The Dessert Bar in New York City | Een sushibar voor zoetekauwen

18-10-2018

De video hierboven is een beetje lang, maar één die fijnproevers en zoetekauwen echt moeten kijken! Naast het feit dat het een professionele video is, toont het ook de ambitie van de in Londen geboren culinaire expert Rory Macdonald. Maart 2017 heeft Rory Macdonald Flatiron-winkel Patisserie Chanson geopend. Het is een betere banketbakkerij of zoals ze zelf zeggen, “een patisserie overdag en ’s avonds een dessertbar”. Maar klanten kunnen hier ook terecht voor een ontbijt, een snelle lunch, of eventueel een afternoon tea. The Dessert Bar is een ‘all-sweets tasting-menu’ restaurant op de benedenverdieping van de winkel. Weer een ‘must visit’ culinaire spot in NYC voor fijnproevers en zoetekauwen.

Speakeasy The Dessert Bar | ‘All-sweets tasting menu’ restaurant

In de Dessert Bar onder Patisserie Chanson is plaats voor 16 personen aan de bar. Aan de bar serveert Rory Macdonald zijn gasten een zes-gangen dessert menu met eventueel een dranken arrangement. Volgens artikelen die we hebben gelezen over The Dessert Bar, is de ruimte een oude ‘Prohibition-era speakeasy’ en gokschool en deze geschiedenis komt zowel terug in het ontwerp als in de gerechten. Het concept doet ons denken aan Dominique Ansel’s Kitchen, ook zo’n paradijs voor dessertliefhebbers! De video laat bijna de hele ervaring bij The Dessert Bar zien. Het is trouwens niet alleen zoet wat de klok slaat: je begint met een aantal hartige gerechten zoals bijvoorbeeld de eerste: EVOO eucalyptus, een olijfolie-ijs met citroen, olijfolie en zeezout wat wordt geserveerd met vloeibare stikstof. Maar hij serveert ook moderne interpretaties van een traditioneel gerecht als Apple Tarte Tatin. Patisserie Chanson ligt op 20 West, 23rd Street (tussen 5th en 6th Avenue).

Over Rory Macdonald

Patisserie Chanson viert de kunst van het maken van desserts! Overdag is het een patisserie en ’s avonds een dessertbar. Patisserie Chanson is een uniek concept, geïnspireerd en geleid door chef-kok Rory Macdonald. De Dessert Bar is daar onderdeel van en is een concept van chef-kok Rory Macdonald.

Rory Macdonald is een in Londen geboren en in New York gevestigde chef en culinaire expert. Zijn liefde voor reizen heeft hem diverse banen bezorgd in onder andere Spanje, Engeland en de VS. Hij werkte bijvoorbeeld in restaurant Arzak in San Sébastiàn en voor Gordon Ramsay in Londen en New York City. In 2012 trad hij toe tot de Hakkasan-groep als chef-kok van de VS en na 6 maanden werd de locatie in New York bekroond met een Michelin-ster. Patisserie Chanson is zijn eerste solo-onderneming waar hij zijn unieke stijl en innovatieve ideeën laat zien.

Website: The Dessert Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.