Trends in het kort | Week 37

13-9-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over een bijzondere samenwerking tussen Andaz Amsterdam en Heinz ketchup, het ‘in case Ed Sheeran’ menu. Bij Brasserie Carstens organiseren ze een bijzondere, culinaire ontdekkingstocht voor kinderen en begin volgend jaar wordt het evenement ‘More than Drinks Inspiration’ georganiseerd.

Sterrenchef François Geurds van FG Restaurants is in Duitsland uitgeroepen tot ‘Koch des Jahres’ tijdens het foodfestival ‘Fine Food Days Keulen’. Heb jij trouwens enig idee wat de ingrediënten van een Musibi Madness zijn? Het is echt een gerecht waar je als student mee kunt scoren, ziet er top uit en is niet duur!

Dat er volop geëxperimenteerd wordt met kweekvlees weten we, maar nu hebben we een start-up gespot die een dumpling van gekweekt kangoeroe vlees heeft gemaakt. Over vegetarische ontwikkelingen gesproken, Beyond Meat en Subway introduceerden de ‘Meatball Marinara sub’ deze maand in Amerika en Canada.

En er zijn weer plannen voor een ‘ruimte’ hotel, dit keer al in 2025! En dit jaar heeft Starbucks in China het ‘Starbucks Now’ bezorgconcept gelanceerd, dit wordt nu ook in Amerika uitgerold.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Brasserie Carstens | Kinderen aan tafel met Maik Kuijpers

Gespot via Facebook, een gaaf initiatief van Brasserie Carstens in Amsterdam. De brasserie organiseert op zondag 6 oktober en zondag 3 november ‘Aan Tafel’ voor het hele gezin. Terwijl ouders genieten van een compleet verzorgde lunch, leren kinderen diverse producten te ontdekken op basis van smaak-, geur- en spelelement. Kinderen gaan in kleine groepjes spelenderwijs aan de slag onder begeleiding van Maik Kuijpers en zijn team. Tijdens deze culinaire ontdekkingstocht leren kids op een luchtige manier waar ons eten vandaan komt en welke mooie ingrediënten we hebben in eigen land. Daar komt niet alleen een spannende smaaktest aan te pas, ook zullen ze zelf aan de slag gaan met twee Hollandse gerechtjes die ze vervolgens vol trots mogen serveren aan hun ouders.

More than Drinks Inspiration!

Voorjaar 2020 organiseert Alea Publishers, de nieuwe uitgever van drankenvakblad ‘More than Drinks!’, in samenwerking met Promotion Projects de eerste ‘More than Drinks Inspiration!’. Een evenement voor de hele drankensector, voor retail, handel en horeca. Het event is voor een deel een voortzetting van de Dranken & Pakket Expo, maar is aangevuld met de redactionele slagkracht van ‘More than Drinks!’. Zondag 2 & maandag 3 februari 2020, is deze vakbeurs in de Beursfabriek Nieuwegein, tijdens het evenement kun je verschillende seminars & workshops bijwonen.

Sterrenchef François Geurds in Duitsland uitgeroepen tot chef van het jaar

Sterrenchef François Geurds is op de laatste dag van het foodfestival ‘Fine Food Days Keulen’, één van de toonaangevende culinaire evenementen van Duitsland, uitgeroepen tot ‘Koch des Jahres’ oftewel chef van het jaar 2019. ,,François Geurds is zonder twijfel één van de meest spannende koks in de Europese culinaire scene’’, zegt de Duitse foodjournalist en coördinator van het foodfestival in Keulen, Johannes Arens. ,,Zijn restaurants weerspiegelen het stedelijke en het experimentele karakter van Rotterdam.  Ze getuigen van de rijke Nederlandse culturele geschiedenis en vertegenwoordigen toch de keuken van de toekomst.’’

Kennis maken met Musubi Madness | Een pop-up rondom SPAM®, vlees uit blik

Misschien ken je het merk SPAM® wel van vroeger maar voor degene die het merk nog niet kennen, het is vlees in blik dat we in Nederlands ook wel kennen onder de naam ‘SMAC’. Het Amerikaanse merk SPAM® is vlees uit blik dat meestal geserveerd word in gebakken plakken. In samenwerking met de website Foodbeast.com openden ze een pop-up store op de eerste drie zaterdagen van September in restaurant LONO Hollywood.

Check snel de geweldige gerechten die ze maken zoals bijvoorbeeld Musubi Madness en corn dogs. Musubi Madness is een soort van grote suhirol maar dan met SPAM®, ook kun je bij deze pop-up je eigen Musubi samenstellen. Ze serveren zelfs  SPAM® softijs en ook tropische drankjes uit de originele SPAM® blikjes.

