McDonald’s Next, creëert hightech een gezonder imago en meer omzet?

14-1-2016

McDonald’s Next in Hong Kong; een nieuw hightech restaurant en een nieuw experiment om hun reputatie te verbeteren.

McDonald’s Next serveert

Het nieuwe hightech restaurant, gelegen in het Admiralty district, heeft touchscreen computers waarop jij je eigen maaltijd creëert en bestelt, dus niet meer in de rij voor de counter. Ze hebben een saladebar die duidelijk zichtbaar is in hun ’theatre kitchen’. Hier kun je kijken hoe ze je salade maken. Enkele ingrediënten voor de salade zijn asperges, couscous, maïs en quinoa. Als je de video of de foto’s bij het artikel van de Daily Mail Online bekijkt, kun je alleen maar concluderen dat de saladebar overeenkomt met wat je verwacht bij een goede deli (veel deli’s, een soort food-to-go winkels, hebben centraal in de zaak een grote saladbar met een grote hoeveelheid ingrediënten om je eigen salade samen te stellen). Ze serveren ook verse taartjes, koeken en premium koffie in de McCafé stijl.

Naast de saladebar kun je bestellen van het normale hamburger menu of gebruik maken van de ‘Create Your Taste’ optie. Deze optie geeft je de mogelijkheid om je eigen hamburger te creëren met gastronomische ingrediënten. De ‘Create Your Taste’ optie is ook mogelijk bij de McDonald’s in Australië en Nieuw-Zeeland.

The Next interieur

Het interieur; sfeerverlichting voor een relaxt gevoel, lange brede tafels om een café/restaurant look te creëren en net als op vele coffeeshops ketens hebben ze ook draadloze telefoon opladers. Er is gewerkt met elementen als hout, glas en roestvrij staal. Daarnaast zijn ze ook aan het experimenteren met bediening aan tafel na 6 uur ’s avonds…

Duidelijk dat je deze vestiging niet herkent als een McDonald’s, behalve door de ‘golden arches’ hun logo ;-). De Daily Mail concludeert dat dit een nieuwe poging van McDonald’s is om de dalende omzetten en het ‘ongezondere’ imago te keren. Wij zouden wel graag een McDonald’s vestiging in deze stijl hier in Nederland zien!

Bron: DailyMail

Website: McDonald's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.