The Cheese Barge opent eindelijk in Londen

13-4-2021

  • The Cheese Barge in London
  • The Cheese Barge
  • The Cheese Barge at Paddington Central
  • The Cheese Barge on the Grand Union Canal

Mathew Carver, oprichter van Pick & Cheese en The Cheese Baropent in mei eindelijk zijn nieuwe restaurant, The Cheese Barge, een dubbeldeks-schip dat permanent is aangemeerd in het Grand Union Canal bij Paddington Central. Eigenlijk zou het restaurant al in het voorjaar van 2020 openen, maar het schip heeft het afgelopen jaar in isolatie doorgebracht in Somerset. De boot is nu klaar om net zoals The Cheese Bar de Britse kazen centraal op de menukaart te zetten. 

Wij denken dat een kaas boot het ook goed zou doen in Amsterdam maar dan eentje om Nederlandse kazen op de menukaart te zetten! Wij hebben de kaas en wij hebben de grachten, wie gaat het doen?  

The Cheese Barge | In de openlucht of benedendeks dineren 

The Cheese Barge is gebouwd door meesterbotenbouwers, voortbordurend op Mathew’s passie voor vakmanschap en steun voor de Britse handel. De door Adam Richards Architects ontworpen boot heeft aspecten van de Electa boekenwinkel in Venetië – zelf geïnspireerd door boten – met een prachtige koperen ‘sluier’ die fungeert als luifel voor de 40 gasten op het benedendek. Het openlucht bovendek met plek voor 20 gasten biedt de perfecte plek voor degenen die tijdens warme lenteavonden buiten willen dineren. 

Chef-kok Reagan Ellenbroek heeft samengewerkt met assistent-chef Ross Keeling om een verfijnd menu samen te stellen met eerlijke Britse gerechten en met gebruik van kleine kaasproducenten waaronder: Windrush Goats’ Curd met lamscrumpets, ingelegde walnoten en Cropwell Bishop Stilton ‘Devils on Horseback’ – pruimen gevuld met Stilton en omwikkeld met spek. Voor mensen die iets te vieren hebben, zijn er ‘sharing plates’ met worstjes, gemaakt met Lancashire kaas van mevrouw Kirkham, geserveerd met venkel en rode wijn worstjes, gestoofde rode kool en een Baron Bigod kaas (soort Engelse brie) van een halve kilo, speciaal gemaakt door Fen Farm Dairy voor The Cheese Barge en gebakken geserveerd op bestelling. Het team heeft ook een snack bedacht die geschikt is om te delen in de vorm van gefrituurde Quicke’s Cheddar wrongel die door curry en chili-honing is gehaald. 

Hoofd kaasmaker Sam Wilkin gaat ook een lijst van wisselende en seizoensgebonden Britse kazen samenstellen, geserveerd met individuele combinaties waaronder Spenwood met kweepeer en kaas met amandelvruchten; Winslade met chili dukkah en St Andrews Cheddar met groene kimchi. 

Het voelt geweldig om eindelijk The Cheese Barge te lanceren! Het was hartverscheurend om afgelopen jaar niet open te kunnen gaan. Het enthousiasme voor dit project is echter nooit minder geworden, en ik en het team kunnen niet wachten om dit geweldige schip met iedereen te delen. Britse kazen op een boot, hoe kun je daar niet van houden?”, aldus de eigenaar Mathew 

Get your cheese fix 

De Cheese Barge opent op 20 mei 2021. De openingstijden zijn van maandag tot zaterdag van 12:00 tot 23:00, en zondag van 12:00 tot 20:00. Reserveringen kunnen vanaf nu worden gemaakt op hun website.

Website: The Cheese Barge

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.