Bouzy, Wine & Food aan de Denneweg in Den Haag

25-9-2015

Recent is Bouzy, Wine & Food geopend aan de Denneweg in Den Haag. De horecazaak is opgezet door Martijn Verbruggen en Stefan Verleer en is een plek waar wijnliefhebbers zich thuis zullen voelen.

Bouzy

Mede-eigenaar Martijn Verbruggen: “Bouzy is een toegankelijke zaak met een stoere, maar ook warme vintage uitstraling met natuurlijk licht door de vele ramen. De wijnen zijn het hart van Bouzy. We voeren ruim 100 wijnen waarvan zo’n 25 open wijnen, waaronder meerdere champagnes. We serveren wijnen van gespecialiseerde wijnleveranciers die voor ons de pareltjes weten te vinden. Daarnaast importeren we zelf champagnes van kleine tophuizen via ons bedrijf G-Bubbles.”

De naam Bouzy

Bouzy is vernoemd naar de Franse grand cru-gemeente Bouzy, die bekend staat als een van de beste terroirs van de Champagne. Bij de wijnen serveren Stefan en Martijn hapjes en gerechtjes in bistro-stijl als bruschetta, flammkuchen, bites met vis en vlees, charcuterie, salades, kaas, coq au vin en desserts.

Wijn-events

Bouzy zal een plek zijn waar speciale wijn-events plaatsvinden. Zo was Lucas Payà, die 5 jaar lang sommelier was bij het voormalige Spaanse driesterrenrestaurant ElBulli, recent aanwezig om het nieuwe innovatieve wijnsysteem Coravin te presenteren aan horecaprofessionals.

Over Martijn Verbruggen en Stefan Verleer

Martijn Verbruggen (34) werkte als maître-sommelier in (sterren)restaurants als Savelberg, Seinpost en Catch by Simonis. Stefan Verleer (34) werkte als bedrijfsleider en maître-sommelier bij restaurants de Zoute Zoen en South of Houston.

Openingstijden

Bouzy, Wine & Food is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Buiten de reguliere openingsdagen zijn er regelmatig activiteiten op zondag.

Bron: Facebook Bouzy

Website: Bouzy wine & food

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.