Trends in het kort | Week 38

20-9-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over The Swingers Open 2019, een ‘crazy’ indoor golftoernooi bij Swingers City met als sponsor Tanqueray No. Ten. Verder een tweetal artikeltjes over duurzaamheidsinitiatieven van fastfoodketens McDonald’s en Burger King.

Duurzaam initiatief in Parijs, daar varen sinds kort de taxi’s van SeaBubbles op de Seine en in Rotterdam viert uitgaanscentrum Atoll zijn 10-jarig bestaan o.a. met graffiti artiesten die een muurschildering maken.

Uit Londen deze week twee voorbeelden van een samenwerking rondom één ingrediënt, een truffelmenu bij restaurant Orrery en Champagne Friends bij bubbledogs.

In Schiedam heeft afgelopen weekend het jeneverfestival plaatsgevonden met ruim 550 bezoekers en bartender Helder Fortes Silva van Dr. Rotterdam won de ‘Battle of the cities – cocktailwedstrijd’. En restaurant Frenchie in Haarlem is de winnaar geworden van TheFork Restaurant Awards 2019.

En weer een typisch gerecht dat alleen in Amerika kan bedacht worden: de PizzaRitto van Russo’s House of Pizza!  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

The Swingers Open 2019 | Een ‘crazy’ Golftoernooi

Een ‘crazy’ golftoernooi in Swingers City in Londen van maandag 21 oktober 2019 18:00 uur tot maandag 28 oktober 2019 23:00 uur. Heb je vrienden die minigolf kunnen spelen? Als je wilt kun je deelnemen aan The Swingers Open 2019, het grootste midgetgolftoernooi van Londen. Het toernooi van dit jaar wordt gesponsord door Tanqueray No. TEN gin, dus op het toernooi zullen er veel G&T’s worden geschonken! Het team (4 personen) dat wint, krijgt een verblijf van twee nachten in het Hoxton Hotel Williamsburg in New York aangeboden. Bekijk de afbeeldingen van Swingers City, indoor golf op hun website! Ze hebben 2 locaties in Londen, The City en West End, beide zijn alleen 18+ en met (cocktail) bars, foodcourt en DJ-booths.

Wat McDonald’s heeft geleerd van het plasticvrije experiment van Berlijn

Ook McDonald’s moet vanaf 2021 gaan voldoen aan de regelgeving van de Europese Unie (het verbod op veel plastic artikelen voor eenmalig gebruik). Daarnaast willen ze dat hun klanten weten dat ze om het milieu geven. In juni opende McDonald’s in Berlijn de ‘Better McDonald’s Store’ – een bijna plasticvrij, tijdelijk restaurant gedurende 10 dagen. Ze gingen er ‘all-in’ met eetbare wafelbekertjes die de sauzenzakjes en cupjes. Papieren rietjes vervingen plastic rietjes. Houten bestek verving plastic bestek. Broodjes waren gewikkeld in verpakkingen gemaakt van gras, niet van papier. En Chicken McNuggets werden geserveerd in papieren zakjes in plaats van kartonnen doosjes. Lees de link in de titel wat McDonald’s heeft geleerd van dit experiment!

Burger King en McDonalds elimineren plastic speelgoed door de ‘UK green push’

Gratis speelgoed met kindermaaltijden bij fastfoodketens is al decennia overal ter wereld gemeengoed – maar de praktijk loopt ten einde onder druk van campagnevoerders. Fastfoodreuzen Burger King en McDonalds (MCD) hebben aangekondigd om het plastic speelgoed in hun kindermaaltijden te verminderen als onderdeel van hun inspanningen om schadelijk milieuafval te verminderen. Burger King verwijdert al het plastic speelgoed uit de kindermaaltijden in Engeland. Lees meer via de link in de titel.

The PizzaRitto van Russo’s House of Pizza

Leg allemaal Italiaanse lekkernijen, inclusief pasta, op een dunne pizzabodem en rol dit op. Snijd het doormidden en serveer het als een burrito! Deze PizzaRitto wordt gemaakt door Russo’s House of Pizza, gelegen in Pearl River, New York! Klinkt en ziet eruit als een echte Amerikaans gerecht. Heel veel, allemaal ingrediënten op één pizza, kortom heftig! Maar een PizzaRitto kun je zeker delen met een hoop vrienden! In Russo’s House of Pizza serveren ze ook een ‘pastaboot’, bekijk de video van Thrillist food en drink via de link in de titel.

