Trends in het kort | Week 15

15-4-2022

  • Trends we spotted
  • Canopy by Hilton Cannes RooftopCanopy by Hilton Cannes Rooftop
  • Nahkauf BOX by REWE in PettstadtNahkauf BOX by REWE in Pettstadt
  • Cookright coffee by Miso RoboticsCookright coffee by Miso Robotics
  • Fotocredit: KAVB/VidiPhotoTulpen mozaïek bij Kasteel Terworm -credit: KAVB/VidiPhoto
  • terrassen festival Almere -VidiPhototerrassen festival Almere -VidiPhoto

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de CookRight Coffee productlijn, de koffierobot die Miso Robotics aan het testen is bij de fast casual restaurants van Panera Bread. En het mobiele bestelplatform voor de voedingsmiddelenindustrie, Choco, verbindt restaurantkeukens direct met leveranciers waardoor ze eenvoudiger kunnen bestellen en hun voorraad beheren.

Deze week is de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 geopend en in Almere kun je nu genieten van een terrassenfestival. En in het zuiden staat een tulpenmozaïek van een wijnfles en wijnglas in volle bloei in de tuinen van Kasteel Terworm.

De supermarktketen REWE’s in Duitsland brengt met hun onbemande concept ‘nahkauf BOX’ ofwel ‘walk in store’ verse boodschappen naar het Duitse platteland. En Walt Disney World in Florida heeft aangegeven 80 acres vrij te geven voor nieuwe betaalbare huisvesting voor o.a. personeel.

Accor verbetert zijn loyaliteitsprogramma All-Accor live limitless met een nieuwe reeks ervaringen in samenwerking met Fever, het toonaangevende wereldwijde platform voor het ontdekken van live-entertainment. En de lifestyle-categorie merken van Hilton zullen de komende tien jaar naar verwachting meer dan verdubbelen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Limburgs tulpenmozaïek in volle bloei bij Kasteel Terworm

Bezoekers genieten van het reusachtig bloeiende tulpenmozaïek in de vorm van een wijnfles en -glas in de tuin van Kasteel Terworm in Heerlen. De in oktober 2021 geplante ruim 100.000 bloembollen langs de fiets- en wandelroutes in de Rococotuin staan op dit moment in volle bloei. De bloemen vergroten niet alleen de lente uitstraling van het landgoed maar geven ook een extra stimulans aan de biodiversiteit en het voedselaanbod voor vlinders en bijen. Bestuivers zijn van essentieel belang voor onder meer de lokale voedselproductie. Op het landgoed Terworm wordt onder meer appelsap, honing en appelstroop gemaakt. Verwachting is dat toeristen nog tot eind april van de ‘bourgondische’ lentepracht kunnen beleven. Na de bloei van de tulpen wordt het mozaïek ingeplant met dahliaknollen, die in de zomermaanden voor bloei zorgen en een voedselbron voor bestuivers zijn.

Panera Bread test een koffierobot | Miso Robotics introduceert CookRight koffieproductlijn

Miso Robotics – het bedrijf dat de restaurantsector transformeert met robotica en intelligente automatisering – kondigde vorige week zijn nieuwste productlijn aan, CookRight Coffee. Het door kunstmatige intelligentie aangedreven systeem is ontworpen om belangrijke koffiemetriek zoals volume, temperatuur en tijdsgegevens te monitoren en deze te combineren met voorspellende analyses om een kopje koffie van hoge kwaliteit en een efficiëntere ervaring voor de teamleden te garanderen. Nationaal fast-casual restaurant Panera Bread (‘Panera’) is Miso’s eerste partner die het CookRight Coffee-systeem gaat testen en evalueren. Meer details in hun persbericht, link in de titel. We schreven al over het Flippy-project van Miso Robotics in november 2021.

Bestelplatform voor de voedingsindustrie | Choco

Choco is vooral bekend om zijn mobiele platform dat restaurantkeukens rechtstreeks in contact brengt met leveranciers om op eenvoudige wijze te bestellen en hun voorraad te beheren. Hun intuïtieve app- en webtools stroomlijnen operaties voor chef-koks, eigenaren en verkopers. Sinds de oprichting in 2018 heeft Choco zijn operatie snel laten groeien om markten te bedienen in Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en België.

Choco werd in 2018 opgericht door seriële tech-ondernemers Daniel Khachab en Julian Hammer die een visie deelden om voedselverspilling op wereldwijde schaal te verminderen door de voedingsindustrie te digitaliseren naar een duurzamere toekomst. Het bedrijf heeft tot op heden in totaal $171,5 miljoen opgehaald bij investeerders waaronder Left Lane Capital, Insight Partners, Bessemer Venture Partners en Coatue Management.

