Trends in het kort | Week 24

18-6-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. sportieve hotels in Frankrijk: Logies Hotels is weer partner van de Tour de France en de Louvre Hotels Group test een nieuw fitnessconcept met Decathlon en de coaching applicatie Trainme.

Ook in Parijs gespot, een 60-tal restaurants werken al met Deliveroo samen om hun maaltijden in de herbruikbare containers van barePack te bezorgen. En inspiratie uit Londen, hier zijn al 11 openluchtbioscopen aangekondigd! Aangezien zowel restaurants als de bioscopen tot nu toe een verschrikkelijk seizoen achter de rug hebben is het een idee om deze zomer samen te werken!

Een pop-up met een naar eigen zeggen perfecte pizza in combinatie met een Spritz Bar: Piazza by the Pier in Londen. De hit van deze zomer, een Spritz Bar al fresco?  En de vijfde editie van ‘Chefs (R)Evolution’ vindt plaats op 12 en 13 september in Zwolle en is dit jaar ook online te volgen.  

Lay’s lanceerde een Dark Kitchen om Amsterdammers kennis te laten maken met hun ‘chips’-menu bestaande uit drie iconische Lay’s smaken met de namen van de fastfoodgiganten KFC, Subway en Pizza Hut. En er was een Pop-Up Bike Experience van WeWatt X Ovamo in Antwerpen op de Grote Markt. Blijft leuk een fietstafel in je zaak waarop je gasten hun telefoon zelf kunnen opladen.

Vapiano’s in Duitsland gaat geleidelijk de klassieke pizza van het menu laten verwijderen. Het wordt vervangen door hun nieuwe kernproduct Pinsa; luchtiger dan conventioneel pizzadeeg en beter verteerbaar.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Logis Hotels is opnieuw partner van de 108e editie van de Tour de France

Dankzij het uitgebreide netwerk van Logis hotels door heel Frankrijk, is er altijd wel een hotel in de buurt van een etapperit. De onafhankelijke hotel- en restaurantketen in Europa is dan ook een voor de hand liggende partner voor dit wereldberoemde wielerevenement, waarbij de renners de zeer diverse regio’s van Frankrijk doorkruisen. Op zaterdag 26 juni start de Tour vanuit Brest in Bretagne. De renners finishen op zondag 18 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Bekijk hun hotels op hun website, link in de titel.

Restaurants in Parijs bezorgen hun maaltijden in herbruikbare containers

In Parijs werkt Deliveroo samen met barePack om afvalvrije bezorging aan te bieden, tot nu toe hebben al 60 restaurants zich aangemeld. Hoe het werkt: klanten melden zich aan bij barePack, dat abonnementen biedt van 2 euro per maand of 19 euro per jaar. Voor dat bedrag kunnen ze maximaal vijf containers tegelijk bewaren. Bij het bestellen via Deliveroo selecteren ze de herbruikbare optie bij het afrekenen. Na gebruik kunnen de vierkante, standaard formaat containers worden teruggebracht naar elk deelnemend restaurant, waar ze worden gewassen en hergebruikt voor een volgende levering. Meer informatie in het artikeltje op Trendwatching, link in de titel.

Louvre Hotels Group test een nieuw fitnessconcept ‘FIT UP’ met Decathlon en de coaching applicatie Trainme

Na de lancering van een nieuw fitnessconcept in China, test het Innovation Centre van de Louvre Hotels Group in samenwerking met Decathlon en de coaching applicatie TrainMe hun certificeringslabel ‘Fit Up’ in Frankrijk. ‘Fit Up’ is gecreëerd als een certificeringslabel dat kan worden aangepast aan alle hotelmerken van de groep (zoals o.a. Royal Tulip, Golden Tulip, Tulip residence, Campanile, Kyriad, Kyriad Direct, Tulip Inn, Première Class). Het concept transformeert een klassieke hotelkamer in een privé gym. De ruimte is uitgerust met twee fitnesselementen: een ‘FitUp Wall’ van het merk Decathlon, die alles biedt wat nodig is voor een goede fitnesssessie: handgewichten, riemen, mat, enzovoorts en 8 fitnessvideo’s die beschikbaar zijn op de televisie in de kamer. Deze video’s zijn gemaakt door de TrainMe-fitnessexpert en worden voorgedaan door gecertificeerde coaches: stretching-, cardio- of pilates-sessies op verschillende niveau’s. Ze testen het in 10 hotels in Frankrijk. Leuk idee om als hotel samen te werken met een sportzaak of sportschool in de buurt?

