Trends in het kort | Week 41

12-10-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over een Thaise student die een sushi studentenkamerrestaurant in Amsterdam had en nu een pop-up in een hotel begint en over Indiase ijsballen op handgemaakte hoorntjes. Tevens een link naar een artikeltje over een Chinese suikerfabriek dat is omgetoverd tot een prachtig luxe hotel en een link naar een artikel over de opening van het LoL PARK eSports stadium in South Korea. Daarnaast gaat Postillion hotels zelfontworpen Artificial Intelligence gebruiken voor het afhandelen van de reserveringen. En vanaf maandag kunnen New Yorkers eten bij het ‘catch-your-own’ vis restaurant Zauo!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nieuw Frans boerenbeleid moet samenleving vorm gaan geven

Interessant artikel op Foodlog.nl over het nieuwe Franse wetsvoorstel dat Franse boeren een beter inkomen moet opleveren en Frankrijk gezonder, veiliger en duurzamer moet laten eten. Het wetsvoorstel is een resultaat uit het vorig jaar gehouden ‘Etats généraux de l’Alimentation’. Fransen moeten bij de baas en op school gezond, milieuvriendelijk en lokaal gaan eten. Boeren moeten zich groeperen om zelf de prijs te kunnen bepalen die zij van hun afnemers krijgen. Zo gaan consumenten gezonder eten, wordt het milieu minder belast en worden de kosten die de boer moet maken eerlijk betaald. Dit alles zal ook de voedselverspilling terugdringen. Dat zegt de Franse minister Stéphane Travert van Landbouw in een Twittervideo.

Bier&cO wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers en handelshuis Bier&cO hebben deze week aangekondigd hun krachten te bundelen. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers. Met de overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van haar portfolio en geeft de brouwer verdere invulling aan de groeistrategie. Ook voor Bier&cO is het een logische stap. Met een grotere afzetmarkt is het handelshuis nog beter in staat de consument uit te dagen nieuwe smaken te ontdekken, zowel met ambachtelijke bieren als frisdranken. Swinkels Family Brewers en Bier&cO gaan vanaf nu gezamenlijk de distributie van de merken in Nederland verzorgen voor horeca. Retail volgt later.

Van Studentenkamerrestaurant naar pop-up sushi restaurant in Amsterdams hotel

Artikel in het Parool over een Thaise student in Nederland die zijn studentenkamer in het weekend omtoverde tot sushibar. Thanyakulsajja, die ‘Kit’ wordt genoemd door vrienden en klanten, begon met zijn thuisrestaurant Ephemeral als hobbyproject om een betere chef te worden. Onder het genot van zelf meegebrachte drankjes serveerde Kit technische sushi, net als de grote Japanse chefs.

Inmiddels heeft Kit zijn bachelor gehaald en gaat hij in een geheime ruimte achter de spiegel van een hotel in de Negen Straatjes een pop-uprestaurant runnen. Het pop-up restaurant is open tot december. Oktober is al volgeboekt maar binnenkort kun je voor november en december reserveren. Reserveren schijnt te kunnen via zijn Instagram account.

Postillion Hotels ontwikkelt Artificial Intelligence voor reserveringen

Postillion Hotels gaat als eerste hotelketen in de wereld reserveringen voor zowel hotelovernachtingen als vergaderingen en congressen afhandelen met een zelfontworpen Artificial Intelligence systeem. Het systeem heeft de oer-Hollandse naam Michiel en zorgt ervoor dat Postillion-medewerkers zo min mogelijk tijd achter de computer hoeven door te brengen. Met deze ingrijpende verandering in de dienstverlening worden reserveringen aanzienlijk sneller afgehandeld. Vooral binnen de meeting- en eventbranche is dit vernieuwend; daar is een reservering vaak nog mensenwerk met een langere responstijd.

Het Artificial Intelligence systeem Michiel verwerkt zowel eenvoudige als complexe aanvragen en reserveringen van gasten en opdrachtgevers snel en automatisch. Het leest traditionele communicatie zoals email, verwerkt dit tot een boeking en een offerte en communiceert zelfstandig en direct met de klant. Dat gaat in eerste instantie via email en binnen afzienbare tijd ook via chat en telefoon. Michiel neemt het administratieve deel van het reserveren volledig over en zorgt dat gasten en opdrachtgevers realtime kunnen boeken.