Choco is uitgegroeid tot een onmisbare technologische tool voor horeca-exploitanten, die efficiëntere voedselinkoopprocessen mogelijk maakt en de operationele kosten tussen restaurants en leveranciers verlaagt. Het belangrijkste product van het bedrijf is een digitale bestelworkflow en communicatietool voor restaurants en leveranciers om de voedselinkoop te vergemakkelijken. Choco heeft meer dan tienduizend actieve restaurants en leveranciers op zijn platform in de VS en Europa. Choco’s missie is om de voedselvoorzieningsketen transparanter en duurzamer te maken om zo de marges in de foodservice sector te helpen verhogen en klimaatverandering tegen te gaan. Door de wereldwijde voedselvoorzieningsketen te helpen stroomlijnen, heeft het bedrijf een efficiënter en duurzamer proces gecreëerd dat restaurants, leveranciers en producenten mondiger maakt.

REWE’s ‘nahkauf BOX’ or ‘walk in store’ brings daily groceries to rural Germany

In de gemeente Pettstadt in Duitsland test supermarktketen REWE een nieuwe formule met de naam “Josefs nahkauf BOX”, die in de toekomst moet zorgen voor de bevoorrading met verse levensmiddelen en producten voor de dagelijkse behoeften op het platteland in Duitsland. De ‘nahkauf BOX’ zal opereren onder hun nahkauf-merk van buurtwinkels. De BOX is een standalone buurtwinkel die onbemand is en 24/7 open is. Meer in hun persbericht, link in de titel.

Walt Disney World earmarks 80 acres for new affordable housing development

Walt Disney World Resort heeft bijna 80 hectare grond gereserveerd voor een nieuw project voor betaalbare huisvesting in het zuidwesten van Orange County, Florida. Deze nieuwe ontwikkeling, die zich nog in de vroege planningsfase bevindt en afhankelijk is van de juiste goedkeuringen, zal naar verwachting meer dan 1.300 eenheden omvatten en zal worden gebouwd door een externe ontwikkelaar van betaalbare woningen op Disney’s land in de buurt van de themaparken. De ontwikkeling zal bewoners een verscheidenheid aan woningen keuzes bieden die betaalbaar en haalbaar zijn, en zijn gelegen in de nabijheid van scholen en de detailhandel en eetgelegenheden van het nieuwe en groeiende Flamingo Crossings Town Center. De ontwikkeling zal beschikbaar zijn voor iedereen met inbegrip van Disney cast leden. Meer details in hun story, link in de titel.

De horeca in Almere is klaar voor terrassenfestival

Ondernemers in Almere zetten donderdag hun deuntjes uit op het Belfortplein, op de dag dat ‘buurman’ wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 voor een half jaar haar deuren opent voor het publiek. Nik Smit van Almere City Marketing: “,,We verwachten deze zomer een golf van binnen- en buitenlandse toeristen die naast een bezoek aan de Floriade ook Almere gaan verkennen. Daarom geven we onze terrastafels extra kleur. Vrijdag opent het Almeerse terrasseizoen met het Terrassenfestival. Tot en met 18 april zijn er kinderactiviteiten en kunnen gasten genieten van optredens van diverse artiesten en exclusieve hapjes- en drankjesproeverijen. De kleurrijke planten, toepasselijk Festival Colours genoemd, zijn beschikbaar gesteld door Kwekerij Wouters uit Ens in de Noordoostpolder. Mede door de Floriade verwacht Almere dit jaar een recordaantal toeristen. Daarom zullen op diverse locaties in de stad activiteiten worden georganiseerd, ook voor de eigen inwoners. Kijk voor details over het programma op Visit Almere, link in de titel.

ALL-Accor Live limitless werkt samen met Fever, het toonaangevende wereldwijde platform voor het ontdekken van live-entertainment

Accor breidt haar loyaliteitsprogramma All-Accor live limitless uit met een nieuwe reeks ervaringen in samenwerking met Fever, het toonaangevende wereldwijde platform voor het ontdekken van live-entertainment. De nieuwe service, die in eerste instantie beschikbaar is in 50 steden, zal binnenkort worden uitgebreid naar 100 bestemmingen wereldwijd. Het zal leden – in hun lokale stad of op reis – toegang bieden tot 1.500 activiteiten, waaronder het beste live entertainment, lokaal toerisme, culturele evenementen en ticketing-oplossingen. Bekijk hun persbericht voor meer details, link in de titel.

Hilton’s lifestyle categorie zal naar verwachting meer dan verdubbelen in de komende tien jaar

Nieuwe contracten voor het ontwikkelen van de merken: Canopy by Hilton, Tempo by Hilton en Motto by Hilton breiden de pijplijn uit met bijna 20% in de VS, Latijns-Amerika en Europa. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Hilton’s lifestyle merken nu de toonaangevende wereldwijde hospitality company 10 nieuwe Canopy by Hilton, Tempo by Hilton en Motto by Hilton contracten aankondigt in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Europa. Met ondertekeningen in Nashville, Sioux Falls, Sao Paulo en Cannes, wordt verwacht dat de pijplijn voor Hilton’s trio van lifestyle merken de komende 10 jaar meer dan zal verdubbelen met uitbreiding naar ten minste 15 nieuwe landen en gebieden. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.