Trends in het kort | Week 47

24-11-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere de Michelinsterren voor 2018 in België, Spanje en Portugal en restaurant De Avocado Show opent pop-up avocadowinkel!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

In België en Luxemburg zijn de Michelin sterren bekend gemaakt 

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2018 is te koop vanaf 23 november. In deze 62ste editie vindt je 1416 adressen, namelijk 328 hotels (waaronder 86 gastkamers) en 1088 restaurants waaronder 144 sterrenrestaurants. Twee 3-sterrenrestaurants, Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem en Hertog Jan van chef Gert de Mangeleer in Zedelgem. België heeft het komend jaar 23 restaurants met 2 Michelinsterren, waarvan 3 nieuwe. Daarnaast hebben zij 119 restaurants met 1 Michelinster, waarvan 14 nieuwe. België heeft 181 Bib Gourmand restaurants (24 nieuwe).

Ook in Spanje en Portugal zijn de Michelin sterren bekend gemaakt

Met het grote nieuws dat Spanje nu twee nieuwe restaurants heeft met drie Michelin-sterren: Aponiente van Angel Léon in Cadiz en restaurant ABaC van chef Jordi Cruz in Barcelona. Er waren veel nieuwe Michelin-sterren in Spanje: vijf restaurants die hun tweede ster kregen en 17 nieuwe restaurants met één ster. Portugal zag twee nieuwe restaurants hun eerste ster krijgen: Gusto en het Vista Restaurant. Spanje heeft nu in totaal 11 driesterrenrestaurants: Akelarre, Arzak, Azurmendi, DiverXO, El Celler de Can Roca, Lasarte, Martin Berasategui en Guipúzcoa, Quique Dacosta, Sant Pau.

Voetbalanalist René van der Gijp krijgt Gouden Mossel

Restaurant Kaat Mossel overhandigde goud aan René van der Gijp én aan Michel van Egmond. Voor het eerst ging de Gouden Mossel die het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel jaarlijks uitreikt niet richting een Rotterdammer, maar wel naar iemand met een groot hart voor de havenstad. René van der Gijp heeft 21 november de 23ste Gouden Mossel in ontvangst genomen aan boord van het partyschip James Cook dat aan de Admiraliteitskade lag. De prijs ging naar de oud-profvoetbalspeler en voetbalanalist vanwege zijn hechte band met de stad Rotterdam. De jury prees hem voor zijn succes en zijn nuchtere kijk hiertegen. Typisch Rotterdams en daar houdt Kaat Mossel van. Geregeld komt Van der Gijp aanwaaien bij het bekende Rotterdamse restaurant. Overigens was hij niet de enige die het gouden beeldje in ontvangst mocht nemen. Ook de – wel in Rotterdam wonende – schrijver Michel van Egmond, die twee boeken schreef over Van der Gijp, werd geroemd met een gouden mossel.

Restaurant De Avocado Show opent eerste avocadowinkel ter wereld

Het Amsterdamse restaurant The Avocado Show heeft een eigen winkel geopend. The Backstage in De Pijp is naar eigen zeggen de eerste avocadowinkel ter wereld. De pop-up store bevindt zich aan de Daniel Stalpertstraat, schuin tegenover het restaurant dat in maart werd geopend. Behalve honderden eetrijpe avocado’s, worden er ook boeken, hebbedingetjes en cadeaus rondom de avocado verkocht, zoals oliën, paraplu’s, keukengerei en kleding. Daarnaast zijn er experts aanwezig om tips te geven over de groene vrucht.

De nieuwe generatie McDonald’s: van vet naar vers

We schreven al over de McDonald’s Next in Hong Kong in januari 2016. In RetailTrends nu een verslag van een bezoek aan deze McDonald’s. Volgens RetailTrends kun je in deze McDonald’s de toekomst ervaren. Leuk artikel om te lezen en het geeft weer wat meer inzicht in het succes van de ‘Experience the future’ van McDonalds, ze zijn ondertussen ook bezig om dit type vestiging in Amerika uit te rollen (2.500 vestigingen) en er zijn al tientallen McDonald’s’ vestigingen in Hong Kong verbouwd. Wij zijn benieuwd wanneer Europa en Nederland aan de beurt zijn.

Marriott onthult de kamer van de toekomst

Marriot heeft recent de kamer van de toekomst onthuld. Samen met Samsung en Legrand, heeft de hotelmarktleider de traditionele verblijfservaring veranderd en een met stem bedienbare smart stay gecreëerd wat gasten nog net iets extra’s biedt aan service dan het chocolaatje op het kussen. Bekijk de link naar hun video in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.