Trends in het kort | Week 26

2-7-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. De Amsterdamse wijnmarathon die plaats vindt van 19 juni tot 19 juli, je kunt dus nog ruim 17 dagen deelnemen en uitgebreid genieten van elk terras op de route. En a.s. zaterdag (3 juli) trapt Chin Chin Festival het festival seizoen af in de Amsterdamse Tuinen van West.

Dit jaar is het aantal overnachtingen via huizenruil gestegen tot een niveau dat hoger is dan voor de coronapandemie. Huizen ruilen blijft populair, en Nederland is op dit moment het zesde land met de meeste huizen op HomeExchange. En een artikel over blauwe frambozen, hoe dit is ontstaan en in welke varianten deze smaak bestaat. Heb jij wel eens gehoord over blauwe frambozen of ze überhaupt geproefd?

Er opent een nieuw luxe hotel in Parijs, Cheval Blanc Paris, met panoramische uitzichten op de rivier de Seine. En Chance the Rapper heeft samengewerkt met Starbucks om hun nieuwe ‘Ready to drink’ koffies te promoten met de hulp van een TikTok campagne. Prijzen bestaan onder andere uit een één-op-één video moment met de rapper.

Er is niet veel bekend hierover, maar wij hebben op de Instagram pagina van The Avocado Show gezien dat er deze zomer een vestiging in Londen opent. Waar en wanneer is helaas nog niet bekend, maar wij wensen het team heel veel succes! Daarnaast nog een idee om energie te besparen, je groente uit je kweektuin koelen in ‘The Groundfridge’.

Interessant voor gemeenten, je eigen toilet project initiëren. Naar voorbeeld van ‘THE TOKYO TOILET’, dat ervoor zorgt dat er genoeg publieke toiletten zijn in de stad. Erg handig als de restaurants en cafés dicht zijn zoals gedurende de pandemie!

Future Meat Technologies heeft wereld’s eerste industriële kweekvlees productiefaciliteit geopend in Israel. We zijn benieuwd in welke landen dit als eerste gegeten mag worden van de lokale voedselveiligheidsorganisaties.

Je kunt nu een grote ergernis van gasten op een druk terras voorkomen! Booq Payment print een QR code op de kassabon waarmee zij kunnen betalen wanneer de gast wilt, geen wachten op de bediening.

BACARDÍ Spiced introduceert een driedelige videoserie en de ‘Rum Month’ met nationale Mojito Day (11 juli), Piña Colada Day (10 juli) en de Daiquiri Day op 19 juli.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Amsterdamse Wijnmarathon

De Amsterdamse wijnmarathon vindt plaats van 19 JUNI TOT 19 JULI 2021. Georganiseerd door de mensen achter de website FAVORFLAV en Amsterdam.Restaurant, het platform dat in het leven is geroepen om enerzijds de horeca te steunen en anderzijds het leven van foodies nóg leuker te maken.  Tijdens deze marathon hoef je niet rennend rond Amsterdam maar koop je een foodie pass van € 5,= als startbewijs. Tijdens het hele parcours drink je wijn in plaats van water! De benodigde energie voor onderweg haal je uit lekkere en bijpassende bites. Meer dan 40 restaurants heten je welkom met een wine tasting met 2 of 4 glazen én bijpassende fingerfood hapjes. Je kunt dus nog ruim 17 dagen deelnemen en uitgebreid genieten van elk terras op de route. #supportyourlocal

Eerste festival in Nederland na lockdown | Chin Chin Festival

Aanstaande zaterdag (3 juli) trapt Chin Chin Festival (georganiseerd door gelijknamige club op de Rozengracht) het festival seizoen af in de Amsterdamse Tuinen van West. Chin Chin Festival is het eerste geplande Amsterdamse festival dat doorgang vindt na een lange tijd lockdown. Het festival omvat alles waar Chin Chin Club voor staat: een totaalbeleving, waar al je zintuigen continu geprikkeld en verrast zullen worden. Eten, spelen en dansen vormen de basis van het Festival. De geluksmomenten liggen voor het oprapen, want je kunt de héle dag lang zwieren in de Tuinen van West en opgaan in diverse spectaculaire acts. Festivalbeleving met onder andere streetfood van lokale ondernemers, een Chin Chin Speelarea, een draaimolen en karaoke. Het feest wordt georganiseerd samen met ‘party familie’ partners uit de Amsterdamse party-scene. Ieder familielid host een eigen stage op het festival. De organisaties die dit jaar de vijf podia van het festival zullen vormgeven, zijn: Chin Chin Club / Dynasty – Cirque Du Zo Leip, Disko & LOCO  – Friday Freshness, Mimi & Geroezemoes  – Theatro & Klassenfeestje en Five Brothers Fat, Lolita & Disco Dolly.

