Les Mills Live: ’s werelds grootste fitness festivals

28-4-2016

Les Mills Live is een samenwerking tussen Reebok en Les Mills die wereldwijd fitness festivals organiseren. Een aantal jaar geleden zijn ze hiermee gestart en inmiddels zijn de verschillende festivals het decor van duizenden fitness liefhebbers en fanaten die uit hun dak gaan.

Wat is Les Mills Live?

Het concept is eigenlijk heel simpel. In samenwerking met Reebok wordt er een complex afgehuurd. Zalen waar normaal gesproken concerten worden gegeven, worden omgebouwd tot tijdelijke fitness zalen. Vorig jaar was de Ziggo Dome het decor van een live event van Les Mills, tijdens het Amsterdam Dance Event. In maar liefst zes zalen konden de fitness fanaten die dag van negen uur ’s ochtends tot zeven uur in de avond verschillende lessen volgen. Net als bij andere festivals heb je de mogelijkheid om eten en drinken te kopen, een kluisje te huren en merchandise te kopen (volledig Reebok natuurlijk). Geen douches en kleedkamers, maar met duizenden zwetende om je heen ben je niet de enige die niet geheel fris ruikt.

Tijdens het evenement in Nederland zag je dat er goed werd samengewerkt met partners om een totale beleving te creëren, zelfs na het evenement. Omdat het evenement tijdens het Amsterdam Dance Event werd gehouden, konden gasten combi-tickets kopen om nog dezelfde avond (met spierpijn) naar een dance-event te gaan. Ook was er een Les Mills x Reebok Hotel te boeken met bijbehorend diner arrangement.

In de World Tour van 2016 staan nog een groot aantal steden op het programma zoals Barcelona, Madrid, Manchester, Berlijn en Londen. De Nederlandse sportliefhebber kan dus rondom het evenement eventueel een cultureel weekend in Barcelona of Londen boeken.

Les Mills

Les Mills inspireert wekelijks miljoenen mensen om te bewegen. Dit doen ze door oppompende muziek te combineren met fitness lessen. Het bedrijf is opgericht door Philip Mills, de zoon van Leslie Mills, een voormalig Nieuw-Zeelands atleet die viermaal uitkwam op de Olympische Spelen.

De groepsfitness programma’s van Les Mills zijn inmiddels enorm populair en zijn bij de meesten onder ons bekend als BodyPump, BodyAttack of BodyCombat. Momenteel worden er door 17.500 partners in 100 verschillende landen workouts van Les Mills gegeven.

Website: Les Mills Live

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.