Bear Robotics | Een robot die de taken van de bediening ondersteunt

14-3-2018

Zou jij willen eten in een restaurant dat volledig gerund wordt door robots? Of heb je liever een restaurant waarin een ober een robot heeft die helpt het eten naar je tafel te dragen? Bear Robotics ontwerpt robots die menselijke obers niet vervangen maar als een soort assistent naast hen werken. Het Koreaanse restaurant Kang Nam Tofu House in Milpitas, Californië, is het eerste restaurant dat de robot van Bear Robotics heeft uitgeprobeerd. Eigenaar van Bear Robotics en van het Koreaanse restaurant, John Ha wil met zijn robots het managen van restaurants eenvoudiger maken!

Bear Robotics | Penny, de robot

“Ons doel is om het zware deel van [restaurant] werk te automatiseren, zodat werknemers zich meer kunnen richten op de service”, zegt John Ha, die zowel de eigenaar is van het restaurant als de medeoprichter van Bear Robotics, de startup die de robot heeft ontworpen. John Ha werkte voorheen als ingenieur bij Google voordat hij in het restaurant investeerde. Hij heeft zichzelf moeten inwerken in de gang van zaken in een restaurant. Al snel beseffend dat technologie kan helpen om de ervaring voor zijn gasten te verbeteren. Hij bouwde robot Penny die voor het eerst werd getest in zijn eigen restaurant.

Penny is een kleine robot die misschien wel het meeste lijkt op een voetstuk en kan navigeren in een restaurant door gebruik te maken van sensoren om obstakels te vermijden. Als er een obstakel in de weg van de robot komt, stopt deze automatisch. Je moet natuurlijk wel de locatie van elke tafel, elke stoel en alle andere obstakels programmeren maar zodra dit is gebeurd, kun je de robot naar de tafel sturen. Terwijl Penny, de robot, heen en weer rent van het restaurant naar de keuken en vice versa, hebben obers tijd voor hun gasten.

John Ha wil nu het restaurant verkopen volgens onze bron Fast Company om zich uitsluitend te richten op Bear Robotics. Hij zal de robot gaan testen in andere restaurants in de buurt van San Francisco en ook gaan testen met meerdere robots in hetzelfde restaurant. Met de volgende stap is hij echter ook al bezig en hierin wordt de ober op meerdere taken vervangen, bekijk onderstaande video maar eens die recent is geplaatst op hun YouTube kanaal.

Website: Bear Robotics

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.