Andaz met Heinz ketchup | Een exclusief ‘in case Ed Sheeran’ menu

Geïnspireerd op Ed Sheeran’s grote liefde voor Heinz Ketchup. Het Blue Spoon restaurant bij het Andaz hotel in Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Heinz om een exclusief ‘in case Ed Sheeran’ menu te maken. Gebaseerd op de reclame van Heinz. Gaaf idee om hierop in te spelen als restaurant! Het menu was slechts twee weken beschikbaar vanaf 3 september. Ze serveerden o.a. een ossenhaas met ketchup ‘on the side’. Bekijk hun foto’s op het Instagram account (in de link in de titel)  van Blue Spoon Amsterdam.

In 2025 moet ‘s werelds eerste ruimte hotel met kunstmatige zwaartekracht open gaan

Na het nieuws dat het Orion Span’s Aurora station – ’s werelds allereerste luxe ruimte hotel reserveringen is gaan aannemen voor 2021 (bericht uit 2018),  hebben we nu een update over space travelling. In 2025 wil The Gateway foundation de deuren van ’s werelds eerste ruimte hotel openen, dat daarmee ook het enige commerciële ruimtestation wordt en ook voor geïnteresseerden toegankelijk zal zijn. Bekijk de artist impressie van dit hotel in de vorm van een gigantisch wiel op de website van Luxury Launches.

Beyond Meat & Subway

Twee weken geleden schreven we over Kentucky Fried Chicken® dat het eerste QRS (quick service restaurant) is dat, in samenwerking met Beyond Meat®, plantaardige kip introduceerde. Op 27 augustus was de Beyond Meat kip tijdens een test binnen de kortste keren uitverkocht. In de maand september introduceren Subway en Beyond Meat® tijdelijk de vegetarische ‘Meatball Marinara sub’ die verkrijgbaar is bij 685 restaurants verspreid over Canada en de U.S.

Een gepersonaliseerde reisgids

De nieuwe Raaago app, ontwikkeld door German design group Random Access Studios, wilt reizen interessanter maken door het meer ‘random’ te maken. De reisgids is beschikbaar via je telefoon en staat gebruikers toe om hun locatie en hun doel van het bezoek in te voeren (eten, drinken, bezienswaardigheden, etc.). De gids zal vervolgens een samengestelde lijst presenteren – bijvoorbeeld een sushi restaurant dat vlakbij is en een bar om naderhand nog een drankje te doen. Het presenteert niet alleen suggesties maar geeft ook advies voor het maken van een reservering. Daarnaast biedt de app actuele weerberichten die het plannen van de trip nog gemakkelijker moet maken.

‘s Werelds eerste Dumpling gemaakt van gekweekt Kangoeroe vlees

De Australische startup Vow tilt ‘clean-meat’ naar een ander level door te werken aan een groter aanbod van gekweekte producten, zoals gekweekt vlees in dumplings en taco’s. Vow streeft ernaar een grotere verscheidenheid aan producten aan te kunnen bieden zonder daarvoor dieren te moeten doden. Momenteel is gekweekt vlees meestal beperkt tot rundvlees en sinds kort ook kip. Vow richt zich echter op exotische dieren die over het algemeen minder toegankelijk zijn voor consumptie. Zo heeft de startup bijvoorbeeld recent ’s werelds eerste dumpling van gekweekt kangoeroe vlees gemaakt. Ook dit bedrijf loopt aan tegen het feit dat gekweekt vlees nog niet is goedgekeurd voor consumptie.

Starbucks Pick-Up-Only store in NYC

Starbucks gaat deze herfst het in China gestarte ‘Starbucks Now’-concept ook in Amerika uitrollen. Te beginnen in New York City waar momenteel het pick-up café in Manhattan nog verbouwd wordt. Bij het ‘Starbucks Now’-concept in China plaatsen klanten al van te voren een bestelling via hun telefoon waarna ze hun bestelling bij deze speciale ‘express’ shop op kunnen halen zonder erop te hoeven wachten. Starbucks wil uiteindelijk vergelijkbare pick-up locaties openen in steden als Boston, Chicago, Seattle, San Francisco en Los Angeles. Deze pick-up locaties zijn niet bedoeld om de bestaande cafés te vervangen maar om de drukte daar te verminderen, waarmee deze locaties meer een plek worden waar je kunt relaxen, een plek weg van huis en werk.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.