Pop-up terras Café Bloesem | Het eerste ‘spritz’ terras van Nederland

17-6-2021

  • Genieten van een Jajem Oranjebloesem Spritz bij pop-up terras Bloesem

Amsterdam bloeit weer op. De stad is volgens de bedenkers klaar voor de summer of love en dus zochten zij een plek om heel Nederland samen te brengen. Zo is het eerste spritz terras, Café Bloesem, bedacht en het opent aankomende zaterdag 19 juni in Amsterdam. Langs het water aan de Leidsekade ontpopt zich een idyllisch bloementerras waar je de hele zomer kunt genieten van één van de drie verschillende soorten spritz kannetjes: De Bloesem variant met JAJEM Oranjebloesem, cava & bruiswater, de Lemon variant met JAJEM Citroentje, cava & bruiswater en de populaire  Pornstar variant met vodka, passievrucht en vanille suiker. Deze drankjes zijn begeleid met een handvol kleine snacks zoals amandelen, chips en olijven.

Leestijd: 1 minuut

Pop-up terras Café Bloesem & Jajem Oranjebloesem

Bedacht door de oprichters Maarten de Vries, Sunny Bakhtiar en Jamie van der Will van de Kopstootbar, de Tulp (samen met de heren van Pesca), Sammie Sangria en Jajem Jenever. Eén van de spirits die gebruikt worden voor de ‘spritz’-kannetjes is Oranjebloesem. Een spirit dat zij samen maakten met The Stillery, de heerlijke JAJEM Oranjebloesem is helemaal in de gedachte van de sportzomer. Het is een zachte oranjebitter met moutwijn, vlierbloesem, oranjebloesem en appeltjes van oranje. Deze is heerlijk als shot te drinken, maar in de mix met cava en bruisend water is het de nieuwste spritz. Dit bracht de heren op het idee om hier de hele zomer van te genieten. Het eerste spritz terras van Nederland was een feit.

“De combinatie van zacht zoet, bitter en de frisheid van de mix met de cava zorgt er voor de dit het enige drankje is wat ik wil drinken, de hele dag door”, aldus Maarten de Vries.

Programma, EK & outdoor movie nights

Naast genieten van de heerlijke terrassen wordt er ook veel georganiseerd. Naast silent disco avonden, live optredens en leuke activiteiten wordt er ook gewerkt aan grote schermen om onze helden toe te juichen op het EK. De verwachting is dat maandag 22 juni het eerste event plaats gaat vinden. Er zijn grote schermen onderweg naar het terras en een mooie plekje kan de voetballiefhebber niet wensen. Na het EK organiseert Café Bloesem in samenwerking met Pesca op zondag – maandag en dinsdag movie nights op het terras. Er is een groot scherm aanwezig en je kunt daar onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de mooiste klassieke en hedendaagse films in de buitenlucht.

Website: Café Bloesem Kopstootbar De Tulp Pesca Sammie Sangria JaJem Jenever

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.