Elf openluchtbioscopen in Londen deze zomer

Een lijst met openluchtbioscopen in heel Londen op de website van Secret London, link in de titel. Veel magie van films op daken, in parken en zelfs op de grachten. Goed idee ook voor andere steden – we hebben het pop-upterras Café Bloesem in Amsterdam dat zojuist heeft aangekondigd dat ze later deze maand films gaan vertonen. Zowel de restaurants als de bioscopen hebben tot nu toe een verschrikkelijk jaar achter de rug, misschien is het een goed idee om deze zomer samen te werken!

Piazza by the Pier in Londen | Spritz bar en pizza

Een pop-up met een volgens eigen zeggen perfecte pizza in combinatie met een Spritz Bar: Piazza by the Pier in Londen, open tot 30 september. Nog een Spritz Bar in combinatie met een Pizza Parlour en ook in de buitenlucht, laten we hopen op een hele mooie zomer voor Noord-Europa! We schreven onlangs over de eerste Spritz Bar in Nederland, Café Bloesem in Amsterdam! Deze Piazza by the Pier, link naar hun website in de titel, is gecreëerd door Jimmy’s Pop-up. Zoals gezegd is het een openluchtrestaurant waar je van een drankje na het werk kunt genieten of een Italiaans geïnspireerd feestbuffet kunt delen in een van hun pagodes aan de rivier. Ze serveren ook een 3-gangenmaaltijd  in hun cabana al fresco, met deze maaltijd kun je zelfs je eigen pizza deeg uitrekken voordat het wordt belegd en in de houtoven gaat.

Chefs (R)Evolution in Zwolle is op 12 & 13 september | Je kunt ook online deelnemen

Na vier succesvolle edities zal op zondag 12 en maandag 13 september 2021 de vijfde editie plaatsvinden. De jubileumeditie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival: ‘Chefs (R)Evolution’. Net als de voorgaande edities wordt het culinair festival in en rondom De Librije en theater De Spiegel te Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer met hun team van De Librije in samenwerking met het team van Port Culinair met Thomas & Carola Ruhl. De top van internationale chefs maakt zijn opwachting tijdens dit culinaire festival. Het evenement is dit keer overal ter wereld online bij te wonen! Veel meer informatie, zoals onder andere de line up van chefs, op de website van het evenement, link in de titel.

Lay’s opende een niet-bestaand restaurant op UberEats in Amsterdam

Hoewel we teamleden in Amsterdam hebben wonen, hebben we deze gemist! Lay’s Chips lanceerde onlangs een guerrillacampagne om een niet-bestaand restaurant (dark kitchen) op te zetten in samenwerking met reclamebureau Fitzroy Amsterdam. Het was slechts 2 dagen open (3 en 4 juni) maar Amsterdammers maakten kennis met een menu bestaande uit drie iconische Lay’s gearomatiseerde chips met de namen van de fastfoodgiganten KFC, Subway en Pizza Hut. Bekijk de video hieronder, tekst gaat verder onder de video!

WeWatt X Ovamo | Pop-Up Experience in Antwerpen

Afgelopen weekend was een Pop-Up Bike Experience van WeWatt X Ovamo in Antwerpen op de Grote Markt. Tijdens de huidige corona crisis hebben veel mensen meegekregen dat bewegen goed is voor ons lijf, je kunt daar als bar of koffiebar mooi op inspelen door een paar WeWatt cycling tafels te plaatsen. We schreven erover in 2015 – maar de urgentie van bewegen is natuurlijk duidelijker geworden en tijdens het fietsen kun je bijvoorbeeld ook je mobieltje opladen. Je kunt meer informatie vinden op hun website, link in de titel.

Vapiano gaat Pinsa’s serveren

De Duitse Vapiano’s openen hun deuren – medio juni kunnen alle 55 restaurants weer gasten verwelkomen. Met een nieuwe toevoeging aan het menu. Vapiano is baanbrekend in Duitsland en zal geleidelijk de klassieke pizza van het menu laten verwijderen. Het wordt uiterlijk in september vervangen door hun nieuwe kernproduct Pinsa. Het deeg van de Pinsa is luchtiger dan conventioneel pizzadeeg en door de lange rijpingstijd van 72 uur ook beter verteerbaar. Meer op de website van Food Service DE, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.