Trends in het kort | Week 44

2-11-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de infrastructuur voor vliegende taxi’s, de hamburger macaron van Patisserie de Rouw en de ‘Don’t call me chicken’ pizza van California Pizza Kitchen. En in Amerika is men bezig met het op de markt brengen van AI gestuurde spraakassistenten voor foodservice-kiosken.

Morgen wordt er gestemd in Amerika maar hotels.com biedt Amerikanen die last hebben van ‘doomwatching’ of ‘doomscrollen’ een grappig ‘hide under a rock during the 2020 presidential election’-arrangement.

In New York opent binnenkort The Brooklyn Dumpling Shop, een ZHI-restaurant (Zero Human Interaction) en naast dumplings gaan zij ook een bijzondere crossover verkopen. Over crossovers gesproken, Papa John’s in Amerika brengt hun Double Cheeseburger-pizza terug op het menu.

In Londen opent binnenkort Gordon Ramsey Burger bij Harrods en een link naar een artikeltje over een interessante samenwerking tussen Airbnb en een ex-topman van Apple.

Restaurants in Den Haag kunnen extra aandacht generen voor hun afhaal- en bezorgmenu’s via The Hague Hip Hotspots. En B&B de SonneVallei op de Veluwe is ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2020’.

Brouwerij Bavaria zet een grote duurzame stap, zij presenteerde recent ’s werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als nieuwe circulaire brandstof. En Japanse robots serveren een softijsje binnen 40 seconden! Zouden robots een opmars maken door de pandemie?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Duurzaamheid |IJzerpoeder als nieuwe CO2-vrije en circulaire brandstof voor de industrie bij brouwerij Bavaria

Onderzoekers en studententeam SOLID van de TU Eindhoven (TU/e) presenteren samen met Swinkels Family Brewers en het zogeheten Metal Power consortium ’s werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als nieuwe circulaire brandstof. Deze ijzerbrandstof is een veelbelovende CO2-vrije, herbruikbare, veilige, compact en makkelijk vervoerbare energiedrager. Door de installatie succesvol aan te sluiten op het brouwproces van brouwerij Bavaria, een van de brouwerijen van Swinkels Family Brewers, bewijzen de partijen hiermee de toepassing van ijzerbrandstof als duurzaam alternatief voor de industrie en elektriciteitscentrales. Bijzondere, duurzame stap voor de Bavaria brouwerij, bekijk hoe het systeem gaat werken: (tekst gaat onder de video verder)

 

Hamburger Macaron van Patisserie de Rouw in Vught

Patisserie de Rouw in Vught introduceert de Hamburger Macaron! Een zoete hamburger met een vulling van caramelmousse met amandelkrokant. Leuk om als dessert bij een diner te serveren! Daarnaast lanceren zij een coronaproof cadeaupakket voor bedrijven. Via de webshop van De Rouw kunnen medewerkers van bedrijven online hun (kerst)cadeaus kiezen, waarna ze worden afgeleverd bij de medewerker thuis of bij het bedrijf.

 The Hague Hip Hotspots | Gratis extra aandacht genereren voor je Haagse restaurant

De website The Hague Hip Hotspots heeft een pagina geopend waarop Haagse horecaondernemers gratis hun creatieve initiatieven kunnen plaatsen. Degene die de website bezoekt kan dan direct naar je menu’s klikken. The Hague Hip Hotspots besteedde tijdens de eerste lockdown via hun Instagram Stories aandacht aan alle bestelmenu’s, dit keer dus via een speciale pagina op hun website.

SonneVallei op de Veluwe is ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2020’

Bed & Breakfast SonneVallei op de Veluwe is woensdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2020. De eretitel is toegekend op basis van de vele faciliteiten die de B&B biedt én de uitmuntende gastenbeoordelingen. Meer dan 140 gasten beoordelen SonneVallei op de Veluwe gemiddeld met een 9,9.

In het afgelopen jaar behaalde SonneVallei op de Veluwe een topscore in de categorie 5 tulpen, de hoogste klasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Binnen dit systeem worden B&B’s in Nederland beoordeeld en geclassificeerd met 1 tot en met 5 tulpen, oplopend van eenvoudig tot zeer luxe.

Grappig hotelarrangement in de VS: ‘Verstop je onder een rots’ gedurende de presidentsverkiezingen!
Hoewel we hier in Europa hopen dat iedereen die mag stemmen in de VS dat ook doet, moesten we wel een beetje grinniken om dit hotelarrangement. Deze maand biedt de Amerikaanse reisboekingssite Hotels.com Amerikanen de kans om zich letterlijk te ‘verstoppen onder een rots’ tijdens de presidentsverkiezingen van 2020. Reizigers kunnen een verblijf boeken op een niet-gespecificeerde ondergrondse locatie in New Mexico. De accommodaties bevatten geen toegang tot wifi, het nieuws of televisie, dit om te voorkomen dat bezoekers obsessief ‘doomwatching’ of ‘doomscrollen’ door berichten die over de verkiezing gaan. De accommodatie is van 2 tot 7 november beschikbaar voor 5 dollar per nacht.

Voormalig hoofdontwerper van Apple gaat ‘de volgende generatie Airbnb-producten’ ontwerpen
Interessante samenwerking tussen Airbnb en een ex-topman van Apple. Jony Ive, voormalig Chief Design Officer van Apple, gaat samenwerken met Airbnb om nieuwe producten en diensten voor het platform te ontwikkelen. Ive, die Apple vorig jaar verliet na bijna 30 jaar om een onafhankelijk ontwerpbedrijf op te richten genaamd LoveFrom, zal optreden als ontwerpadviseur voor Airbnb. Brian Chesky, medeoprichter van Airbnb: “We hebben de beslissing genomen om via een meerjarige relatie samen te werken om de volgende generatie Airbnb-producten en -diensten te ontwerpen.” Meer op de website van Dezeen, link in de titel.

