Trends in het kort | Week 13

29-3-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over ‘bots’ bootjes voor op plassen en in grote zwembaden en Blycolin heeft Wasserij De Blinde overgenomen. Verder heeft Fletcher Hotels zich aangesloten bij de inkoopcooperatie Victoria Trading en hebben we een video van het ‘Instagrammable’ interieur van het tweede Poop Café in Oakville, Canada.

Recent heeft het Europees Parlement een nieuwe wet aangenomen waarin wegwerpproducten gemaakt van plastic worden verboden vanaf 2021. En in de metro van Stockholm is een bijzondere kunsttentoonstelling geopend.

In New York kun je gaan eten bij S’MAC om kennis te maken met één van de meeste bekende Amerikaanse gerechten Mac & Cheese, ze serveren er ook een ‘flight’. En McDonald’s gaat Big Data inzetten!

In Amerika kun je eind 2019 in sommige auto’s via een touchscreen je pizza van Domino’s Pizza bestellen. En de ‘bottomless brunch’ is momenteel populair in Londen, en bij Burger & Lobster serveren ze er champagne bij vanuit een miniatuurtreintje.

Verder een link naar een artikeltjes over een Schotse whisky die beschermd is met blockchain technologie en cider voor zeeschildpadden! Ze zijn een crowdfunding campagne begonnen voor deze cider waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan gewonden schildpadden.

En ga jij naar Nappa Valley op vakantie en speel je graag toneel? Lees dan dit artikeltje op de website van Trendhunter.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Blycolin neemt Wasserij De Blinde over

Blycolin, al bijna 50 jaar partner in linnenservice voor horecaondernemingen, heeft per 25 maart Wasserij De Blinde overgenomen. De Blinde was onderdeel van Floronet en is één van de grotere wasserijen in Nederland gespecialiseerd in het verwerken van horecatextiel. Op 25 maart bereikten Floronet en Blycolin in Heerenveen overeenstemming over de koop van alle bedrijfsactiviteiten van De Blinde. Blycolin neemt hiermee een bedrijf over dat al sinds 1910 haar kennis en kunde in het wassen van horecatextiel opbouwde. Vandaag de dag werken er meer dan 100 werknemers en wordt er iedere week minstens 200.000 kilo wasgoed gewassen.

Een kunsttentoonstelling die getriggerd wordt door emoties in de Metro in Stockholm

Clear Channel heeft de metro van Stockholm getransformeerd in een door emoties getriggerde kunsttentoonstelling om de stress van de forens te bestrijden. De metro van Stockholm staat internationaal bekend als ’s werelds langste ‘kunstgalerie’, want onder de 14 eilanden van de stad is de 70-mijlsvervoersverbinding van start tot finish bedekt met vijf decennia Europese kunstgeschiedenis, waaronder schilderijen, houtsnijwerk, beeldhouwwerken en mozaïeken. Clear Channel, eigenaar van 250 digitale billboards in de hele metro, transformeert deze in de langste digitale kunsttentoonstelling ter wereld. Lees het volledige artikel op de website van The Drum.

Wegwerpplastic definitief verboden vanaf 2021

27 maart heeft het Europees Parlement een nieuwe wet aangenomen waarin wegwerpproducten gemaakt van plastic worden verboden. Vanaf 2021 wordt de productie van producten als plastic wegwerpbestek, wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes verboden. In de nieuwe wet staan ook nieuwe recycle doelstellingen vastgelegd. Van lidstaten wordt verwacht dat zij 90% van alle plastic flessen inzamelen tegen 2029. Daarnaast moeten de plastic flessen in 2025 minstens voor 25% uit gerecycled plastic bestaan, oplopend tot 30% in 2030. Lees meer details op de website van EVMI.

McDonald’s en Big Data | Startup Dynamic Yield 

Volgens dit artikel op de website Wired gaat McDonald’s aankondigen dat het startup Dynamic Yield heeft verworven, dit is een startup gevestigd in Tel Aviv die retailers voorziet van algoritmisch aangedreven “beslissingslogica”-technologie. Volgens Wired beginnen ze met het implementeren van Dynamic Yield bij hun drive-thru-vestigingen. McDonald’s bedient dagelijks ongeveer 68 miljoen klanten. De meerderheid van die mensen komt nooit uit de auto, maar kiest ervoor om hun bestellingen te plaatsen en op te halen bij de drive-thru.