Booq Payment | Betalen met QR code

Een systeem om een grote ergernis bij je klanten weg te nemen, een QR code op de kassabon waarmee je gasten kunnen betalen op het tijdstip waarop zij willen! Bij de uitgifte van een bestelling geef je de gast een bon met unieke QR-code, waarmee de openstaande bestelling(en) op een order voldaan kunnen worden. De gast bepaalt zelf het moment van betalen. Als de gast toch liever wilt wachten met afrekenen totdat een medewerker langsloopt, dan is de QR-code toonbaar én scanbaar op de handheld van de bedieningsmedewerker. Alle vervolgbestellingen worden bijgeschreven op de eerste QR code. Betalen doet de gast door de QR-code te scannen, de rekening te controleren op zijn mobiele telefoon én online te betalen via bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. Ze kunnen in het systeem ook een fooi geven. Nadat de betaling afgerond is, is de QR-code niet langer bruikbaar. Meer informatie op de website van Booq, QR-bestellen, booq Bestelzuil en booq Bestelsite, link in de titel. Alle modules van booq zijn ontwikkeld door Eijsink.

Woningruilboekingen stijgen boven pre-corona niveau uit

In mei van dit jaar is het aantal overnachtingen via huizenruil gestegen tot een niveau dat hoger is dan voor de coronapandemie. In vergelijking tot mei 2019 zijn er in dezelfde maand dit jaar 30% meer ruilen georganiseerd. Dit blijkt uit de data van HomeExchange, wereldwijd marktleider op het gebied van huizenruil. Deze manier van reizen wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit, met een groei van 111% in aantallen overnachtingen tussen 2017 en 2020. De pandemie heeft daar een boost aan gegeven omdat huizenruil zich goed leent voor vakanties zonder grote groepen mensen in de buurt, en vanwege de lage kosten. Nederland is op dit moment het zesde land met de meeste huizen op HomeExchange, en er staan nu 16.500 Nederlandse huizen te ruil aangeboden. 83% daarvan bestaat uit eerste huizen, 17% uit tweede huizen.

Blauwe frambozen | Heb jij er ooit van gehoord? Wij niet in ieder geval!

Met dank aan Food en Wine (link in de titel) voor de informatie! Wij hebben eigenlijk nog nooit gehoord van blauwe frambozen en waren verrast met de beelden die zij gebruikten in hun artikel. Klink maar eens op de link, ze zien er zo echt uit! En aangezien wij van frambozen houden zijn wij altijd bereid om een nieuwe soort hiervan te proberen. Heb jij ooit gouden frambozen geprobeerd? Wij vonden dat ze erg goed smaakten maar de rode variant blijft favoriet. Voor de blauwe variant is het echter helaas zo dat alle producten met blauwe frambozensmaak zoals ijsjes, slush puppies en bijvoorbeeld ice pops allemaal gemaakt zijn met kleurstof, genaamd Briljant Blue FCF. Wel heel interessant om de geschiedenis (vanaf 1958) van de blauwe frambozensmaak te lezen. Maar wij hoeven de blauwe frambozen niet meer te proeven!

Cheval Blanc Paris, eigendom van LVMH, opent in september 2021

Cheval Blanc Paris, eigendom van LVMH, wordt de grootste luxe hotelopening van 2021 in Parijs, op 7 september 2021. Je kunt al reserveren vanaf 21 juni.

Ontworpen door architect Peter Marino is Parijs’ nieuwste hotel bijzonder, van de architectuur tot aan de voorzieningen. Het hotel Cheval Blanc Paris heeft 72 exclusieve kamers en suites die hun gasten panoramische uitzichten op de rivier de Seine bieden. Het klinkt echt als een hotel dat de hart en ziel van Parijs omvat. Met een ultra-luxe Dior spa voorzien van een zwembad, de nieuwste sportfaciliteiten en zes behandelkamers. Het hotel heeft vier restaurants, aangestuurd door drie Michelinsterren chef Arnaud Donckele en patissier Maxime Frédéric. Volgens het artikel in Four Magazine, link in de titel, heeft het hotel op het dak een geweldig panoramisch uitzicht op de rivier de Seine.

Chance the Rapper x Starbucks | The ‘Made Ready’ campaign

Chance heeft drie Grammy Awards, een nieuwe concert film, ‘Magnificent Coloring World’, en is met Starbucks een samenwerking aangegaan voor de ‘Made Ready’ campagne, geïnspireerd op de ‘ready to drink’ koffies van Starbucks. Deze zijn in blik en in flesjes te krijgen. Samen met Chance is een TikTok uitdaging gecreërd onder de hashtag #MadeReadyDuet, die klanten uitnodigt om samen met hem een duet te maken en om hun “Made Ready moment’ te delen. Drie winnaars zullen een persoonlijk bericht krijg van Chance en een mini-fridge met een jaarlange voorraad van Starbucks ‘ready to drink’ koffies. Eén grote winnaar zal ook een live één-op-één moment met Change winnen. Een lang maar interessant artikel met video op de website van Starbucks Stories, link in de titel. Bekijk hier de video en de tekst gaat onder het filmpje door.