De ‘Don’t Call Me Chicken’ pizza van California Pizza Kitchen
California Pizza Kitchen (CPK – keten in de VS en Canada), die zichzelf beschouwt als de pionier van barbecue-kippizza, biedt nu een vegetarische variant: de barbecue “Don’t Call Me Chicken” -pizza. Gasten kunnen genieten van de plantaardige bodems van het merk met de volledig ‘plantaardige vervangende kip’, barbecuesaus, gerookte Gouda kaas, rode uien en koriander in de 155 eigen restaurants van CPK in de Verenigde Staten en Canada.

Artificial Intelligence spraakassistenten voor foodservice- en winkelkiosken
Sensory Inc., een leverancier van kunstmatige intelligentie in Silicon Valley, debuteert met de alfa-versie van een virtuele assistent met kunstmatige intelligentie, een cloud platform dat stemassistenten biedt die biometrie, computervisie en klantanalyses combineren. De eerste release is aangepast om de fast-casual, quick service restaurant-industrie te kiosken handvrij te maken. Deze release kan spraakopdrachten verwerken in mobiele apps, kiosken en drive-thru-scenario’s. Lees meer op de website van Kiosk Market Place, link in de titel.

Vliegende taxi’s klinkt als in een verre toekomst maar er wordt al een infrastructuurnetwerken ontwikkeld

Interessant artikel op de website van Robb Report voor wie denkt dat het gebruik van vliegende taxi’s steeds dichterbij komen. Embraer (Braziliaanse vliegtuigfabrikant die zich toelegt op deze baanbrekende technologieën) voegt zich bij het groeiend aantal wereldwijde bedrijven, waaronder Hyundai, Uber Elevate en Lilium.  Zij richten zich op het creëren van grote infrastructuurnetwerken voor het starten en landen van de elektrische vliegtuigen (eVTOL). Het kan een snelle oplossing zijn voor het reizen van Schiphol naar andere delen van Nederland en visa versa…. En als u een hotel of restaurant met een Michelin-ster heeft, kunnen gasten die met een vliegende taxi arriveren binnen een paar jaar realiteit zijn. Althans dat gevoel krijg je als je het artikel leest…

De Brooklyn Dumpling Shop | Dit ZHI (Zero Human Interaction) restaurant gaat deze maand open

We schreven deze zomer al over dit ZHI-restaurant (Zero Human Interaction) en volgende maand gaat het eindelijk open. Ze beloven hun toekomstige gasten naast allerlei dumplings ook een Cro’sumpling (een innovatieve mix van dumpling en croissant). Het volledig geautomatiseerde quickservicerestaurant wordt geopend in New York City en er zal geen menselijke interactie zijn tijdens het bestellen, afhalen enzovoorts. Bestellingen worden via apps geplaatst en vervolgens opgehaald bij kleine, gespecialiseerde kluisjes die het eten vers houden. Het heet de Brooklyn Dumpling Shop, en op het menu staan meer dan 32 unieke dumplings, variërend van pastrami tot gebakken appel. Meer op de website van Total Food, link in de titel.

Het doet ons denken aan Eatsa waarover wij in 2015 schreven, dit restaurant opende al snel meerdere filialen in Amerika. In 2019 is de keten gestopt en zijn de eigenaren het systeem gaan verkopen als technologisch bedrijf Brightloom.

Papa John’s brengt hun Double Cheeseburger-pizza terug op het menu

Typisch voor de VS, misschien inspiratie voor ons? Het merk Papa John’s zet zijn Double Cheeseburger Pizza weer op het menu. Oorspronkelijk werd deze pizza gelanceerd in 2015 en nu keert het terug met een ‘Papadia’-versie zoals zij het zelf beschrijven en dit is een ‘favoriet bij de fans’. “De nieuwe Double Cheeseburger Papadia smaakt naar een cheeseburger gewikkeld in Papa John’s kenmerkende pizzadeeg”, zei Tom Smith, directeur culinaire innovatie, in hun persbericht. “We zijn ervan overtuigd dat we zelfs de meest veeleisende cheeseburgerliefhebber tevreden kunnen stellen.”

Weer een voorbeeld van een crossover waarover Leonie van Spronsen in 2019 een blog schreef. Meer op de website van de Pizza Market Place, link in de titel.

Binnenkort opent ‘Gordon Ramsey Burger’ bij Harrods

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de plannen van Gordon Ramsey, in dit artikel op de website van Big Hospitality kun je er alles over lezen. Eén van de geplande openingen is ‘Gordon Ramsey Burger’ in Harrods in Knightbridge in Londen. Het zou voor het einde van het jaar moeten openen en het is de tweede locatie van zijn Gourmet Burger-restaurant, de eerste bevindt zich in het Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas (geopend in 2012). Het concept richt zich op hamburgers, handgesneden frietjes, geheime sauzen en dikke milkshakes.

Japanese robots serveren een softijsje binnen 40 seconden

Het Japanse bedrijf Connected Robotics heeft robots gecreëerd die binnen 40 seconden een perfect softijsje kan serveren. De robots zijn gemaakt in de vorm van een hond of dinosaurus met mechanische armen. Bekijk de video hieronder:

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.