SeaBubbles, zo kan varen een alternatief worden voor auto’s in grote steden

In Parijs zweeft sinds kort een futuristische taxiauto over de Seine, deze taxi is volledig elektrisch en ‘vliegt’ 50 cm boven het water. Geen koolstofemissie en geen lawaai! Deze taxi genaamd SeaBubbles, is geschikt voor maximaal 5 personen. Ze zijn ook bezig om ‘Bubble Buses’ te ontwikkelen die tot 30 personen kunnen vervoeren. Bekijk de video die gemaakt is door Brut Nature via de link in de titel.

Atoll in Rotterdam viert 10-jarig bestaan met graffiti artiesten, een classy cocktailnight en een familiedag

Het weekend van 11 t/m 13 oktober staat Atoll, het uitgaanscentrum van Rotterdam Zuid in het teken van hun 10-jarig jubileum. Atoll pakt groots uit door iedere dag van de 3-daagse viering een ander, fris thema aan te houden. Op vrijdag 11 oktober wordt het festijn ingeluid door twee getalenteerde graffiti artiesten, namelijk de broers van Ikwilgraffiti. Zij zullen in het bijzijn van de gasten één van de muren van de club bespuiten met een gaaf design. Ook organiseren zij een classy cocktailnight. Met fancy cocktails en schitterende cocktailshows mét vuurwerk wordt Atoll op zaterdagavond omgetoverd tot een echte nightclub. Zondag wordt omgedoopt tot ware familiedag. Van een échte lakei tot suikerspinnen en een ballonnenartiest: alle ingrediënten voor een succesvol familiefeest zijn aanwezig.

Succesvolle editie Jeneverfestival

Afgelopen weekend vond het Jeneverfestival plaats in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig om alles te leren over jenever. Zo’n 18 distillateurs, 30 merken en meer dan 50 producten presenteerden zich in de Grote – of Sint. Janskerk.

Het festival werd op zaterdag afgetrapt bij het Nationaal Jenevermuseum Schiedam met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots 2019. Bartender Helder Fortes Silva van Dr. Rotterdam won de ‘Battle of the cities-cocktailwedstrijd’.

Winnaars Thefork Restaurant Awards 2019

Afgelopen maandag werd bekendgemaakt wie de winnaars zijn van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Gasten en topchefs kiezen restaurant Frenchie (een nominatie door chef Dennis Kuipers van Vinkeles*), restaurant Vandal en restaurant The Lemon Tree als top 3.

Co-creatie rond één ingrediënt | Eenmalig truffeldiner in restaurant Orrery

Op vrijdag 18 oktober ontvangt chef Igor Tymchyshyn van restaurant Orrery, het Franse restaurant in het hart van Marylebone in Londen, de bekroonde Francesco Mazzei, chef-patroon van de Italiaanse restaurants Sartoria, Radici en Fiume, voor slechts één avond in zijn keuken. Samen maken zij een spectaculair menu rondom truffel. Chef-kok Igor die al ruim 11 jaar kookt in Orrery zegt hierover: “Deze tijd van het jaar is mijn favoriet: herfst- en winterproducten krijgen een rijke, aardse smaak die perfect past bij de sterke smaken van truffel. Met de keuken van Orrery brengen we hulde aan de klassieke keuken van Frankrijk, ik vind het geweldig om Francesco in mijn keuken te mogen verwelkomen en zijn Italiaanse invloed toe te voegen en samen een truffelmenu te creëren.” Reserveringen kunnen worden gemaakt via orreryreservations@danddlondon.com.

Nog een co-creatie rond een ingrediënt | Champagne Friends, de beste sommeliers van Londen nemen Bubbledogs voor slechts één avond over

In oktober lanceert Bubbledogs, de champagnebar in Fitzrovia van de bekroonde sommelier Sandia Chang, met Champagne Friends. Na een verbouwing starten zij met deze samenwerkingsreeks waarin Sandia’s favoriete wijnbars en beste vrienden van de wijnwereld hun stempel komen drukken op de bijzondere champagnelijst van Bubbledogs. Enkele van de populairste wijnbars van de hoofdstad, zoals P. Franco, Newcomer Wines en Sager + Wilde nemen het over met een exclusief menu van champagne en mousserende wijnen voor slechts één avond. Meer over de ‘Tuesday Late Night Pours’ kun je hier vinden en meer over het evenement in de link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.