Trends in het kort | Week 35

28-8-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het Jeneverfestival@home 2020 en openingen van De Beren restaurants in Meppel en Amsterdam.  

Gastvrij Rotterdam is de kersverse sponsor van het initiatief ‘Wijnvrouw van het Jaar’, deze wordt op 22 september bekend gemaakt! En een link naar een interessant artikel over contactloze bestel- en betaalapps.

In Tokyo heeft Starbucks een filiaal geopend met kantooruitstraling en waar je per tijdseenheid zo’n plek kunt reserveren via een app. In de VS gaat de keten Just Salad als eerste bedrijf de CO2-uitstoot van de gerechten op het menu aangeven. Zij beginnen hiermee tijdens de ‘Climate Week’, die op 21 september begint.

In Londen is er nu een drijf-in bioscoop, op een fluisterboot kunnen bezoekers op het Regent’s Canal een film bekijken. In het V&A museum in Londen wordt volgend jaar ook een ‘Alice in Wonderland’ tentoonstelling geopend.

In SoHo, New York is de nieuwe vestiging van Felix Roasting Co. geopend, hier kun je genieten van hun bijzondere koffiedranken zoals de espresso tonic en de ‘hickory-smoked s’mores latte’! En Airbnb en National Non-profit The Actors Fund hebben de handen ineen geslagen om Amerikaanse artiesten te steunen.

In Amsterdam is de eerste plantaardige ijssalon geopend: Buba Cream en in de USA zijn boekenclubs  enorm populair, onder het genot van een glaasje wijn samen een boek bespreken. Er is nu ook een online boekclub: Wine & Words.  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Het Jeneverfestival@home 2020

Van de kopstoot 2.0, tot de uitbreiding van de Groningse jeneverproducent Hooghoudt naar China. Jenever is booming!

Niet alleen onder de oudere generatie is de drank geliefd; ook onder de millennials – mede door cocktailguru Tess Posthumus en bartenders – valt het in de smaak. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam wil de verschillende generaties daarom kennis laten maken met de geschiedenis en de veelzijdigheid van het Oer-Hollandse distillaat. Op zaterdag 12 september komen de grootste en opkomende Nederlandse distillateurs, bartenders en stokers samen om fijnproevers de wereld achter jenever(cocktail)s, kopstootjes en moutwijn te laten ontdekken. Dit jaar in een nieuw jasje: via een vier uur durende livestream tijdens het Jeneverfestival@home 2020. Alles wat je nodig hebt is het jeneverproefpakket voor 2, een locatie (je eigen tuin, balkon of woonkamer) en uiteraard een dosis gezelligheid. Aanmelden kan via de link in de titel.

De Beren openen een vestiging in Meppel en twee in Amsterdam

Afgelopen dinsdag 25 augustus opende restaurant De Beren Meppel haar deuren. De 45e vestiging van het De Beren restaurant bevindt zich aan de Kruisstraat 16, pal naast het Luxor Theater. Drentenaren kunnen het hart ophalen aan verschillende arrangementen, zoals High Beer, High Tea en Sharing Dinner. De 120 zitplaatsen, lounge en het terras verwelkomen bewoners en bezoekers aan Meppel om samen te genieten van lekker eten in een gastvrije en warme omgeving. En in Amsterdam opent 1 september het splinternieuwe restaurant in het pand van de Euroscoop aan het Buikslotermeerplein haar deuren. En ook bezorgrestaurant De Beren Amsterdam-Zuid verwelkomt Amsterdammers en bezoekers aan de stad om te genieten van de bourgondische menukaart. Het is niet voor niets dat de vestigingen in de hoofdstad zich hier bevinden. Met een locatie in het noorden én het zuiden kunnen álle Amsterdammers genieten van de sfeervolle De Beren beleving. Zowel in het De Beren restaurant als tijdens een ontspannen avond op de bank. Om dit te vieren, maken gasten van De Beren Amsterdam-Noord de hele maand september kans op 1 jaar gratis eten.

Finale Wijnvrouw van het jaar bij Gastvrij Rotterdam special

Op dinsdag 22 september vindt de finale van de tweede verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar plaats. Eén van de vier genomineerde wijnvrouwen mag zich daarna een jaar lang ‘Wijnvrouw van het jaar 2020’ noemen. De award wordt feestelijk uitgereikt in Ahoy tijdens een netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam, die zich als kersverse sponsor aan het initiatief Wijnvrouw van het Jaar verbindt.

Plantaardig ijs bij Buba Cream in Amsterdam

Buba Cream is onderdeel van de Vegan Junk Food Bar, maar heeft wel een eigen winkel op de Eerste Van Swindenstraat 389. Je kunt hier terecht voor veganistisch ijs, gemaakt op basis van havermelk. Er zijn zeven smaken en het ijs wordt gecombineerd met een mix van 2 soorten buba’s: tapioca-balletjes, gemaakt van gedroogde cassavewortel. De balletjes knappen open zodra je erin bijt en smaken naar mango.

Contactloze bestel- en betaal apps van startup’s erg succesvol in tijden van corona

Op de website van Springwise staat een interessant artikel met betrekking tot essentiële veranderingen in het denken over gastvrijheid in de horeca. Tot februari jongstleden werden technische innovaties weggezet als niet-gastvrij. Echter, zijn apps waarmee men kan reserveren, kiezen uit het menu, bestellen, betalen en beoordelen nu essentieel voor veel restaurants om de coronacrisis te overleven! Lees het verhaal over de TableTab app in de link in de titel!

