Thee als smaakmaker – de Nederlandse School of Tea by Dilmah

30-10-2014

Thee is méér dan enkel een geliefde warme drank – haar toepassing is volop in evolutie. Combineer thee met kaas, verwerk het in gerechten of in cocktails of mocktails.

School of Tea

Het Sri Lankaanse familiebedrijf Dilmah organiseerde op Landgoed Duin & Kruidberg de eerste ‘School of Tea’ in Nederland. Tijdens de lessen kregen de bezoekers informatie over het productieproces en de soorten thee (de witte-, groene-, oolong- en zwarte thee) en het onderscheid van theesoorten op de geur. Natuurlijk kregen de bezoekers ook uitgebreid informatie over het ‘cuppen’ ofwel het zetten van een perfect kopje thee, en masterclasses over thee- en spijscombinaties.

Tea & Cheese Pairing door Betty Koster

Betty Koster, kaasmaker en eigenaresse van fromagerie L’Amuse, liet de aanwezigen ervaren hoe goed thee en kaas samengaan. Ze presenteerde kazen uit Frankrijk, Nederland en Italië, die ze combineerde met een Natural Jasmine Green Tea en een Ceylon Souchong Black Tea. Koster experimenteert al jaren met het combineren van thee en kaas, wij schreven er al eerder over in 2011.

Tea Gastronomy door Jeroen van Oijen & Hidde de Brabander

Tijdens het School of Tea programma liet Chef Jeroen Van Oijen de deelnemers een snert proeven waar Dilmah’s Ceylon Souchong in was verwerkt. De rooksmaak – die in een normale snert van de worst afkomstig is – werd in dit geval door de rokerige aroma’s van de thee vervangen. Chef Hidde de Brabander gebruikte de thee als zoetzuur-vervanger in een dessert van sacher biscuit met bittere amandel en zoetzure peer. De azijn werd vervangen door Japans ‘yuzu sap’ en het water door een groene thee. Het gerecht werd gecombineerd met een Ginger en Rose zwarte thee.

Tea Mixology door Robert Schinkel & Tess Posthumus

Bartender en theesommelier Robert Schinkel creëerde – samen met prijswinnend bartender Tess Posthumus – tijdens de School of Tea een serie van verrassende thee cocktail- en mocktailcombinaties zoals Souchong Ceylon met Johnnie Walker, Jasmine Green Tea met tequila en een cocktail van Earl Grey met Ketel One. Als mocktail presenteerden ze onder meer een mix van Rose French & Vanilla met perensap, gember en verse limoen.

Dilmah verkoopt de mogelijkheden van thee

Recent schreven we al over restaurant Vermeer dat op 13 oktober 2014 een ticket naar de finale van de ‘Global Real High Tea Challenge’ won, ook georganiseerd door Dilmah.

Bron: dilmah.nl

Website: Dilmah Tea Gastronomy

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.