Trends in het kort | Week 23       

10-6-2024

 • Trends we spotted
 • (P)ink Hotel Pride Event 2022 - credits Ashkan Mortezapour Photography(P)ink Hotel Pride Event 2022 - credits Ashkan Mortezapour Photography
 • BUZZBAR alcohol-infused ice cream and sorbet bars expands in the USBUZZBAR alcohol-infused ice cream and sorbet bars expands in the US
 • BUZZBAR alcohol-infused ice cream and sorbet bars expands in the USBUZZBAR alcohol-infused ice cream and sorbet bars expands in the US
 • Petit Caron is heropent op de Frans HalsstraatPetit Caron is heropent op de Frans Halsstraat
 • Postillion Hotels en meer partijen sluit zich aan bij Code-V - credits Christel EgbertsPostillion Hotels en meer partijen sluit zich aan bij Code-V - credits Christel Egberts
 • The New York State Legislature passed the Restaurant Reservation Anti-Piracy ActThe New York State Legislature passed the Restaurant Reservation Anti-Piracy Act
 • The World's Best Restaurant 2024 - Disfrutar BarcelonaThe World's Best Restaurant 2024 - Disfrutar Barcelona

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Brouwerij Homeland lanceert hun ‘Love Boat’ New England IPA met inclusief randje.
 • Postillion Hotels sluit zich aan bij Code-V, een initiatief van een groep prominente publieke en private organisaties die een inclusiever ondernemersklimaat voor vrouwen in Nederland wil creëren.
 • In Amsterdam op de Frans Halsstraat is Petit Caron heropent naast Café Caron.
 • INK Hotel Amsterdam kleurt wederom roze tijdens Pride Amsterdam. Ze organiseren een openingsfeest op donderdag 25 juli met als thema Let’s Vogue.
 • Disfrutar Barcelona is nr. 1 in de World’s 50 Best Restaurants 2024.
 • Gnocchi on 9th, serveert on-the-go gnocchi en is recent geopend in New York City.
 • Op 6 juni heeft de wetgevende macht van de staat New York de antipiraterijwet voor restaurantreserveringen.
 • Grandma’s Home is een concept om in de gaten te houden! Zij hebben recent hun eerste vestiging in NYC geopend en hebben meer dan 200 restaurants in China.
 • BUZZBAR verkoopt in de US met alcohol geïnfuseerde ijsjes en zij openen nu vestigingen in New York, Las Vegas, Orlando en Los Angeles.

Veel leesplezier!

Brouwerij Homeland lanceert Love Boat met inclusief randje

Naast de range aan vaste bieren brouwt Brouwerij Homeland elk jaar heel wat specials. Deze zomer is dat het biertje LOVE BOAT, een zijdezachte tropische New England IPA met een inclusief randje. Ze slaan namelijk  de handen ineen met “Don’t Go We Will Fund Them” (meer informatie hierover vind je hier) om een bijdrage te leveren aan de queer community. Een percentage van de bieromzet gaat naar dit goede doel en daarnaast organiseren ze samen met @tillatec een fundraise avond. Love Boat is een juicy hazy NEIPA zonder gerst, doordrenkt met de tropische hoppen Galaxy, Nectaron en Cryo Pop. Te koop via de link in de titel.

Postillion Hotels sluit zich aan bij Code-V

Postillion Hotels heeft zich aangesloten bij Code-V, een initiatief van een groep prominente publieke en private organisaties die een inclusiever ondernemersklimaat voor vrouwen in Nederland wil creëren. Als partner gaat Postillion Hotels voor Code-V live ontmoetingen, zoals congressen en meetings, faciliteren om zo een bijdrage te leveren aan deze alliantie van invloedrijke organisaties die zich inzetten voor het bevorderen van gelijke ondernemerskansen voor vrouwen. Naast Postillion Hotels verwelkomde Code-V op maandag 3 juni nog 18 nieuwe ondertekenaars. Code-V werd op 12 december 2023 gelanceerd en faciliteert in Nederland een ecosysteem om het groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers te vergroten. Meer details in het bericht op Hospitality Management, link in de titel.

Petit Caron heropent naast Café Caron

Petit Caron is verhuisd! Ooit begonnen op het Gerard Douplein maar nu thuis op de Frans Halsstraat 26H als buurman en kleine broertje van Café Caron in het voormalige ‘Le Restaurant’. Onder leiding van gerenommeerd architectenbureau Dam & Partners is er gewerkt aan een vernieuwend interieur dat geïnspireerd is op de vele bar-a-manger’s van Parijs. Het restaurant bestaat uit twee grote barren, omringt door een tiental kleine ronde tafels en een lange tafel achterin waar plaats is voor grotere gezelschappen. Bekijk het menu op hun website, link in de titel.

