Dominique Ansel KITCHEN is het antwoord op ‘What’s next?’

6-5-2015

Dominique Ansel opende zijn tweede bakkerij en concept, Dominique Ansel KITCHEN op 29 april. Zoals we al in februari schreven wordt in Dominique Ansel KITCHEN geen Cronut™ geserveerd noch veel van de andere populaire items van de originele Soho flagstore Bakery. Dus als je NYC bezoekt en je wilt de andere lekkernijen van Dominique Ansel proeven, dan hoef je niet meer in de rij voor zijn bakkerij aan te sluiten. Hoewel reserveren voor zijn restaurant en zeker voor U.P. (Unlimited Possibilities) waar hij een 8-gangen dessertmenu gaat serveren vanaf mei, waarschijnlijk ook moeilijk gaat worden!

Bij Dominique Ansel KITCHEN is tijd een ingrediënt

Ruim 70% van het menu wordt gemaakt, afgewerkt, of gemonteerd op bestelling. Chef Dominique en zijn team hebben de activiteiten van een ambachtelijke bakkerij veranderd, ze combineren deze met een restaurant service keuken om ‘à la minute’ gerechten en gebak te kunnen maken.

In de volledig open keuken, kunnen de gasten de koks verse vanillebonen zien snijden en zien dat de zaadjes direct op het ijs wordt geschraapt in plaats van het van tevoren mengen en langzaam de intensiteit van de smaak te laten verliezen in de koelkast. Ze vouwen de chocolademousse op bestelling, zodat het niet uren hoeft te harden in de koelkast, en de gast kiest zelf de intensiteit van de chocolade. Ze snijden de mooiste hammen voor de ogen van de gasten om deze daarna om de ham en kaas croissant te wikkelen. Daarnaast willen zij dit alles doen in dezelfde hoeveelheid tijd waarin je normaal gesproken een latte maakt. Als mensen het geduld hebben om te wachten op een vers gezette espresso, waarom dan niet op een gebakje?

Menu Highlights

Viennoiserie
• Pain au Chocolat 2.0: Een gemodificeerde croissantbasis gepresenteerd met een honingraat crumb die vervolgens wordt bedekt met sinaasappelboter en schaafsel van donkere Valrhona chocolade bestrooid met Maldon zeezout. Omdat het vers wordt geassembleerd, kan het team op deze croissant een hogere kwaliteit en meer chocolade serveren dan in vergelijking met traditionele gebakken chocolade batons.
• Prosciutto & Boursin Croissant: De traditionele ham en kaas croissant maar dan met vers gesneden prosciutto en een royale belegd met Boursin in een gemodificeerde vorm.
• Knoflook Brood Croissant: Dit is de favoriet van het team. De croissant wordt verwerkt met confit van knoflook in de boter en wordt besprenkeld met rozemarijn olijfolie en stukjes knoflook confit direct na het bakken.
• Marcona Almond Lavendel Croissant: Met een gin-spiked frangipane.

Gebakjes
• 1: 1 lemon Yuzu Butter taart: A made-to-order citroentaart waarvan de lemon curd wordt geëmulgeerd met fijne Europese boter in een milkshake maker, net voor het opdienen.
• Made-to-Order Chocolademousse: Chocolade ganache wordt gevouwen in meringue en slagroom, zodat de mousse zijn lichte en luchtige textuur behoudt.
• Mini Matcha beignets: Hun zelfgemaakte beignets met matcha suiker.
• Guinness Baba au Rhum: De warme, gedrenkte baba cake gevuld met een malt crème en gegarneerd met koude Guinness.
Savories
• De EGG-Clipse: Inktvis-inkt brioche met romige knoflook aardappelpuree en twee confits van eigeel, gevuld met een bechamel met champignons.
• Edamame Avocado Toast: Met verse ricotta, munt en een maanzaad brioche.

Diversen
• Salie-gerookte Moist Brownie: Een fudgy brownie die licht wordt gerookt met in brand gestoken salie net voor het eten.
• Vanilla Bean Ice Cream: Elke portie heeft één heel vanillestokje vers gesneden en geschraapt. Ook dit wordt klaargemaakt terwijl je toekijkt.

Unlimited Possibilities proeftafel
Zomer 2015 wordt ook U.P. gelanceerd (Kort voor ‘Unlimited Possibilities’), de after-hours proeftafel. Compleet met een tafel voor 8 personen die rechtstreeks uit het plafond zakt in het centrum van de productiekeuken op de 2e verdieping. U.P. zal een 8-gangen dessert-only menu serveren met een halfjaarlijks wisselend thema. Er zullen twee zittingen per avond zijn op beperkte data. Tickets zullen beschikbaar zijn via het Tock ticketing systeem.

Adres: 137 Seventh Avenue South (tussen West 10e en Charles Streets), New York, NY 10014

Website: Dominique Ansel Kitchen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.