Trends in het kort | Week 26

28-6-2019

  • Trends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over ‘The Best of The Best’ lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ en we hebben een broodje geproefd bij de nieuwe formule Treck op het station van Leiden. En het nieuwste boek over de menukaart ‘Wat maak je me nu?!’ van horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat is overhandigd.

En heb je al plannen op 3 augustus? De Pride komt er weer aan en het Pulitzer hotel aan de Prinsengracht pakt ook dit jaar weer uit! Zij zijn trouwens ook uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland tijdens de World Travel Awards.

Ook een link naar artikelen over een bijzonder en mooi initiatief voor kankerpatiënten en een bijzonder jaarverslag van de Nederlandse hostelketen Stayokay.

Benieuwd naar wat we nog meer zijn tegen gekomen? Bekijk dan onderstaande artikeltjes en wees op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

‘The Best of The Best list’ van de ‘The World’s 50 Best Restaurants’    

Restaurant Mirazur in Menton is uitgeroepen tot het nummer één restaurant van de ‘The World’s 50 Best Restaurants’ in Singapore. Restaurant ‘De Librije’ eindigde op nummer 46, mooie bekroning voor de constante kwaliteit die Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle laten zien. Maar interessanter was dat de organisatie voor het eerst een nieuwe lijst aankondigde: ‘The Best of The Best’ lijst met eerdere winnaars zoals Massimo Bottura, Daniel Humm, Ferran Adria, The Roca Brothers, Thomas Keller, René Redzepi en Heston Blumenthal. Misschien verwarrend, maar René Redzepi staat op beide lijsten, waarbij Noma op ‘The Best of The Best’-lijst staat en Noma.2 als tweede op de andere lijst staat omdat het een nieuw restaurant is op een nieuwe locatie.

De eerste kookschool voor kankerpatiënten in de UK | Life Kitchen

Deze maand opende in Engeland de allereerste kookschool speciaal voor kankerpatiënten. Een van de bijwerkingen van chemotherapie is dat het je smaak wordt aantast: kankerpatiënten hebben vaak last van heftige smaakveranderingen en soms valt hun smaak zelfs tijdelijk helemaal weg. De drie uur durende kooklessen leert je hoe je maaltijden kunt koken waar je meer van kunt genieten als je smaak is aangetast. Kankerpatiënten kunnen gratis gebruik maken van deze lessen. Gespot via:  The daily dose of inspiration by Trendwatching.

Ik weet uit ervaring dat het verschrikkelijk is om na een kankerbehandeling te moeten leven op ongezonde mierzoete drankjes, mooi initiatief dus deze mogelijkheid om te leren over hoe je ‘anders’ kunt koken. In 2012 schreven we over het Nederlandse initiatief ‘beleef je smaak’, zij leveren o.a. recepten voor kankerpatiënten. ^Marjolein

World Travel Awards: Pulitzer Amsterdam wint Netherlands’ Leading Hotel 2019

Pulitzer Amsterdam is uitgekozen tot het beste hotel van Nederland. De prijs werd voor de 26ste keer uitgereikt door de World Travel Awards tijdens de jaarlijkse ceremonie, dit jaar gehouden op Madeira. De World Travel Awards wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze erkenningen in de toeristische sector. De internationale jury, bestaande uit reisprofessionals en gasten in het high-end segment, beoordeelde de hotels op excellentie en kwaliteit van het product en service.

Al eerder wist Pulitzer Amsterdam internationale onderscheidingen binnen te slepen, waaronder de wel begeerde Gold List: 20 Best Hotels in the World 2018, AHEAD Sleeper Best Renovation & Restoration Award Europe en Travel + Leisure It-List in 2017.

Het jaarverslag 2018 van de Nederlandse hostelketen Stayokay

Vorig jaar was het meest succesvolle jaar sinds de oprichting van Stayokay in 1929.  Niet alleen vanwege het aantal overnachtingen en de omzet die hoger was dan ooit, maar ook vanwege alle nieuwe ontwikkelingen: vier renovaties, twee nieuwe Wikkelhouses, een nieuwe website, een digitaal magazine, en het opnieuw behalen van het Europese Ecolabel. Daarnaast zijn er veel nieuwe stappen genomen op gebied van duurzaamheid en circulariteit en heeft Stayokay met het sociale programma Stay4all 225 kinderen kunnen helpen om toch op schoolreis te gaan. Ook dit jaar is Stayokay volop in beweging, met nieuwe renovaties en natuurlijk de viering van het 90-jarige bestaan van de keten. Een mooi jaarverslag!

Bistro Qroquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

In 2018 schreven al over de opening, nu ruim een jaar later sluit Bistro Croquant zich per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving.

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck neemt eerste inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel in ontvangst

Angélique Schmeinck heeft op dinsdag 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van het boek: Wat maak je me nu?! van horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat in ontvangst genomen. Hier lees je meer over het boek!

Pulitzer pride

Op zaterdag 3 augustus vindt de Amsterdam Pride Canal Parade plaats op de gracht vlak voor Pulitzer Amsterdam. Ter ere van de Canal Parade opent Pulitzer Amsterdam een 30 meter lang ponton op de Prinsengracht aan de voorzijde van het hotel. Gasten krijgen de unieke kans om de prachtig gedecoreerde boten te bewonderen vanaf een Pink Deck en te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de smakelijke Oostenrijkse Kracher wijn en er is cocktail bar op het dek. Verder serveren ze oesters, poké bowls, bao buns, Hollandse appeltaart, bitterballen, saté en knapperige kip. Vorig jaar organiseerde Pulitzer ook een pride, daar schreven we toen ook over.

Een winkelcentrum in Zuid-Korea maakt gebruik van verlichting om het level smog aan te tonen.

Gespot op de website van Springwise: Het Hanwha Galleria winkelcentrum in Seoul in Zuid Korea maakt gebruik van verlichting om het level fijnstof in de lucht aan voorbijgangers te tonen. De lampen kleuren rood wanneer de luchtverontreining hoog is en groen wanneer het level laag is. De mall had al een ‘animated led lights system’ en gebruikt dit nu dus op een andere manier.

Starbucks heeft zijn derde bezorg ‘Star Kitchen’ geopend in Beijing

In 2018 schreven we in onze trends in het kort al over de toenmalig nog toekomstige samenwerking met Alibaba Group in China. Ondertussen open Starbucks afgelopen week alweer zijn derde bezorg ‘Star Kitchen’, in samenwerking met Alibaba’s nieuwe supermarktketen Freshippo, inde hoofdstad van China. Ele.me, verzorgt het bezorgen, zij kunnen de klanten al binnen 30 minuten bereiken. Lees het artikel om meer te weten te komen over deze samenwerking en de ‘Star Kitchens’.

TRECK  Grab, Scan, Run

TRECK: nu geopend op station Leiden, Amersfoort en Haarlem. Twee weken geleden kondigen we deze nieuwe stations formule al aan en afgelopen woensdag zijn we bij de opening in Leiden even wezen kijken. Deze week gingen wij langs om een kijkje te nemen. De 29 vestgingen van de Broodzaak worden binnen nu en 1,5 jaar allemaal vervangen door het nieuwe concept TRECK. Het idee achter de ‘snelle’ formule komt voort uit een onderzoekje dat een reiziger gemiddeld 5 minuten op een station bevind. Binnen die tijd moet iemand een broodje kunnen halen. De zelf-scan kassa’s zorgen voor een super snelle doorstroom dus heb je haast, dan ben je bij TRECK aan het goede adres. Ook het assortiment is vernieuwend, probeer eens het broodje buikspek, eens iets anders dan broodje kroket!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.