The Ark | Meerdaags feesten tijdens festival op een luxe cruiseschip

5-1-2017

Eind augustus vindt de eerste editie van festival The Ark plaats. Het bijzondere aan dit meerdaagse festival is dat er niet gefeest wordt op een normaal festivalterrein maar op The Freedom of The Seas,  een luxueus cruiseschip. De tocht begint in Barcelona, om vervolgens via Ibiza en Marseille weer in Barcelona te eindigen. Festivalgangers staat duidelijk open voor bijzondere locaties, wij hebben al festivals gespot in bungalowparken, thermale baden en natuurlijk ook de fitness festivals.

The Ark

Maar liefst 4.000 feestbeesten kunnen meevaren tijdens dit festival waarbij de goedkoopste tickets € 549,- per persoon kosten. Hiervoor heb je drie nachten een slaapplek in de iets kleinere cabines van het schip. Ga je liever voor luxe? Voor iets meer dan duizend euro slaap je in een suite. De Presidential Suite is al wel uitverkocht, hier hing een prijskaartje aan van € 60.000,=.

Aan het spektakel werken de grootste danceorganisaties ter wereld mee, Ministry of Sound, Elrow en Girls love DJ’s zijn allemaal van de partij. Samen zullen ze ervoor zorgen dat de zeven podia op het schip gevuld gaan worden met ruim 50 DJ’s. Tijdens het evenement zijn de maaltijden en frisdranken inbegrepen. Voor alcohol moet gewoon betaald worden.

Heavy Metal boot

Het is niet de eerste keer dat er een grootschalig muziekfestival op zee wordt gehouden. Volgende maand zal de heavy metal cruise 70.000 Tons of Metal namelijk voor de zevende keer uitvaren vanuit Florida, Amerika.

Tickets

Voor The Ark zijn nog steeds tickets verkrijgbaar. Deze kunnen besteld worden via de website van het festival.

Inspiratie

We hebben al veel vreemde plekken gespot voor festivals maar deze kan zeker toegevoegd worden aan dit lijstje. Onze collega David Maartense schreef vorig jaar een blog over een festival in een bungalow park, Bungalup. We schreven ook over de fitness festivals van Les Mills Live. Deze festivals waarbij duizenden fitness fanaten uit hun dak gaan op dance, worden al een paar jaar georganiseerd door Reebok in samenwerking met Les Mills. In Boedapest wordt ook al een paar jaar een ‘sparty’ georganiseerd. Hier vind een festival plaats in de thermale baden in de stad. Schijnbaar staat de festivalganger open voor verrassingen!

Website: The Ark Cruises

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.