#teainspired: the Dilmah Real High Tea Global Challenge

17-8-2015

Het Sri Lankaanse theemerk Dilmah organiseert sinds 2007 de Real High Tea Challenge. Deze challenge is een eigentijdse benadering van – en een zoektocht naar – de ultieme high tea.

#teainspired by Dilmah

Het merk Dilmah, waarvan de naam is samengesteld uit de namen van de twee zonen (Dilhan en Malik) van de eigenaar Merrill J. Fernando, staat in bijna 100 landen ter wereld bekend om zijn kwaliteit. Dilmah heeft de thee industrie nieuw leven ingeblazen door middel van innovatie, kwaliteit en versheid. Wij schreven eerder over initiatieven van dit vooruitstrevende theemerk dat de juiste toon aanslaat en initiatieven neemt om de doelgroep te bereiken. Zo was eind 2014 de eerste ‘School of Tea’ in Nederland.

The Dilmah Global Real High Tea Challenge in Sri Lanka

In de afgelopen jaren werden in veertien verschillende landen Dilmah Real High Tea’s georganiseerd, waar de culinaire top werd uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology). De winnaars van deze Real High Tea’s hebben zich gekwalificeerd voor de uiteindelijke finale die vorige maand plaatsvond in Sri Lanka.

The global High Tea Challenge is gewonnen door….

Het team uit Nieuw-Zeeland van het Museum Art Hotel won deze culinaire topstrijd met een innovatieve high tea met het thema: ‘The Meeting of the Senses’. Een high tea waarbij smaak, geur, aanraking en geluid werden geïntegreerd. Het Nederlandse Restaurant Vermeer wist tevens hoge ogen te gooien en won een gouden medaille en kreeg een award voor de meest “Tea inspired dish.

In Nederland heeft gewonnen…

In 2013 organiseerde Dilmah Nederland de eerste Europese editie; deze werd gewonnen door het team van Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam. De tweede Nederlandse editie van de Real High Tea Challenge is gewonnen door Restaurant Vermeer in Amsterdam. Beiden teams vertegenwoordigden Nederland tijdens de internationale competitie.

Bron: Dilmah Real High Tea

Website: Dilmah

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.