Pilot met een vierdaagse werkweek bij Moxy Amsterdam Schiphol Airport

14-2-2023

  • Pilot with a four-day work week at Moxy Amsterdam Schiphol AirportPilot with a four-day work week at Moxy Amsterdam Schiphol Airport

Een primeur in de hotellerie – Moxy Amsterdam Schiphol Airport is per 1 januari van dit jaar een pilot gestart waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken. Het doel van deze vierdaagse werkweek bij Moxy Amsterdam Schiphol Airport is een betere werk-privé balans van werknemers en een betere dekking van piekmomenten. De pilot duurt een jaar.

Leestijd: 1 minuut

4 x 9,5 uur werken | vierdaagse werkweek bij Moxy Amsterdam Schiphol Airport

Sinds 1 januari van dit jaar maken alle medewerkers in de operatie in Moxy Amsterdam Schiphol Airport gebruik van de optie van een vierdaagse werkweek. De werkweek is dan vier keer 9,5 uur. Wanneer dit zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid, wordt de aanpassing uitgerold onder andere hotels gemanaged door International Hotel Capital Partners.

Betere werk-privé balans

Om tegemoet te komen aan de behoeften van (potentiële) medewerkers stelde Moxy Amsterdam Schiphol Airport 1 januari een vierdaagse fulltime werkweek in. Sanne Zuidhoek-Lindeman, HR-manager: “Veel mensen zijn op zoek naar een betere balans tussen werk en privé. Wij ook. Om te onderzoeken hoe we dat met elkaar voor elkaar krijgen, zijn we een pilot gestart waarin we de fulltime werkweek, dat is volgens de horeca CAO 38 uur, verdelen over vier dagen in plaats van vijf. We verlengen onze shifts, zodat we enerzijds samen de piekmomenten beter bemensen en anderzijds een vrije dag meer hebben. Tijdens de pilot kijken we echt naar hoe dit optimaal werkt voor beide partijen. De resultaten meten we middels een medewerkers tevredenheidsonderzoek en engagement score. De eerste reacties binnen het team zijn veelbelovend.”

Parttime medewerkers en medewerkers met een 0-uren contract worden nu ingezet op piekmomenten ter ondersteuning, in combinatie met een lange shift van 9,5 uur wanneer nodig. Daar zij al veel flexibiliteit hebben in hun job (en eigenaarschap omdat ze zelf kunnen kiezen wanneer ze wel en niet werken) heeft dit voordeel voor hen niet direct veel meerwaarde.

Website: Moxy Amsterdam Schiphol Airport 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.