INK Hotel Amsterdam kleurt wederom roze tijdens Pride Amsterdam | Thema openingsfeest ‘Let’s Vogue’

Tijdens Pride Week 2024 wordt INK Hotel Amsterdam – MGallery Collection voor de negende keer omgetoverd tot PINK Hotel. Het Amsterdamse hotel hult zich ieder jaar tien dagen lang in het roze om diversiteit en inclusie te vieren. Traditiegetrouw trapt INK Hotel Pride Amsterdam af met een spetterend openingsfeest op donderdag 25 juli, dit jaar met het thema ‘Let’s Vogue’, geïnspireerd op de gelijknamige dansstijl uit de jaren ’80. Vogueing symboliseert gelijkheid, acceptatie en trots en moedigt dansers aan om zichzelf te uiten op een krachtige en authentieke manier, ongeacht gender of seksuele geaardheid. De fabuleuze avond wordt muzikaal ondersteund door een dj uit de LHBTQIA+-gemeenschap, Daarnaast is het PINK Hotel van 25 juli tot en met 4 augustus 2024 te bezoeken voor een speciaal Pride-programma met diverse activiteiten.

Disfrutar Barcelona, uitgeroepen tot nummer 1 in de World’s 50 Best Restaurants 2024

De wereld van de gastronomie kwam op 5 juni samen in Las Vegas in de US om The World’s 50 Best Restaurants 2024, gesponsord door S. Pellegrino & Acqua Panna, te vieren en te erkennen. Disfrutar in Barcelona werd uitgeroepen tot ’s werelds beste restaurant en het beste restaurant in Europa. De prijsuitreiking, gehouden in Wynn Las Vegas, eert het allerbeste gastronomische talent uit 26 gebieden verspreid over vijf continenten. Meer details in het persbericht, link in de titel.

‘Gnocchi op 9th’ in New York City

Gespot op het Instagram account Datinglist NYC, ‘Gnocchi on 9th’. Een gnocchi-on-the-go concept in NYC dat onlangs is geopend en al LANGE rijen heeft getrokken. Volgens Datinglist NYC is het zeker de perfecte plek voor een snelle lunch en ze adviseren om de truffelburrata toe te voegen. Bekijk hun website, link in de titel.

In 2017 schreven we al over de Gnoccheria van Luzzo’s, het eerste 100% gnocchirestaurant in NYC, dat ook nog steeds open is.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Date Ideas in NYC (@datinglistnyc)

 Anti-Piracy Wet voor restaurantreserveringen in New York State

Op 6 juni heeft de wetgevende macht van de staat New York de ‘Restaurant Reservation Anti-Piracy Act’ (S.9365/A.10215) aangenomen. Dit is de eerste staat in de US die wetgeving aanneemt om de trend tegen te gaan van software die de markt van online restaurantreserveringen overspoelt. Het wetsvoorstel wacht nu op de handtekening van gouverneur Hochul om een staatswet te worden.

“Vandaag is een belangrijke overwinning voor de horeca in New York, die een precedent schept voor de hele US. Onze leden werken elke dag hard om een aantrekkelijke eetervaring te creëren. Als gasten nu de mogelijkheid hebben om uit eten te gaan, hoeven ze niet langer te concurreren met roofzuchtige bots die reserveringen wegkapen voor hen en doorverkopen tegen exorbitante prijzen. En restaurants krijgen minder te maken met no-shows door ongeautoriseerde, door derden gereserveerde tafels. Deze wetgeving steunt restaurants, gasten en de legitieme apps die de horeca verbeteren. We hopen dat de Restaurant Reservation Anti-Piracy Act andere staten inspireert om terug te slaan tegen slechte actoren die misbruik maken van het harde werk van restaurants en consumenten.” Een deel uit de tekst van Melissa Fleischut, President & CEO van de New York State Restaurant Association. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Een concept om in de gaten te houden | Grandma’s Home geopend in NYC

Grandma’s Home, een restaurantketen met meer dan 200 vestigingen in China, heeft haar eerste locatie in de VS geopend, op Manhattan, 56 West 22nd St.

Opgericht in 1998 als onderdeel van een nieuwe generatie restaurants in China, werd de eerste Grandma’s Home geopend in Hangzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Zhejiang. Vanaf het begin is het merk gebaseerd geweest op de keuken van Hangzhou, met lokale ingrediënten, de smaken van Jiangnan, klassiekers en de huidige populaire keuken naast elkaar laten bestaan. Meer details op hun website, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grandma’s Home (@grandmashomeus)

 

BUZZBAR popsicles met alcohol geïnfuseerd, bereiden uit naar New York, Las Vegas, Orlando en Los Angeles

In de VS zijn ze dol op ijs met alcohol! In 2017 schreven we al over ‘The Tipsy Scoop’ in NYC, dat nu 5 Barlours heeft en binnenkort 3 openen, en we zagen BUZZBAR met nog meer locaties uitbreiden. BUZZBAR®, dat popsicles met alcohol voor volwassenen verkoopt, kondigde onlangs nieuwe locaties aan die nu hun popsicles gaan verkopen, net op tijd voor de zomer. BUZZBAR’s rijke zuivelijs popsicles worden met de hand gedoopt in chocolade, terwijl de verfrissende veganistische sorbet popsicles worden gemaakt met de beste ingrediënten, beide doordrenkt met precies de juiste hoeveelheid sterke drank! Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.