Mac & Cheese ‘flight’ | Restaurant S’MAC

S’MAC (Sarita’s Macaroni & Cheese) was het allereerste restaurant dat zich volledig heeft gespecialiseerd in mac & cheese. Het idee achter S’MAC was om macaroni en kaas van een blijvend bijgerecht naar de status van een maaltijd op zichzelf te verheffen. Toen ze het idee voor het eerst bedachten, geloofden ze dat het kon uitgroeien tot iets dat veel groter was dan een enkel restaurant. Wat ze niet wisten dat ze bij het openen van hun deuren zouden transformeren van een onbekend, en klein East Village-restaurant (New York) naar een drukbezocht restaurant met een groot volume en een cultstatus. In Amerika serveren veel restaurants ‘Flights’ een soort proeverijen. De ‘flight’ van S’MAC bestaat uit de volgende smaken: 4cheeses, cheeseburger, All American, Napoletana, Parisienne, La Mancha en Alpine.

Een inkijkje in het tweede ‘Poop’ Café in Oakville, Canada

We schreven ooit al over het erg ‘Instagrammable’ Poop Café in Toronto en binnenkort opent hun tweede locatie in Oakville. Zij hebben recent een video gepost op Facebook over hoe deze vestiging eruit ziet. In 2016 opende het Poop Café, Toronto’s eerste dessertbar met toiletthema, in Korea Town Toronto op de Bloor Street West. Het café met het ‘poep’ thema, serveert nagerechten in de vorm van poep, net zoals dit soort cafés in Azië (je vindt bijvoorbeeld ook poepcafé’s in Seoul). We hebben erover geschreven maar we konden ons niet voorstellen dat het een enorm succes zou worden. Toch is het zo! Ze hebben voor een café, een flink aantal volgers op Facebook (20.000+) en nu openen ze een tweede locatie in Oakville Ontario. We kunnen ons nog steeds niet voorstellen dat een café zoals dit een groot succes zou worden in Nederland, maar ook hierin kunnen we ons zomaar vergissen!

Grappig, ‘bots’ bootjes voor in het water

Inspiratie voor de zomer! Dit kwamen we tegen op de facebookpagina van newsmonkey, ‘bots’ bootjes voor op meren of in grotere zwembaden. Ze zijn al een tijdje op de markt in Amerika maar wij hebben ze nog niet gezien! Te koop via Amazon. En als je gaat zoeken op YouTube kom je ook video’s tegen met dit soort bootjes voor kleinere kinderen.

Via een touchscreen in je auto je pizza bestellen | Domino’s Pizza

Eind 2019 moet het in Amerika mogelijk zijn om via een touchscreen in je auto een pizza te bestellen bij Domino’s Pizza. Domino’s werkt samen met Xevo om dit uit te rollen voor nieuwe modelvoertuigen. Xevo is een platform voor ‘in-vehicle commerce’ voor ‘connected’ auto’s – met slimme sensoren en andere geavanceerde technologieën – waarop software kan worden gezet waarmee klanten hun pizza kunnen bestellen terwijl ze in de auto zitten. De nieuwe functie wordt volgens de bedrijven automatisch geconfigureerd op miljoenen auto’s waarop het Xevo-platform is geïnstalleerd.

Met Blockchain beschermde Schotse Whisky | Ailsa Bay door William Grant & Sons

William Grant & Sons, het bedrijf dat onder andere de Glenfiddich en Balvenie whisky-merken bezit,  heeft een nieuwe whisky uitgebracht die blockchain-technologie gebruikt om namaak te voorkomen en meer informatie over de productie te verstrekken. In samenwerking met blockchain-technologiebedrijf arc-net, maakt William Grant’s Ailsa Bay travel retail-whisky gebruik van blockchain technologie waarmee klanten de whisky ‘van bron tot winkel’ kunnen volgen. Interessant artikeltje op de website van Forbes.

