The Hague Food Festival | Negen dagen vol eten & drinken

14-7-2017

  • Credits: Julia Claxton
  • Credits: Julia Claxton
  • Credits: Julia Claxton

De eerste editie van het The Hague Food Festival komt eraan, restaurants en hun chefs worden in de schijnwerpers gezet, samen met (hun belangrijkste) lokale producenten van voedsel en drank. Het festival vindt plaats door de hele stad heen en er binnen het festival vinden meerdere evenementen plaats.

Kwaliteit en grote keus

Met al haar internationale organisaties en instituten is Den Haag aan het uitgroeien tot een sterk opkomende eet-stad. De Gemeente Den Haag wil dit uitgebreid vieren met een festival en sponsort dit dan ook, samen met de Haagse hospitality sector. Centraal thema is en blijft: kwaliteit en grote keus, met het lekkerste eten en drinken dat je in de stad kunt vinden. Alles van wereldklasse, creatieve visspecialiteiten, super vers, rechtstreeks aangevoerd uit de haven van Scheveningen. Er valt te kiezen uit letterlijk van alles, voor iedere smaak en elk budget.

Negen dagen vol eten & drinken

Negen dagen lang is iedereen welkom om te genieten van alle mogelijke events die zich verspreid over de hele stad afspelen. Van een compleet diner, opgediend door samenwerkende restaurants, tot meedoen – in het bijzijn van internationale top-chefs – aan zoektochten naar avontuurlijke gerechten en wijnsoorten. Daarnaast is er een gigantisch vrije-inloop-eetfestijn in het Huijgenspark, boordevol ultieme smaakervaringen, voor jong en oud.

The Hague Food Festival | Evenementen

  1. Avenue Culinaire Food & Drink Trail, doe mee met de toer rond 10 uitspanningen op en om de Bierkade, het Groenewegje en het Huijgenspark.
  2. Curry Leaf Café pop-up kitchen, hier draait alles om masterchef Kanthi Thamma, de prijswinnende kookkunstenaar van het Curry Leaf Café in Brighton. Slechts één avond neemt deze het stuur over in de keuken van de Kompaan brouwerij.
  3. Denneweg Wine Trail, Bouzy, De Gouden Ton, Oker en Vertus, al deze zaken maken deel uit van de Denneweg wijn-zoektocht.
  4. Food Lab, de plek waar Den Haags’ meest gevierde chefs – samen met de inzet van de lokale voedselproducenten – hun culinaire kunnen en creativiteit botvieren met en een aantal vijfgangendiners.
  5. Food & Coffee Pairing, exclusief voor het The Hague Food Festival presenteert Capriole Café met trots een opwindend driegangen menu, waarbij koffie geruisloos samengaat met eten.
  6. International Gin Makers Dinner, ambachtelijk gestookte jenever- en ginvarianten passen heel goed bij lekker eten. Het bewijs hiervan wordt geleverd in het schitterende Huis ten Haghe aan het Tournooiveld.

En nog vele andere evenementen, voor meer informatie kijk op de website van The Hague Food Festival.

Website: The Hague Food Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.