Eatsa betaalbaar en gezond fast service restaurant

3-9-2015

Snel en betaalbaar lunchen met quinoa als basis ingrediënt bij gezond fast service restaurant Eatsa in San Francisco.

Gezond fast service restaurant eatsa

Het fast service (lunch) restaurant Eatsa in San Francisco ziet er meer uit als een elektronicawinkel dan een restaurant. Er is geen personeel in de bediening en alle bestelling zijn volledig geautomatiseerd. De oprichters van Eatsa beloven snel, voedzaam, betaalbaar en smaakvol eten. Aan de prijs zal het niet liggen, alle maaltijden zijn $6,95.

Quinoa

De maaltijden hebben allemaal quinoa (spreek je uit als Keen-wah) als basis. De oprichters hebben hiervoor gekozen omdat quinoa alle noodzakelijke eiwitten bevat die we als mens nodig hebben. Het produceren van quinoa is een stuk minder belastend voor het milieu dan dierlijke eiwitten.

Bestellen

De maaltijden zijn te bestellen op een touchscreen, zodra je gerecht klaar is verschijnt je naam op één van de glazen vitrines en kun je het pakken. Deze video van TechCrunch laat zien hoe het proces werkt. Het restaurant zit op 121 Spear Street in San Francisco en is geopend op werkdagen van 11.00 – 17.00 uur.

Keenwawa

Eatsa is het eerste project van Keenwawa, een start-up uit Silicon Valley die zich focust op quinoa. Door gebruik te maken van voedingswetenschappen en intensief gebruik van software willen ze zogenaamde ‘fast food experience engineering’ toepassen en daarmee de bekendheid en toegankelijkheid van alternatieve voedselbronnen vergroten.

Website: Eatsa

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.