Fletcher Hotels sluit zich aan bij inkoopcoöperatie Victoria Trading

Vanaf heden zal Fletcher Hotels onderdeel zijn van Victoria Trading en worden de krachten gebundeld met Albron, de Efteling, Franchise Friendly Concept, HMSHost, La Place, Vermaat Groep en Total op inkoopgebied van producten, diensten en logistiek. Het doel van de inkoopcoöperatie Victoria Trading is het verbeteren van de prijs-kwaliteitverhouding, het vergroten van efficiency in de keten en het innoveren en intensiveren van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast de inkoop van food producten wordt ook de kennis over logistiek, non-food en facilitaire diensten gebundeld én wordt op het gebied van productontwikkeling samengewerkt.

Harry Stofberg, voorzitter Victoria Trading: ”Victoria Trading is erg trots en blij dat Fletcher Hotels heeft besloten als achtste lid onze groep van 7 leidende foodservice merken te komen versterken. Fletcher Hotels maakt een stormachtige expansie door in de Nederlandse markt en is al 8 jaar op rij gekozen tot Nederlands Populairste Hotelketen. Fletcher Hotels is vastbesloten haar expansiedrift te combineren met een verdere professionalisering van haar (inkoop) operatie met Victoria Trading. Dat is precies waar Victoria Trading voor staat: de meest professionele en duurzame inkoopcoöperatie van Nederland die haar leden verder helpt in het realiseren van forse inkoopvoordelen die voor een groot deel weer wordt geïnvesteerd in de verduurzaming van de keten middels certificering en via grensverleggende initiatieven als Kipster! Met Fletcher Hotels erbij mag u van Victoria meer aansprekende initiatieven verwachten met producenten en logistieke partners in de keten die daar open voor staan.”

Onbeperkt brunchen bij Burger & Lobster | Champagne per miniatuurtreintje

Brunch en vooral onbeperkt brunches zijn populair in Londen. Bij de nieuwe ‘bottomless’ brunch van Burger & Lobster wordt de champagne en alle drankjes geserveerd via trein die langs de bar rijdt! Bekijk de afbeeldingen op de website van Secret London.

Napa Valley | ‘Wine train mystery tour’

Vanaf april biedt de ‘Napa Valley Wine Train’ een ‘Murder Mystery Tour’ aan. Een rondleiding voor wijnliefhebbers die het leuk vinden om een beetje toneel te spelen. De nieuwe Murder Mystery Tour van de Napa Valley Wine Train is een drie uur durende, maandelijkse tour die beschikbaar zal zijn van april tot november van dit jaar. Zodra passagiers instappen, ontvangen ze aanwijzingen waarmee ze met hun medepassagiers de dader van een moord kunnen vinden. Inbegrepen zijn: een volledige maaltijd en genoeg wijn natuurlijk. Om het thema van het moordmysterie compleet te maken, worden gasten verzocht zich te kleden in de stijl van de jaren ’20. Geweldig idee voor degenen die Napa Valley bezoeken deze lente, zomer of herfst.

Cider voor zeeschildpadden

Vier jaar geleden begon ‘Proud Pour’ mensen te verrassen met heerlijke wijnen die ook nog eens de planeet helpen. Ze lanceerden een uitstekende Sauvignon Blanc waarmee ze het herstel van wilde oesterriffen financieren. En twee jaar geleden brachten ze een Pinot Noir op de markt waarmee ze met delen van de opbrengst planten voor bijen plaatsen bij boerderijen. Nu zijn ze een crowdfunding actie gestart voor hun derde drank, een cider voor zeeschildpadden. Met een deel van de opbrengst van deze cider worden gewonde zeeschildpadden geholpen.

Proud Pour’ begon vier jaar geleden met het verkopen van zijn wijnen in één staat met een eenpersoons-wijndistributeur en een enkele milieu-non-profitorganisatie die ze steunden. Met echte vastberadenheid en hard werken is Proud Pour nu beschikbaar in 575 winkels en restaurants in 21 staten en ondersteunt het werk van 20 milieugroepen. Met hun eerste twee wijnen financierden ze de restauratie van riffen voor zo’n 11 miljoen oesters en herstellende ze 53 hectare bijen ‘habitat’. De wijnen zijn altijd duurzaam, veganistisch en heerlijk volgens de eigenaren! Nog 24 dagen te gaan vanaf vandaag (29 maart) voor hun Kickstarter crowdfunding.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.