Mooie Boules Amsterdam | Heeft de ambitie om heel Nederland aan het boulen te krijgen

30-7-2018

  • Mooie BoulesMooie Boules
  • Mooie BoulesMooie Boules
  • Mooie BoulesMooie Boules
  • Mooie BoulesMooie Boules
  • Mooie BoulesMooie Boules
  • Mooie BoulesMooie Boules
  • Mooie BoulesMooie Boules

Mooie Boules in Amsterdam Oost is de allereerste foodhal in Nederland met een unieke mix van jeu de boules, borrelen, eten en dansen. Eind juni opende Mooie Boules, deze indoorhal is een hotspot voor een groepsuitje met vrienden, familie of collega’s. Naast boulen kun je hier genieten van live-muziek, een drankje en een hapje van één van de zes food concepten van Editions keukens van Deliveroo, die zes restaurantconcepten aanbieden van twee bekroonde chef-koks: Ron Blaauw (o.a. Gastrobar) en Michiel van der Eerde van BAUT. De gerechten van de chefs worden exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo en zijn verkrijgbaar voor bezoekers van de jeu de boules hal in Amsterdam-Oost. Mooie Boules is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur en in het weekend vanaf 11 uur. Iedere vrijdag en zaterdag zijn ze geopend tot 3 uur en dan komt er ook een DJ draaien.

Mooie Boules Amsterdam | Jeu de boules, food & entertainment

De tijd dat alleen oude Franse mannetjes jeu de boules speelden, ligt al lang en breed achter ons. Steeds meer jonge mensen ontdekken de balsport en komen regelmatig samen om een fanatiek potje te boulen. Mooie Boules draagt bij aan deze trend door sinds 2013 jeu de boules-evenementen in het hele land te organiseren. Dit initiatief van vier vrienden begon ooit als een grap, maar groeide met de grote groepen mensen die op hun toernooien afkwamen, al gauw uit tot een serieuze aangelegenheid. De mannen van Mooie Boules landden in 2016 tijdelijk op het Amsterdamse Westergasterrein met hun pop-up bar. Nu zijn ze klaar voor een vaste spot. “Het is altijd onze bedoeling geweest om een plek te creëren waar je even kunt ontsnappen uit je dagelijkse routine. Met de Mooie Boules hal wordt onze droom werkelijkheid. Het is een uitstekende spot om je de hele dag en nacht met je vrienden te vermaken én om nieuwe vrienden te maken”, aldus initiatiefnemer Jesse van der Meulen.

Het blijft niet bij boulen alleen in de hal naast molen de Gooyer in Amsterdam-Oost. De mix van spelen, eten en entertainment verbindt de gasten en dat maakt Mooie Boules de perfecte plek om langer te blijven plakken. Topchefs Ron Blaauw (Ron’s Gastrobar) en Michiel van der Eerde (BAUT) ontwikkelden zes verschillende menu’s met een randje haute cuisine. Zin in een drankje? Dat kan aan de bar, in een van de gezellige huiskamerhoekjes of op het typisch Franse dorpsplein. Op vrijdag en zaterdag is er muziek in de vorm van dj’s, bandjes en muzikanten zodat je na het boulen met de voetjes van de vloer kunt. De initiatiefnemers van Mooie Boules openen hun eerste vaste locatie in Amsterdam, maar hebben de ambitie om het concept landelijk uit te rollen met lokale ondernemers. Van der Meulen: “Zo willen we heel Nederland aan het boulen krijgen!”

Bekijk hier een sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=JCerxe7OBOQ

Website: Mooie Boules

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.