The Cheese Bar | Van foodtruck naar een restaurant

29-3-2017

Er is geen betere reclame voor Britse kaas dan The Cheese Bar in Londen. Hier worden onweerstaanbare gegrilde kaas sandwiches klaargemaakt. Na een succesvolle crowdfunding campagne (het financieringsdoel van £ 130.000 werd bereikt in 5 dagen), heeft Mathew Carver zijn eerste permanente restaurant, gelegen in het historische Camden Market, op 23 maart geopend. Mathew heeft sinds 2014 sandwiches verkocht vanuit een omgebouwde ijs truck (uit 1970), The Cheese Truck. De wagen had de naam ‘Alfie’. Een upgrade van foodtruck naar restaurant.

The Cheese Bar | Het menu

Het menu is volledig op kaas gericht en de ‘Alfie’ klassiekers zoals festival favoriet de Cropwell Bishop Stilton, Bacon & Pear Chutney sandwich staan er zeker op. Maar ook nieuwe gerechten zoals Queso Fundido, een Mexicaanse versie van fondue; en Breakfast Poutine (speksaus, gekonfijte pancetta, Gringa kaas wrongel en een gebakken ei). Voor de zoetekauwers zijn er ook desserts op het menu te vinden, zoals een donkere chocolade ijscoupe met honing en Beenleigh Blue, een romige schapenkaas.

De kazen op het menu komen allemaal van een nieuwe groep lokale, ambachtelijke kaasmakers rondom Londen, waaronder La Latteria, Gringa Dairy in Peckham en Kupros, die 100% Engels schapenmelk Halloumi produceren. In het restaurant staat een grote glazen koelkast met meer dan 30 van Mathew’s lievelingskazen en een wisselend assortiment speciaal bieren.

The Cheese Bar | Sandwich amnestie als goed doel vlak voor de opening

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Op 2 maart werd The Cheese Bar’s Takeaway doorgeefluik geopend als een voorproefje voor de officiële opening. Ter gelegenheid hiervan startte Mathew samen met SHP (een liefdadigheidsinstantie in Camden) een sandwich amnestie waar Londenaren de kans kregen hun lunch te upgraden.

Gedurende de dag konden hongerige Londenaren de door hun in de winkel aangeschafte, kant-en-klare sandwiches ruilen voor een ‘signature grilled cheese sandwich’. Aan het eind van de dag verzamelde en doneerde het SHP’s vrijwilligersteam deze sandwiches aan gaarkeukens in Camden.

Voor de officiële lancering zei oprichter Mathew Carver: “Ik kan niet wachten om The Cheese Bar te openen, het is een droom die uitkomt! ‘Alfie’ en ik hebben in de afgelopen drie jaar fantastische avonturen beleefd; van het Glastonbury festival tot aan de woestijnen van het Midden-Oosten, in totaal hebben we meer dan 150.000 broodjes geserveerd en smolten we meer dan 20 ton Britse kaas. Nu zijn we klaar om de vrachtwagens thuis te laten en The Cheese Bar te openen in Camden Town.”

Website: The Cheese Truck

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.