Een ‘keuken robot’ in uw snackbar? | Flippy 2 van Miso Robotics

4-11-2021

  • Kitchen Robot Flippy 2 - credits Miso RoboticsKitchen Robot Flippy 2 - credits Miso Robotics

Miso Robotics is een start up dat de voedselindustrie totaal wil gaan transformeren met intelligent automation ofwel in de volksmond robots. Het bedrijf heeft recent hun nieuwste model keuken robot Flippy 2 gelanceerd. Flippy 1, heeft inzichten gegeven voor verbetering zodat Flippy 2 nu een frituurhoek compleet kan overnemen en tegelijkertijd twee keer zo veel taken kan verrichten vergeleken met het vorige model. Dit model is uitgebreid getest in de keuken van één van de White Castle vestiging.

Dé robot werknemer voor in je snackbar of fastfood keuken? Bekijk in de video hoe de keuken robot Flippy werkt. Lijkt ons een handige oplossing voor het personeelstekort en de efficiëntie in een drukke keuken. Meer weten over de inzet van robots in de horeca, kijk eens naar onze artikeltjes daarover. 

Leestijd: 2 minuten

Verhoog de werk efficiency met keuken robot Flippy 2

Het werk in een fastfood keuken staat bekend als intensief, vraagt fysiek veel van een persoon en met de hete olie kan het zelfs soms gevaarlijk zijn. Flippy 2 wil deze pijnpunten wegnemen en daarmee een efficiëntere en betere werkomgeving realiseren.

“We hebben veel geleerd van Flippy en onze samenwerking met Miso Robotics. Het is verbazingwekkend om te zien hoe we in de toekomst nog betere service en nog meer warme en lekkere gerechten kunnen aanbieden aan onze klanten.” aldus Jamie Richardson , Vice-president bij White Castle.

Flippy 2 is nog beter met extra functies

Flippy 2 is voorzien van het gloednieuwe AutoBin™-systeem speciaal voor kleinere hoeveelheden en kleine items zoals uienringen, waardoor restaurants een nog completere frituuroplossing krijgen. Elke frituurmand kan evenveel items aan als in een normale frituurmand, kan worden aangepast aan de behoeften van een keuken en kan worden gebruikt voor individuele producten zoals groenten en vis om kruisbesmetting te voorkomen.

Zodra het product in de frituurmand is geplaatst, identificeert een AI (Artificial Intelligence) automatisch het voedsel, pakt het op, bereidt het in de juiste frituurmand en plaatst het in een warmhoud ruimte. Het verwijderen van de overdrachtstaken door een werknemer vermindert het human-to-food contact, vermindert het druppelen van hete olie en zorgt voor een volledig gesloten systeem waarbinnen Flippy 2 op zichzelf werkt. Dit verhoogt de productiviteit met 30% (ongeveer 60 frituurmanden per uur).

Bekijk in de video hoe het systeem werkt! (tekst gaat onder de video verder).

Een strakker ontwerp voor de nieuwe keuken robot

Flippy 2 heeft ook een nieuw, gestroomlijnder ontwerp dat minder ruimte inneemt in de keuken – inclusief 56% minder behoefte aan gangpad, 13% hoogtevermindering en minder schoonmaak oppervlakken.

“Zoals alle technologie is Flippy 2 aanzienlijk geëvolueerd ten opzichte van zijn voorganger, en we zijn enorm dankbaar voor de inzichten die White Castle heeft verzameld om de ontwikkeling ervan echt vooruit te helpen in een echte restaurantomgeving”, zegt Mike Bell, CEO van Miso Robotics. “Flippy 2 neemt minder ruimte in beslag in de keuken en verhoogt de productie exponentieel met zijn nieuwe mogelijkheden voor het vullen, legen en retourneren van frituurmandjes.” Miso Robotics heeft meer pilot overeenkomsten met andere nationale quick service restaurant merken.

Over Miso Robotics

Miso Robotics zorgt voor een revolutie in de commerciële foodservice met innovatieve Robots en intelligente automatiseringsoplossingen die restaurants veiliger, gemakkelijker en vriendelijker maken. Miso’s AI-platform vormt de basis van hun producten, waaronder Flippy 2, CookRight Grill en Automated Beverage Dispenser, die elk de productiviteit verhogen, de kosten verlagen en de algehele dinerervaring verbeteren. Het bedrijf is voornamelijk gefinancierd door individuele investeerders en heeft een aantal enorm succesvolle crowdfunding campagnes gehad.

Website: Miso Robotics

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.