The Ritz Paris Le Comptoir | La Boutique Gourmande by François Perret

4-6-2021

  • Croissants - Ritz Paris Le Comptoir - @Bernhard Winkelmann
  • Dessert Drinks -Ritz Paris Le Comptoir - @Bernhard Winkelmann
  • Cheesecake - Ritz Paris Le Comptoir - @Bernhard Winkelmann
  • Sandwiches - Ritz Paris Le Comptoir - @Bernhard Winkelmann
  • Madeleines - Ritz Paris Le Comptoir @Bernhard Winkelmann
  • Interieur Ritz Paris Le Comptoir - @Bernhard Winkelmann
  • François Perret - Ritz Paris Le Comptoir - @Bernhard Winkelmann

Ik moet toegeven dat ik echt een francofiel ben, en bij het lezen van de persberichten over de opening op 7 juni van Ritz Paris Le Comptoir, kreeg ik echt zin om weer naar Parijs te gaan! En dan staat een croissantje of een vierkant stukje cheesecake met bosaarbeitjes ophalen bij Le Comptoir hoog op mijn lijstje! François Perret heeft o.a. de croissant ‘reinvented’ in de nieuwe zaak the Ritz Paris Le Comptoir, deze boutique gourmande is gevestigd op 38 rue Cambon een paar straten van de ingang van het hotel op Place Vendôme. Met slechts een paar zitplaatsen (5 tafeltjes) is het vooral een takeaway boutique waar je naast zijn ‘reinvented’ croissantjes, luxe sandwiches, ‘les boissons pâtissières’, luxe drinkbare signature desserts in de smaken madeleines, cake marbré en ‘barquette’ karamel en madeleines to go kunt halen.

Dus als je naar Parijs gaat deze zomer, trakteer jezelf op een bezoek aan de boutique en geniet van hetgeen je hebt gekocht in een Parijs park! ^Marjolein

François Perret & The Ritz Paris Le Comptoir

François Perret heeft de inspiratie voor The Ritz Paris Le Comptoir opgedaan tijdens de Netflix serie ‘The Chef in a Truck’. Hij realiseerde zich dat je excellence en simpel kunt samenvoegen. Door de opening van deze boutique gourmande kunnen Parijzenaren en liefhebbers zijn gebak mee naar huis  nemen en daar genieten van de luxe en naam van het Ritz Paris. Hij zegt het leuk te vinden om de spontane reacties op de lekkernijen bij de take-out te ervaren en het delen van foto’s enzovoorts te zien. De patissier heeft daarnaast ook een primeur in de geschiedenis van het hotel: hij staat in de spotlights van het prestige Ritz Parijs. Hij is ambassadeur van een knowhow, die de luxe wereld van het Ritz op een meer toegankelijke manier promoot.

Bijzondere patisserie | Croissantjes en Boissons Pâtissières

Je kunt er zo te zien heerlijke cheesecake met bosaardbeitjes kopen, madeleines in verschillende smaken met gekonfijte vruchten zoals frambozen en passievrucht, en nog veel meer viennoiserie of gebak. Zo serveren ze afhankelijk van het seizoen, éclairs, baba au rhum, millefeuille en zelfs taarten om te delen. Hun cake marbré, en barquette au caramel zien er ook zalig uit, daarnaast verwerkt hij deze in Boissons Pâtissières, ofwel dessertdrankjes. Dit omschrijven ze in het Frans zo: “un lait biscuité avec des sauces très légères avec des toppings gastronomiques”. Het klinkt een beetje als een veel luxere vorm van een pie-shake waarover we heel lang geleden al schreven.

De croissantjes en de pains au chocolat worden op diverse momenten vers gemaakt van het bladerdeeg van de Chef Pâtissier en worden als ‘staafjes’ geserveerd. Ze zien er op de foto verrukkelijk uit en niet zo groot! In dezelfde vorm worden de lunchsandwiches geserveerd in drie uitvoeringen: de Caesar – geïnspireerd op de salade met een twist van François Perret, een sandwich met zalm, een meer traditionele versie met zacht sandwich brood en de Veganist gebaseerd op Focaccia brood.

Alles krijg je mee in luxe doosjes geïllustreerd met de beeltenis van César Ritz en Auguste Escoffier. Ritz Paris Le Comptoir is van 8 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds geopend van maandag tot en met zaterdag.

Website: Ritz Paris Le Comptoir

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.