Eerste Rotterdamse jeu de boules-foodhal Mooie Boules opent in ZOHO kwartier

23-4-2019

  • Mooie Boules opent in RotterdamMooie Boules opent in Rotterdam
  • Mooie Boules opent in RotterdamMooie Boules opent in Rotterdam
  • Mooie Boules opent in RotterdamMooie Boules opent in Rotterdam
  • Mooie Boules opent in RotterdamMooie Boules opent in Rotterdam

In juni opent in Rotterdam-Noord de allereerste Rotterdamse overdekte jeu de boules bar haar deuren: ‘Mooie Boules’. De oude, karakteristieke metaalfabriek in het opkomende ZOHO kwartier wordt omgetoverd tot Frans dorpsplein. Lokale restaurants (waarvan de namen nog niet worden prijsgegeven), serveren signature dishes en de bar schenkt een breed assortiment aan wijn, speciaal – en lokaal bier. Dit alles in combinatie met een potje jeu de boules. In juni opent de locatie in Rotterdam aan de Vijverhofstraat 45 in Rotterdam-Noord.

Jeu de boules-foodhal Mooie Boules heeft uitbreidingsplannen, eerst Rotterdam en daarna… 

De Rotterdamse ondernemer Daan van Hal was op slag verliefd op het pand waar ‘Mooie Boules’ binnenkort haar deuren opent. De ruimte biedt veel mogelijkheden en deed hem denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Toen hij in contact kwam met Rogier van Genugten was het hem duidelijk dat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

De overdekte jeu de boules-foodhal die Rogier vorig jaar in Amsterdam opende, is een doorslaand succes. Eén ding was zeker: deze formule moest ook naar Rotterdam komen. Daan trommelt samen met Rogier zijn Rotterdamse horeca vrienden op en blaast het nostalgische spel nieuw leven in. Mooie Boules Rotterdam wordt dé plek waar eten/drinken, vertier en lol samenkomen. De grote-mensen-speeltuin voor vrienden, collega’s of familie.

We schreven al eerder over de opening van de eerste vestiging in Amsterdam in juli 2018 en onze collega Vera Rauwerda is er wezen ‘boulen’ en schreef er een blog over met als titel: “Ouderwets maar zo gezellig”.  Op de website van Mooie Boules is te lezen dat er ook plannen zijn voor Eindhoven (opening hartje zomer), Delft, Breda, Den Haag, Amsterdam en Nijmegen. Klinkt alsof we massaal aan het ‘jeu de boulen’ gaan in Nederland!

Website: Mooie Boules

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.