Trends in het kort | Week 4

26-1-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de Foodhallen opent in Rotterdam en Zuid-Korea maakt kennis met Nederlandse bitterballen!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De Foodhallen openen deze zomer ook in Rotterdam

Rotterdam krijgt er een culinaire attractie bij. Onder in het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier komen de Foodhallen. Het wordt geen kopie van de Amsterdamse foodhallen hoewel er wel dezelfde eigenaren achter zitten. Ze zijn daarom op zoek naar Rotterdammers die één van de vijftien stands willen huren, bestaande en startende horecaondernemers. De Rotterdamse Foodhallen gaan deze zomer open.

Van Dobben met lokaal bereide ‘Zuid-Koreaanse’ bitterbal naar Holland Heineken House in Zuid-Korea

In het Holland Heineken House in Zuid-Korea is een lekkere bitterbal natuurlijk onmisbaar. Omdat het importeren van snacks naar Zuid-Korea ingewikkeld is en de eisen die het land stelt uiterst streng zijn, heeft Van Dobben besloten om ter plaatse verse, ambachtelijke bitterballen te bereiden met lokale, Zuid-Koreaanse ingrediënten. “In Zuid-Korea gaan we wederom voor goud!”, aldus Meestercroquettenmaker Piet Brink. De Meestercroquettenmaker komt op 7 februari aan in Zuid-Korea en heeft dan twee dagen de tijd om de originele, geliefde Van Dobben receptuur te ontwikkelen met lokale ingrediënten. Vanaf 9 februari gaat hij 17 dagen lang, dagelijks 1300 bitterballen op ambachtelijke wijze met de hand draaien om het Oranjefeest in het Holland Heineken House compleet te maken.

Vegetarische en veganistische bitterballen

Chef Thor’s vegetarische en veganistische bitterballen is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren. De Week Zonder Vlees wordt gehouden van 5 tot en met 11 maart 2018 en is het initiatief van De Hippe Vegetariër. De initiatiefnemers willen mensen laten kennismaken met vegetarisch eten omdat ze ervan overtuigd zijn dat dat de beste manier is om vooroordelen over vegetarisch eten weg te nemen. De bitterballen van Chef Thor zijn oer-Hollands met onverwachte smaken uit de hele wereld, zoals Thaise cocoscurry met erwtjes en bieslook, Mexicaanse zwarte bonen met geroosterde chili pepers of bladspinzaie met Hollandse blauwaderkaas.  Er zijn zeven verschillende smaken. Chef Thor gebruikt geen vleesvervangers, kunstmatige smaak- en kleurstoffen of smaakversterkers.

De vijfde editie van de Thought for Food Global Challenge is van start

Jaarlijks organiseert de stichting Thought For Food een wereldwijde Challenge en Summit over voedselveiligheid. Studenten en ondernemers onder de 35 vanuit de hele wereld kunnen deelnemen. Met de Challenge wil Thought For Food jongeren aantrekken om hun ‘next generation thinking’ in te zetten bij het aangaan van de mondiale uitdaging om wereldwijd voedselveiligheid te realiseren. Thought For Food steunt de jonge vernieuwers in het opzetten van voedsel- en landbouwprojecten door middel van een online Design Thinking Lab en Accellerator programma. Dit jaar loopt de competitie van 15 januari tot 4 mei.

McHappy Day

Op de jaarlijkse ‘McHappy Day’ van McDonald’s wordt alle omzet dat voorkomt uit de verkoop van de populaire Big Mac gebruikt om kinderen met kanker te helpen. Op 10 november heeft ook Burger King in Argentinië bijgedragen aan dit goede doel. Elke Burger King weigerde Whoppers te verkopen en stuurde hun klanten door naar McDonald’s, zodat ze daar een Big Mac konden kopen. Toch liet Burger King het niet na om de concurrent een klein trapje na te geven, bij het doorsturen naar de Mc Donalds werd natuurlijk benadrukt dat de burgers daar niet gegrild worden, zoals wel gebeurd bij de Burger King. Al met al hielpen ze McDonald’s wel en werden er meer Big Macs verkocht dan ooit tevoren op McHappy Day.

KFC Canada lanceert tijdelijke Bitcoin Bucket

De KFC in Canada lanceerde onlangs een limited-edition ‘Bitcoin Bucket’. Tijdens de marketingstunt kon er een bucket kip afgerekend worden met Bitcoins. Tegelijkertijd lieten ze op Facebook een tracker lopen die constant de juiste Bitcoin prijs liet zijn, wat nogal kan fluctueren.

‘s werelds eerste ‘Departure Beach’

Wachten tot je vlucht vertrekt is nog nooit zo leuk geweest. Virgin Holidays heeft op Barbados ’s werelds eerste ‘Departure Beach’ geopend waarbij gasten hun laatste uurtjes op het eiland op het strand kunnen vertoeven in plaats van op het vliegveld. Voor de laatste keer de zee in terwijl je geniet van een koude cola. Ook is er Wifi beschikbaar en is er genoeg plek om je op te frissen voordat je het vliegtuig instapt.

Japanese restaurant laat gasten werken voor hun maaltijd

Bij Restaurant Mirai Shokudo in Tokyo kunnen gasten 50 minuten werken in ruil voor een maaltijd. Op deze manier kunnen mensen die minder te besteden hebben ook een lekkere maaltijd krijgen, of het nou daklozen of studenten zijn. Alleen dit jaar hebben meer dan 500 mensen hiervan gebruik gemaakt. Het is ook mogelijk om een gratis maaltijd achter te laten voor een ander.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.