Trends in het kort | Week 15

18-4-2023

  • Trends we spotted
  • THE MIGHTY CHEESE' - limited burger at THE BUTCHERTHE MIGHTY CHEESE' - limited burger at THE BUTCHER

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. GigaBier van Tesla en een culinaire beleving, Backstage bij De Librije (***).

High-end burgerbar THE BUTCHER kondigde recent de introductie aan van extra speciale limited edition burgers en een McDonald’s vestiging in Batumi, Georgië heeft een bijzondere buitenkant van glas, een link naar foto’s.

Voor de fans van Fanta: ze hebben een nieuwe parfum gecreëerd genaamd ‘Scent of Fanta’ en een bijzondere plek voor een Starbucks vestiging midden in een botanische kas in Japan.

In Helsinki is de VAloHalli geopend, dit is een showroom en entertaiment center van Valo Motion, waar je o.a. met digitale spellen kunt spelen in de ValoArena. Met video! En in New York opent in mei het pop-up Malibu Barbie Café. Een idee van Bucket Listers.   

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Tesla GigaBier

Gespot op – waar anders – Twitter: Tesla GigaBier. Het flesje bootst de vorm van een Cybertruck na en eert tegelijkertijd de 500-jarige traditie van bierbrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het gelimiteerd gebrouwen pilsener bier, komt uit Berlijn. Bekijk hun website voor meer informatie, link in de titel.

Culinaire beleving | Backstage bij De Librije (***)

Een uniek kijkje achter de schermen bij De Librije in een private dining setting. De chefs bereiden ter plekke hun gerechten en je kunt zelfs actief mee doen bij het maken van een gerecht. Culinaire beleving! Toevallig hebben wij recent gegeten bij De Librije en de ruimte gezien waar je backstage kunt genieten. Een aanrader volgens ons! Meer details op hun website, link in de titel, of bekijk onderstaande video.

Limited edition burgers bij THE BUTCHER

High-end burgerbar THE BUTCHER kondigde recent de introductie aan van extra speciale limited edition burgers. Sinds 2012 staan zij bekend om hun klassiekers, vanaf nu komen zij keer op keer met een compleet nieuwe variant, tot en met 30 april kun je genieten van ‘THE MIGHTY CHEESE’, een combinatie van bacon & cheese.  In 2023 heeft THE BUTCHER negen locaties in Amsterdam, Den-Haag, Berlijn, Ibiza & Manchester.

McDonald’s locatie met een glazen buitenkant en glazen trappen

McDonald’s heeft bijna 40.000 vestigingen over de hele wereld, maar sommige vallen op vanwege hun unieke ontwerp. Eén van deze locaties bevindt zich in Batumi, Georgië, aan de kust van de Zwarte Zee. De locatie, gebouwd in 2013, heeft een moderne uitstraling met een reflecterende glazen buitenkant, glazen trappen en een minimalistisch zwart-wit interieur met houten accenten. Het gebouw staat bovenop een benzinestation en is verbonden met de drive-thru. Meer details in het artikeltje op Foodbeast, link in de titel.

Fanta heeft een nieuwe parfum gecreëerd genaamd ‘Scent of Fanta’

Fanta heeft voor het eerst een draagbare creatie gemaakt geïnspireerd op de klassieke Fanta Orange, een fruitige sinaasappelsoda verpakt in een gedurfde, fruitige sinaasappelgeur. Fanta heeft een interactief pop-up evenement georganiseerd in Los Angeles van 13 tot en met 15 april om de geur te presenteren. Meer details in het artikeltje op Foodbeast, link in de titel.

ValoHalli van Valo Motion geopend in Helsinki

Het Finse bedrijf Valo Motion, dat ‘phygital’-activiteiten ontwikkelt waarbij lichaamsbeweging wordt gecombineerd met een interactieve digitale toepassing, heeft recent ValoHalli geopend, een stedelijk recreatiecentrum en showroom in Helsinki. ValoHalli™ biedt een augmented reality klimwand, interactieve spellen voor trampolines en air tracks en ValoArena, een spelarena voor maximaal zes spelers. Daarnaast is er een eetruimte met tafels en banken. Wij schreven in 2016 over hun interactieve klimwand. Bekijk hun website, link in de titel of bekijk het ValoArena in de video hieronder.

Een Starbucks in een botanische omgeving in Japan

Er is een Starbucks verkooppunt in de Hana Biyori kas, die deel uitmaakt van een grotere tuin die wordt beheerd binnen het populaire pretpark Yomiuriland. Vooral tijdens het regenseizoen, wanneer het weer onvoorspelbaar is en plotselinge stortbuien niet ongewoon zijn, is deze botanische Starbucks een geweldige plek om bij een kopje koffie van het groen te genieten en toch droog te blijven. Bekijk onderstaande Instagram post of de link naar hun website in de titel.

Pop-up Malibu Barbie Café opent in New York en Chicago

Bucket Listers, het bedrijf achter vele populaire pop-cultuur pop-ups zoals het Golden Girls Café, brengt de nieuwe pop-up Malibu Barbie Café naar New York City en Chicago. Vanaf 17 mei tot 15 september serveert dit gezinsvriendelijke café met een ‘beachside energy’ fast -casual food, exclusieve merch en de mogelijkheid om Instagram foto’s te maken in een levensgrote Barbie box. Meer details op hun website, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.