Trends in het kort | Week 14

11-4-2023

  • Trends we spotted
  • Evenementenlocatie SugarCity Events heeft een nieuwe naam SugarFactoryEvenementenlocatie SugarCity Events heeft een nieuwe naam SugarFactory
  • Nieuwe producten bij McDonalds McFlurry Maltesers en Pop-DotsNieuwe producten bij McDonalds McFlurry Maltesers en Pop-Dots
  • Podium Mozaïek - Terras - credits Obed AkiharyPodium Mozaïek - Terras - credits Obed Akihary
  • Het Bucketlist Programma van IHCPHet Bucketlist Programma van IHCP
  • Checkers & Rally's 'Drive-Thru' Restaurants Game showCheckers & Rally's 'Drive-Thru' Restaurants Game show

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de lichtste champagnefles ter wereld van Telmont, gewoon van glas gemaakt, met 35 gram minder gewicht dan standaard. En evenementenlocatie SugarCity Events heeft een nieuwe naam: SugarFactory.

Een ‘Bucketlist Programma’ voor de medewerkers van het Nederlands hotelmanagementbedrijf IHCP om personeel te trekken. En Podium Mozaïek in Amsterdam West is op zoek naar een horecapartner.

McDonald’s Nederland introduceert deze zomer nieuwe producten o.a. de Milk Shake Tropical, McFlurry Maltesers, (Veggie) McWrap Greek en Pop Dots. En in Londen is het Prada Caffé geopend, een ultra-stylish ‘caffé’ in Harrods. Een pop-up tot begin 2024.

Het ‘Do good’ initiatief ‘The Present Movement’ heeft een investering van Start Foundation ontvangen, voor het opschalen van het daklozenprogramma ‘ROOM FOR CHANGE’. Hierbij worden economisch dakloze mensen tijdelijk in hotels ondergebracht.

In Duitsland zijn de Michelinsterren bekend gemaakt. Chef Jan Hartwig kreeg in zijn nieuwe restaurant JAN direct 3 Michelinsterren toegekend. En in Amerika gespot: de eerste ‘Rule the Drive-Thru’ game show van Checkers® & Rally’s®.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

The Prada Caffé | Stijlvol ‘caffé’ opent haar deuren in Harrods

Een gave pop-up opende recent haar deuren in Harrods, hun nieuwste modecafé en nieuwste eetervaring, The Prada Caffé. Een must-visit voor degenen die  op Instagram en TikTok willen laten zien dat zij er geweest zijn. Een mintgroen interieur en ze serveren van kleine ontbijtplankjes en Italiaanse gebakjes, tot pastagerechten en pizzettes. En een klassiek cocktailmenu! De pop-up blijft open tot 7 januari 2024. Meer details in het artikel op Secret London, link in de titel.

MICHELIN Gids Duitsland 2023 | Chef Jan Hartwig beloond met 3 Michelin-sterren

Restaurant JAN (geopend sinds 25 oktober 2022) van chef-kok Jan Hartwig is direct beloond met 3 Michelin-sterren. Zijn kookkunsten hebben een sensatie veroorzaakt onder de beroemde anonieme inspecteurs van de MICHELIN-gids. De chef, die al bekend stond om zijn 3-sterrenkeuken in Atelier in München, behoort opnieuw tot de topklasse, wat hem één van de beste chef-koks van Duitsland maakt. Meer details in het artikel op de Guide Michelin, link in de titel.

Eerste QSR spelshow ooit in een drive-thru | Nieuwe ‘Rule the Drive-Thru’-spelshow van Checkers® & Rally’s®

Checkers & Rally’s, een iconische restaurantketen met drive-thru’s dat bekend om smaakvol eten voor een goede prijs, combineert plezier en eten op een manier die nog nooit eerder is ervaren met hun nieuwe wekelijkse spelshow ‘Rule the Drive-Thru’. De show, die onlangs debuteerde, verrast nietsvermoedende drive-thru gasten met ‘fry-filled’-activiteiten en prijzen. Bekijk hun persbericht voor meer informatie, link in de titel. Of bekijk hun Instagram post over deze show.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door checkersrallys (@checkersrallys)