Push-pops ijsjes in Disney World Orlando

Disney Springs, het winkel- en uitgaansgebied van het Walt Disney World Resort in Orlando, heeft aangekondigd dat ze alcoholhoudende push-pops ijsjes gaan serveren in restaurant Paddlefish. Het calorie arme ijsje is alleen voor volwassenen bedoeld. Ze worden door Buzz Pop Cocktails gemaakt in acht verschillende smaken, waaronder mango passievrucht, Moscow mule en bosbes grapefruit en bevatten allemaal minder dan 100 calorieën.

Hendrick’s opent ‘Gin Palace’ in Scotland

Het Schotse gin merk Hendrick’s kondigde onlangs aan dat ze hun distilleerderij in Girvan (beter bekend als The Hendrick’s Gin Palace) voor 17 miljoen dollar gaan moderniseren. Bij aankomst kun je een “mysterieuze en betoverende tuin verwachten die leidt naar een imposante Victoriaans geïnspireerd palmhuis”, verklaart Hendrick’s in de aankondiging. “De tuin wordt aan beide kanten omgeven door twee botanische ‘hot houses’ die worden gebruikt om een overvloed van planten uit de hele wereld te cultiveren. Ook is er een laboratorium dat onder andere een merkwaardige smaakbibliotheek herbergt, evenals een collegezaal waar lessen gegeven kunnen worden en een stijlvolle bar.”

Indiase ijsballen op handgemaakte hoorntjes

Pondicheri restaurant in New York City serveert ijsballen in speciale handgemaakte hoorntjes in verschillende smaken. Op dit moment serveren ze drie verschillende smaken ijs die allemaal huisgemaakt zijn.  Zo is er zuivelvrije Moringa mint avocado-ijs, goud ijs gemaakt met kurkuma en ook ‘cookiedough’ ijs van chocolade en chili. De hoorntjes zijn ook handgemaakt met ingrediënten als: kurkuma, hibiscusroos en moringa. De hoorntjes worden belegd met eetbare bloemen, peperkorrels en maanzaad. Bekijk de video van Refinery door op de link in de titel te klikken.

Bonnen nachtmerries die veel koks zullen herkennen

The Kitchen Confidential sub on Reddit is een forum waar chef-koks samenkomen om hun verhalen, hun fouten, hun vragen en de gekste dieetverzoeken die soms binnenkomen te delen. Fine Dining Lovers heeft een verzameling van de gekke verzoeken gemaakt, leuk om door te kijken!

Design | Een Chinese suikerfabriek omgetoverd tot een prachtig luxe hotel

Een verlaten suikerfabriek is in 2017 getransformeerd tot het luxe boetiekhotel Alila Yangshuo in China. Het luxueuze hotel is gebouwd door Vector Architects, een in Beijing gevestigde studio. Bekijk de prachtige foto’s op de website van Luxury Launches.

Het LoL PARK eSports stadium in South Korea | World Championships League of Legends

LoL staat voor League of Legends, één van de meest bekende spellen ter wereld. Het bedrijf achter het spel, Riot Games, opent in januari 2019 het LoL PARK eSports-stadium in Zuid-Korea. In dit park ligt de nadruk op de beroemde game. Het park is ook de thuishaven voor het League of Legens Wereldkampioenschap deze maand. Meer hierover in het artikel van Trendwatching.

Zauo in New York | Versere vis kun je niet krijgen

Vanaf volgende week kunnen gasten een verse vis halen in het Chelsea restaurant, Zauo. Ze hoeven alleen maar een lijn uit te gooien in een gigantische tank vol met verschillende soorten vissen. Kortom, fish-to-table geserveerd met een rémoulade in Japanse stijl. We schreven in 2015 al over de Japanse restaurantketen Zauo, waar gasten een belangrijke rol spelen in de gehele beleving van het restaurant. Laten we hopen dat de New Yorkers niet al te bang zijn om zelf verantwoordelijk te zijn voor de dood van hun eigen diner!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.