulp van service robots. We schreven in 2018 over de eerste robot van Bear Robotics en het is gaaf om te lezen dat wat begon als hulp voor de obers in zijn restaurant, nu onderdeel is van een geweldige deal met wereldspeler Sodexo. Meer details in het persbericht in de titel.

Stille nacht’ in de Madarin Oriental hotels wereldwijd

Mandarin Oriental tilt hun wellness naar een hoger niveau terwijl ze tegelijkertijd mindfulness, stilte en een digitale detox promoten. Alle wellness centra in de Mandarin Oriental hotels over de hele wereld gaan op stil op hun negende jaarlijkse ‘Stille nacht’. Op 13 december wordt in alle spa’s de muziek uitgezet en worden gasten verzocht niet meer te praten. Tijd voor individuele reflectie, bewustzijn en ontkoppeling van alle technologie wordt aangemoedigd. Exclusief voor deze nacht bieden alle Mandarin Oriental hotels speciale mindfulness-ervaringen naast hun kenmerkende wellnessbehandelingen. Meer details in het persbericht in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.