Cheese conveyor belt take over | Pick & Cheese nodigt hiervoor een aantal kaaskenners uit

7-11-2019

  • Belt takeover at Pick & Cheese by heavyweights of cheese
  • Belt takeover at Pick & Cheese by heavyweights of cheese
  • Belt takeover at Pick & Cheese by heavyweights of cheese

Pick & Cheese, ’s werelds enige restaurant met een ‘cheese conveyor belt’ (kaastransportband) op Seven Dials Market, is binnenkort een aantal avonden gastheer voor enkele van de ‘Heavyweights of Cheese’ in Londen. Zij nodigden ze uit voor hun nieuwe serie eenmalige ‘cheese conveyor belt take overs’. De aftrap van deze serie vindt plaats op woensdag 27 november met ‘Paxton & Whitfield’, de oudste kaasmaker van het Verenigd Koninkrijk. De take over is slechts voor één avond, ze zetten dan hun top kazen met unieke specerijen, warme gerechten, desserts en een selectie drankcombinaties op de ‘kaasband’.

Heavyweights of Cheese is een evenement zonder ticket, beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, van 18.00 tot 22.00 uur. De kaasband wordt overgenomen op 27 november door Paxton & Whitfield; op 29 januari door La Fromagerie; op 26 februari door Neal’s Yard Dairy en op 25 maart door Mons Cheesemongers. Weer een gaaf voorbeeld van samenwerken!

De ‘heavywheights of cheese’ en de cheese belt take over

Paxton & Whitfield is opgericht in 1797, houder van twee Royal Warrants en al meer dan 200 jaar één van de meest gerespecteerde namen in de Britse kaasindustrie. Vanaf 6 uur ’s avonds op 27 november laden zij de kaastransportband met hun beste kazen, waaronder Paxtons Cave Aged Cheddar met selderij zeezout koekjes en piccalilly. The Cheese Bar, die bekend staat om het serveren van Britse kaas, zal voor het eerst ambachtelijke continentale Europese kazen van Paxton en Whitfield door hun deuren laten: zoals Ossau Iraty met ‘Nuts about Prunes’, een rijke pruimenconfituur met geroosterde hazelnoten, en Giorgo Cravero Parmigiano Reggiano met opgeklopte zeezouthoning. Paxton & Whitfield bereiden een (off-belt verkrijgbare) traditionele Tartiflette gemaakt met Reblochon en als dessert een heerlijk Mont d’Or-ijs met truffelhoning en honingraat, geproduceerd in samenwerking met Happy Endings. Naast de op natuurlijke wijnen gerichte wijnkaart van Pick & Cheese kunnen gasten ook genieten van een glaasje Vintage Port van Paxton & Whitfield.

“Ik ben ontzettend enthousiast om enkele van de meest gerespecteerde kaasmakers van het Verenigd Koninkrijk aan de band te verwelkomen, we kunnen niet wachten om te zien wat elk van hen brengt! Bij het serveren van geweldige kaas draait het bij Pick & Cheese en deze jongens doen het beter dan wie dan ook”, aldus Mathew van Pick & Cheese.

Annie Meakin, key account manager van Paxton & Whitfield, voegt daaraan toe: “We kijken echt uit naar het vieren van mooie kazen in Pick & Cheese. Het is een geweldige kans voor de oudste kaasmaker van Londen om samen te werken met één van de nieuwste en meest innovatieve kaasaanbieders die er op dit moment is. Het was fantastisch voor ons team om ons assortiment op een nieuwe manier te verkennen om een ​​aantal spannende en creatieve combinaties te bedenken waarvan we hopen dat ze er op de band uit zullen springen.”

Wie is de volgende in de ‘cheese conveyor belt take over’?

Op 29 januari brengt de beroemde Patricia Michelson van La Fromagerie haar op Frankrijk gerichte favorieten naar Pick & Cheese. Kaasliefhebbers kunnen Brie aux Truffle verwachten, een Brie de Meaux met een speciale mix van crème fraiche, mascarpone en zwarte truffels, geserveerd met houtskoolkoekjes en gecombineerd met de champagne van Patricia; Beaufort Chalet d’Alpage met vijgenbroodje; en Old Groendal, een verouderde kaas in Gouda stijl van een boerderij in België, geserveerd met een bierchutney en gepaard met een Kernel IPA.

Website: The Cheese Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.