Eigen groente kweken is populair | Deze ‘Groundfridge’ past misschien wel in jouw tuin

Een wat ouder idee, gespot op Springwise (link in de titel) maar wij hadden het nooit eerder gezien, jij? Koelkasten gebruiken meestal rond de één tot twee kilowatt uur aan energie per dag. Dit is misschien niet zo veel als andere apparatuur, maar het is nog steeds veel energie. Een paar jaar geleden heeft Nederlandse ontwerper Floris Schoonderbeek een stijlvol en energie-efficiënt alternatief ontwikkelt – de ‘Groundfridge’. Veel koks kweken tegenwoordig hun eigen groente, en als je er ruimte voor hebt is het een duurzaam idee om zo’n ruime ‘Groundfridge’ in je tuin te installeren. Neem maar een kijkje naar dit filmpje uit 2019, het legt het goed uit! De tekst gaat onder het filmpje door.

Londen krijgt deze zomer een Avocado Show!

En de titel is zo ongeveer het enige wat wij kunnen vertellen hierover helaas, wij zijn geïnformeerd door een Instagram post van The Avocado Show, link in de titel. Wij weten dat ze een pop-up hadden in maart bij Bluebird in Chelsea, dus we zijn een beetje nieuwsgierig waar en wanneer ze zullen openen in Londen. Londen is al de plek voor een avocado concept genaamd de Avobar, maar wij denken dat Londen groot genoeg is voor een tweede locatie met heel veel avocado’s op het menu.  Zelfs Amsterdam heeft twee locaties en een to go locatie. Wij wensen het team in Londen heel veel succes!

‘THE TOKYO TOILET’ project

Wij schreven vorig jaar al over ‘THE TOKYO TOLET’ project door de Nippon Foundation. De keuze om hierover te schrijven was gebaseerd op het idee om andere grote steden te inspireren. Als wij één ding hebben geleerd in deze pandemie is het dat wanneer je een rondje loopt en alle restaurants en cafés dicht zijn het niet makkelijk is om een niet stikkende, smerige toilet te vinden. Voor gemeenten is het misschien een idee om hun eigen toilet project op te starten!

Op 24 juni 2021 is Nabeshima Shoto Park toilet in Shibuya Tokyo, ontworpen door architect Kengo Kuma, geopend als onderdeel van ‘THE TOKYO TOILET’. Meneer Kuma heeft een toilet dorp ontworpen in het groene Nabeshima Shoto Park. De vijf hutjes, elk bedekt met lamellen van cederhout geïnstalleerd in verschillende hoeken, zijn verbonden door een wandeling in het bos die verdwijnt in een woud. Meer in de link in de titel en je kan het filmpje van Nippon Foundation hieronder vinden, de tekst gaat door onder het filmpje.

Future Meat Technologies lanceert werelds eerste industriële productiefaciliteit voor kweekvlees

Future Meat Technologies, heeft innovatieve technologie ontwikkelt om kweekvlees te produceren en heeft recent ook werelds eerste industriële kweekvlees productiefaciliteit geopend. Met het vermogen om 500 kilogram kweekvlees per dag te produceren, wat gelijk staat aan 5.000 hamburgers. Met deze faciliteit maakt Future Meat op schaalbare basis, kweekvleesproductie een realiteit. Geïnteresseerd? Lees hun persbericht in de link in de titel, of kijk naar het filmpje hieronder.

BACARDÍ Spiced introduceert een driedelige videoserie en de ‘Rum Month’ met nationale Mojito Day

De lancering van de youtube serie ‘Still Spicy?’ valt samen met de start van de jaarlijkse Rum Month. BACARDÍ tovert deze zomermaand weer om tot een Caribisch feest en verrast een maand lang met vernieuwende cocktails die te drinken zijn in deelnemende cocktailbars door heel Nederland. Ook viert BACARDÍ ieder jaar drie iconische cocktails op vaste dagen. Zaterdag 10 juli staat in het teken van National Piña Colada Day, zondag 11 juli National Mojito Day en National Daiquiri Day wordt gevierd op 19 juli. Op de link in de titel ga je naar de website van BACARDÍ en daarop zijn alle deelnemende BACARDÍ Rum Month bars in Nederland te vinden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.