Techno Sport HADO | Combinatie van sport en gamen met behulp van AR

9-11-2022

  • Sport of the future - HADOSport of the future - HADO
  • HADO - The sport of the futureHADO - The sport of the future
  • HADO als bedrijfsuitjeHADO als bedrijfsuitje
  • HADO Monster BattleHADO Monster Battle

Sinds begin van dit jaar kun je de Techno Sport HADO ook spelen in Nederland! Begin 2022 introduceerden Michiel Verhage en Michael Reibestein, co-founders van HADO Nederland, de grootste en eerst augmented reality (AR) sport ter wereld in Nederland. Er zijn nu vestigingen in Purmerend, Tiel en Venlo. En je kunt een pop-up arena laten opzetten! HADO is toonaangevend op het gebied van de integratie van sport, gamen en technologie. Het is de perfecte mix van sport, spel en strategie. Een entertainment ervaring met sport & game elementen vooral leuk vanwege de hoge fun factor. Dus leuk voor (bedrijfs)evenementen, vrijgezellenfeestjes, kinderfeestje etc.

Het zou ons niet verbazen als we deze Techno Sport ook gaan zien bij Family Entertainment Centers en andere partijen actief in de leisure. Aangezien je er zo te zien echt moe en warm van wordt, heb je vast behoefte aan een drankje en hapje achteraf!  

Leestijd: 3 minuten

Waar komt de Techno Sport HADO vandaan?

Techno Sport HADO maakt gebruik van AR in combinatie met sport en gamen, en het is immens populair in meer dan 35 landen wereldwijd. Miljoenen mensen in onder andere Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Spanje spelen deze sport al. En nu staan ze op het punt om de Nederlandse markt te veroveren. Sportievelingen door het hele land kunnen een exclusieve sessie reserveren of het gewoon komen ervaren. Het is ook erg leuk als bedrijfsuitje!

De Techno Sport HADO is ontstaan in Japan en in korte tijd internationaal uitgegroeid tot de sport van de toekomst. Er worden zelfs professionele competities georganiseerd, zoals de jaarlijkse Europa Cup in Istanbul en de World Cup in Tokyo. Het is door de AR een unieke en toegankelijke sport die ook snel populair aan het worden is in Nederland. Volgens de spelers is het een perfecte mix van sport, spel en strategie. HADO gebruikt revolutionaire technologieën om bewegen te combineren met toonaangevende gaming elementen. De competitiestructuur op mondiaal niveau is samen met de wereldwijde belangstelling voor de combinatie van zelf bewegen en gamen, tevens een garantie voor succes.

Techno Sport HADO | Trefbal met Hadoken

HADO geeft een geheel nieuwe dimensie aan het welbekende trefbal. Met AR-technologie wordt een laag over de echte wereld geprojecteerd, waarbij spelers zowel de werkelijke als de geprojecteerde omgeving zien via de AR headset. Spelers strijden in teamverband in een arena en proberen tegenstanders knock-out te gooien met virtuele energieballen (‘Hadoken’) die enkel zichtbaar zijn via de headset. HADO wordt gespeeld in twee teams en is geschikt voor alle leeftijden. Spelers kunnen zich gedurende het spel vrij bewegen zonder dat zij gebonden zijn aan controllers of kabels. Bekijk het spel in de video hieronder, de tekst gaat verder onder de video.

Missie | ‘Samen de volgende generatie sport creëren’

Michiel Verhage, co-founder van HADO Nederland: “Geweldig om te zien hoe positief er op HADO wordt gereageerd in Nederland. Ons doel is om banen uit te rollen in het hele land, nationale competities te organiseren en hopelijk ook ooit met HADO deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen.”

Michael Reibestein, co-founder van HADO Nederland: “We zijn ontzettend trots dat de grootste speler binnen de Nederlandse sportmarkt, OneFit, vertrouwen heeft in ons concept en helpt onze doelen te verwezenlijken. Wij kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor HADO brengt.”

Het vervolg op het succes van arcade games en gezelschapspelen zoals jeu de boules bij Mooie Boules

 

Website: HADO Benelux

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.