Telmont lanceert de lichtste champagnefles ter wereld

Na een succesvolle, door de Franse glasfabrikant Verallia geleide, testfase gaat Champagne Telmont stapsgewijs de lichtste champagnefles introduceren. Met 800 gram weegt deze fles namelijk 35 gram minder dan het huidige gestandaardiseerde gewicht van een champagnefles. Meer details in het artikeltje op Horeca Magazine, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Champagne Telmont (@champagnetelmont)

Evenementenlocatie SugarCity Events heeft een nieuwe naam: SugarFactory

SugarFactory is gevestigd op SugarCity, dat de Cobraspen Groep ontwikkelde op het terrein van de voormalige CSM-Suikerfabriek in Halfweg. Deze fabriek was in bedrijf vanaf het midden van de negentiende eeuw tot en met begin jaren negentig van de twintigste eeuw. Met de nieuwe naam grijpt SugarFactory met trots terug op dit imposante industriële verleden. Vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Cobraspen Groep focust op het behoud van monumentaal en industrieel erfgoed, door het te restaureren, te transformeren en een nieuwe functie of invulling te geven.

Bucketlist Programma voor de medewerkers van het Nederlands hotelmanagementbedrijf IHCP

Het Nederlandse hotelmanagementbedrijf IHCP heeft een nieuw concept gelanceerd om medewerkers nog meer aan zich te verbinden. Met het invoeren van het zogeheten Bucketlist Programma, kunnen medewerkers eindelijk doen wat zij op hun lang gekoesterde wensenlijstje hebben staan. En dat op kosten van de zaak. IHCP is een overkoepelende organisatie waaronder Moxy Amsterdam Airport, Renaissance Amsterdam Airport, Moxy the Hague, Residence Inn by Marriott the Hague en Mercure Amersfoort vallen. Nadat een medewerker zes maanden in dienst is, spaart het bedrijf maandelijks 25 euro (boven op het salaris), hetgeen op een persoonlijke spaarrekening komt. Er zijn vier niveaus waarop medewerkers het geld kunnen ontvangen om hiermee iets van hun bucketlist af te kunnen strepen. Het beginpunt is 250 euro en het maximale bedrag wat iemand kan sparen is 1000 euro. Als je het wilt opnemen, stort IHCP het netto spaarbedrag gelijktijdig met je maandsalaris op je rekening.  De bucketlists van de medewerkers hangen in het bedrijfsrestaurant, waardoor iedereen kan zien waar je voor spaart.

Podium Mozaïek is op zoek naar een horecapartner in Amsterdam West

Podium Mozaïek is op zoek naar een professionele en creatieve partij die net als zij een warme band heeft, of wil opbouwen, met de buurt en het theater in Amsterdam West. Ze zoeken een partij die wil verbinden en samen met het Podium Mozaïek op deze bijzondere plek wil ondernemen. Bekijk hun pagina vacatures voor meer details, link in de titel. Hierop staat trouwens nog meer leuke vacatures.

McDonald’s introduceert de Milk Shake Tropical, McFlurry Maltesers, (Veggie) McWrap Greek en meer

McDonald’s Nederland heeft een aantal nieuwe favorieten voor de warmere maanden geïntroduceerd. Zoals de Homestyle Crispy Chicken Greek en McWrap Greek, een Burger Bacon Cheese (exclusief in de app verkrijgbaar), de Milk Shake Tropical, McFlurry Maltesers en de zoete snack Pop Dots.

Do good initiatief van ‘The Present Movement’ ontvangt investering van Start Foundation voor opschalen daklozenprogramma ‘ROOM FOR CHANGE’

ROOM FOR CHANGE, een initiatief van The Present Movement waarbij economisch dakloze mensen tijdelijk in hotels worden ondergebracht om daarna door te kunnen stromen naar woning en werk, heeft een investering van €182.000 ontvangen van Start Foundation. Het initiatief vraagt hotels om vijf kamers beschikbaar te stellen gedurende drie maanden, zodat economisch daklozen in rust kunnen herstellen en kunnen werken aan hun toekomst. Meer details op hun website, link in de titel. Of bekijk onderstaande video.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.