The Tacro | De nieuwste croissant rage

14-6-2018

  • The TacroThe Tacro by Vive La Tarte
  • The TacroThe Tacro by Vive La Tarte
  • The TacroThe Tacro by Vive La Tarte
  • The TacroThe Tacro by Vive La Tarte
  • The TacroThe Tacro by Vive La Tarte
  • The TacroThe Tacro by Vive La Tarte

De bakkerij Vive La Tarte, gevestigd in de Ferry Building in San Francisco, creëerde de Tacro, de nieuwste croissant rage. Je eet de Tacro als een taco, maar het is gemaakt van knapperig croissant bladerdeeg en wordt gevuld met hartige vullingen. We schreven er eerder over in onze ‘Trends in het kort week 4 van 2018’ en onlangs hebben we afbeeldingen ontvangen, daarom er nu nog maar een artikeltje over! Op hun Facebook-pagina zagen we dat ze alweer een nieuwe creatie hebben: Gotcha Mocha! Als bakker kun je een hoop inspiratie bij Vive la Tarte in San Francisco opdoen maar als toerist kun je ook gewoon lekker een Tacro gaan proeven voor de lunch!

Over de Tacro en meer

De Tacro is het idee van respectievelijk Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch, ontwerper en bakker van Vive la Tarte. Ze ontwikkelden de Tacro in 3 maanden en deze is gebaseerd op hun beroemde klassieke botercroissant. Er zijn drie versies van de Tacro: chili kip en avocado; langzaam geroosterd pulled pork & ananas en een veganistische Tacro met gebarbecued jackfruit met mango salsa.

Weer een combinatie gerecht zoals de cronut, cragel, waffogato en de milk & cookies shots. Allemaal creaties van de beroemde Franse bakker uit Amerika, Dominque Ansel. Als je naar New York gaat, kunnen we je echt aanraden om of zijn Bakery of KITCHEN te bezoeken. Bij Dominique Ansel KITCHEN in New York proefden we een croissant met prosciutto die erg lekker was! We kunnen ons voorstellen dat de Tacro lekker smaakt en we zijn benieuwd of Nederlandse of Europese bakkerijen hun idee zullen volgen!

Website: Vive La Tarte

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.