Starbucks filiaal met kantooruitstraling

In Tokyo is recent een nieuwe Starbucks vestiging geopend met een ‘kantoor’- design. Bekijk de foto’s van het filiaal op Food Beast (link in de titel). In samenwerking met Think Lab is het design gecreëerd. Het Starbucks filiaal is gesitueerd in het Circles gebouw in Ginza en beschikt over een ‘Smart Lounge’ op de tweede verdieping. In deze lounge bevinden zich een groot aantal semi-afzonderlijke werkruimtes waar je een beperkte vorm van privacy hebt. Daarnaast kunnen bezoekers groepstafels reserveren via de Think Lab app.

Wine & Words | Een online boekenclub die boeken en wijnen presenteert

Boekenclubjes zijn in Amerika erg populair! Genieten van een goed boek en het later bediscussiëren met vrienden onder het genot van een glas wijn. Door COVID-19 hebben de meeste boekenclubs elkaar in maanden niet ontmoet, maar nu is er een online book club, een digitale alternatief.  Deze zomer wordt de online Book Club Girl gepresenteerd: Wine & Words. Deze maandelijkse club met zowel wijnen als boeken, biedt kansen aan zowel de wijnmakers om hun wijnen te introduceren als aan de auteurs van de boeken. Het idee komt van de Crimson Wine Group en Book Club Girl, een social media en event platform van de William Morrow at HarperCollins Publishers groep.

Just Salad eerste Amerikaans restaurantketen die de CO2-uitstoot van de gerechten op het menu aangeeft

Just Salad, het fast-casual merk dat gezond voedsel serveert tegen een betaalbare prijs, heeft een verbintenis aangekondigd om al zijn menu-items te etiketteren met een overeenkomstige CO2-voetafdruk. Ze zijn de eerste Amerikaanse restaurantketen die dit gaat doen. De planning is om hiermee te starten tijdens de Klimaatweek, die op 21 september begint. Zij doen dit in samenwerking met een team van MBA-studenten van de NYU Stern School in een ‘Stern Solutions Project’. Deze CO2-uitstoot wordt de kernpijler van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Als toevoeging zet Just Salad zich ook in om in 2022 plantaardige kaasopties aan het menu toe te voegen. Deze kaasvervangers hebben ook een lagere ecologische voetafdruk dan hun dierlijke tegenhangers. Zij verkopen al de plantaardig Beyond BeefⓇ sinds 2019. De ecologische voetafdruk op de Just Salad etiketten geven de totale geschatte uitstoot van broeikasgassen weer die verband houden met de productie van de ingrediënten in elk menu-item.

De eerste drijf-in bioscoop van het Engeland is in Londen

Aan het Regent’s Canal in Londen is een nieuwe, outdoor bioscoop geopend!  In plaats van een drive-in buitenbioscoop hebben ze een float-in bioscoop geopend! De boten worden geleverd door GoBoat, de eco-picknickboten van Londen. 127 mensen kunnen tegelijkertijd van de film genieten.

In de zomer van 2016 schreven we al over de drijvende bioscoop bij de cocktailbar SPARK van het Hilton Den Haag. Tijdens de drijvende bioscoop konden de gasten de film ‘Cocktail’ vanaf het water en vanaf hun terras bekijken en ondertussen genieten van een cocktail.

In Londen wordt volgend jaar een ‘Alice in Wonderland’ tentoonstelling geopend

Val in het konijnenhol van Alice in Wonderland in het V&A, ’s werelds meest toonaangevende museum voor kunst, design en performance in Londen. De tentoonstelling was oorspronkelijk gepland voor juni 2020, maar is nu gepland om in maart 2021 te openen. Het V&A (Victoria & Albert) museum belooft een ’theatrale enscenering’ die een ‘meeslepende en geestverruimende reis door het konijnenhol’ biedt. De tentoonstelling zal bestaan uit: kunst, film, performance, mode en fotografie. Met o.a. John Tenniel’s originele schetsen en vroegere kunstwerken uit de Disney-bewerking van 1951.

Geopend in SoHo New York | De nieuwe, Instagram waardige Felix Roasting Co.

De nieuwe Felix Roasting Co., bekend om zijn koffie specialiteiten, verplaatsten hun interieur van de  bekende designer Ken Fulk van 450 Park Avenue South naar 104 Green Street in SoHo.

Hier serveren ze nog steeds hun bijzondere koffiedranken zoals een espresso tonic met  huisgemaakte tonic water geïnfuseerd met limoen en kardamon. Eigenaar Matt Moinian serveert daarnaast nog steeds een Instagram-favoriet, zijn ‘hickory-smoked s’mores latte’, een latte variant die wordt gerookt en geserveerd in een glazen koepel.

Airbnb brengt artiesten dichterbij fans

Airbnb en National Non-profit The Actors Fund hebben de handen ineen geslagen om Amerikaanse artiesten te steunen. Door ze digitaal met het publiek te verbinden blijft het contact onderhouden en kunnen ze toch enige vorm van inkomsten genereren. Enkele honderden artiesten zullen de ‘Online Experience’ gebruiken om hun creatieve en economische inspanningen van 2020 te ondersteunen. Aangezien veel mensen thuis blijven, kan men daar dus nu genieten van een virtuele show die zich wellicht aan de andere kant van de wereld afspeelt. De deelnemende artiesten komen uit 33 verschillende landen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.